|

סופגניות ללא גלוטן קלות להכנה

מתכון לסופגניות ללא גלוטן, קלות, מהירות להכנה והכי מפנקות שיש לחנוכה!
בהשראת: סבתא לאה
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
סופגניות קלות להכנה ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן, קלות להכנה והכי טעימות שיש! מתכון לסופגניות ללא התפחה, טעימות ומפנקות במיוחד!

בלי כאבי ראש ובלגנים מיותרים – תכירו את הסופגניות הכי מהירות להכנה! והכי כיפיות לאכילה! מי אמר שצריך לעבוד קשה בחג החנוכה?!

מתכון לסופגניות ללא גלוטן שהכי קל להכין, בלי התפחות, ויוצאות אווריריות וטעימות כראוי לחג. כל ביס חיוך ואור גדול! גם בריאות יותר וגם טעימות יותר. מה, לא תכינו?!

 

ספר המתכונים של סבתא לאה

סופגניות קלות להכנה ללא גלוטן
צילום: סבתא לאה

למה באמת כדאי לכם: סופגניות ללא גלוטן

  • מתכון קל ומהיר להכנה, שמכינים ללא התפחה ובקלות רבה!
  • סופגניות ללא גלוטן, בריאות יותר וללא תופעות לוואי שלאחר האכילה!
  • מפנקות במיוחד, אווריריות וחגיגיות שקשה להפסיק לאכול!
  • כל כך מושלמות שלא תוכלו לעבור יום אחד בחג בלעדיהן!

שורה תחתונה: חג החנוכה הוא חג לבלות עם הילדים ולא במטבח. תכינו את הסופגניות האלה ורק תבלו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סופגניות קלות להכנה ללא גלוטן

סופגניות ללא גלוטן קלות להכנה

מתכון לסופגניות ללא גלוטן, קלות, מהירות להכנה והכי מפנקות שיש לחנוכה!
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: סבתא לאה

ציוד

מידה: כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

להגשה:

  • אבקת סוכר (ריבת תות, גאנש שוקולד, ריבת חלב, מייפל ועוד...)

לטיגון:

  • שמן חמניות / שמן קנולה

לסופגניות:

  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל - או 1 גביע אשל)
  • 1 ביצה
  • 3 כפות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ כפית גרידת לימון / גרידת תפוז
  • ¼1 כוסות קמח (ללא גלוטן)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)

אופן ההכנה

  • נערבב בקערה בעזרת מטרפה ידנית את השמנת החמוצה או האשל, ביצה, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, גרדת לימון או גרדת תפוז לתערובת אחידה.
  • נוסיף את הקמח ללא גלוטן ואבקת האפייה ונערבב עוד 2 דקות נוספות עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • נשים בצד לרבע שעה, לבינתיים נחמם בסיר בינוני עם דפנות גבוהות שמן עמוק כ-6-7 ס"מ,
  • בודקים אם השמן חם (חום 170 מעלות), אם אין מדחום לבישול פשוט הכניסו לתוך השמן כף עץ הפוכה וכשמתחילות להיווצר בועות קטנות ועדינות מסביב לכף זה הזמן לטגן, או שאפשר להכניס כדור קטן של בצק ומסביבו יש בועות עדינות זה הזמן לטגן.
  • חשוב לשמור את השמן לא חם מדי, כי אחרת הסופגניות יישרפו מבחוץ ויהיו נאות מבפנים.
  • בעזרת 2 כפות משומנות נעביר בעדינות את הבצק לשמן, נטגן משני הצדדים (כאמור, מדי פעם נוריד את הלהבה שהן לא תשרפנה), נעביר לצלחת הגשה מרופדת בנייר מגבת לספיגת עודפי השמן.
  • נזלף ריבה מחוממת / גנאש שוקולד / ריבת חלב / מייפל ונבזוק בנדיבות אבקת סוכר.
  • טיפ: לסופגניות יפות משתמשים בכף גלידה קטנה (לשמן את הכף מדי פעם) .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

סופגניות קלות להכנה ללא גלוטן
צילום: סבתא לאה

רק עוד דבר אחד אחרון!

טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements