חזה עוף מוקפץ ועסיסי
מחפשים ארוחת צהריים קלה ומשביעה של חזה עוף מוקפץ, אבל שלא ישחה בטונות של שמן?
אז הנה לכם, מתכון לחזה עוף מוקפץ עסיסי בלי הרבה שמן וללא טיגון שיהיה בשבילכם ה-מנה המושלמת לארוחת צהריים קלילה וזריזה, והכי חשוב – טעימה בטירוף!
העוף יוצא עסיסי הודות למעטפת דקיקה של קמח והוא מתובל ברוטב מתקתק בזכות בצל ומעט דבש עשיר, כשהכל יחד נותנים לו קיק של טעמים מופלאים, קלים בפה ולא כבדים. הכינו סיר אורז לבן וסלט ירקות ואתם מסודרים!
למה באמת כדאי לכם: מתכון לחזה עוף מוקפץ
- מנה מושלמת של חזה עוף מוקפץ לצד אורז לבן וסלט ירקות
- ארוחת צהריים קלה ומשביעה של חזה עוף מוקפץ בעושר טעמים מהמם
שורה תחתונה: מתכון לחזה עוף מוקפץ עסיסי בלי הרבה שמן וללא טיגון!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
חזה עוף מוקפץ ועסיסי
ציוד
המצרכים
- קילו חזה עוף
- 3 בצלים חתוכים לרצועות
- ½ גמבה אדומה קצוצה דק
- 2 כוסות קמח
- 1 ראש שום כתוש
- 2 כפות דבש
- ½1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה
אופן ההכנה
- את חזה העוף חותכים לנתחים. אפשר לקנות פילה עוף חתוך מראש,.
- מכינים קערה עם קמח וטובלים את כל נתחי העוף עד שהם מצופים בקמח מכל הכיוונים.
- בסיר סוטאז׳ רחב מחממים שמן. כאשר הוא רותח מכניסים לטיגון זריז בזה אחר זה את נתחי העוף, משני הצדדים, עד להשחמה קלה ומוציאים לצלחת.
- באותו הסיר מוסיפים עוד מעט שמן ומכניסים את הבצלים. מטגנים עד להזהבה ומוסיפים את השום והגמבה האדומה. ממשיכים בטיגון עוד כ-5 דקות על להבה בינונית. חשוב לערבב כל הזמן על מנת שהשום לא יישרף.
- מוסיפים את הדבש, הפפריקה, המלח והפלפל ומערבבים. מחזירים את נתחי העוף ומקפיצים יחד עוד מספר דקות עד שכל הנוזלים מתאדים.
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סתיו סעדון עמר