עוגת שוקולד גבוהה מנצחת
עוגת שוקולד גבוהה ועשירה במיוחד, שכיף להכין והכי כיף לאכול! כי אין על עוגות שוקולד והעוגה הזו פשוט מובילה בגדול!
עוגות שוקולד הן העוגות הכי עשירות ומפנקות שיש להגשה ותמיד כיף לאכול מהן, אבל יש עוגות שוקולד רגילות ויש מפנקות כמו במתכון הזה! מתכון לעוגת שוקולד מטורפת, שקל להכין ואי אפשר להפסיק לאכול!
המתכון קל ביותר להכנה ותקבלו עוגת שוקולד מושחתת, גבוהה ומרשימה שכל האורחים יבקשו את המתכון! אם כבר פינוק, אז כמו שצריך! עוגת שוקולד מנצחת למביני עניין!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד גבוהה מנצחת
- עוגה שמכינים בקלות רבה ויש גם כמה טיפים טובים לעזר!
- עוגת שוקולד גבוהה ומרשימה במיוחד להגשה באירוח!
- מתכון ייחודי של עוגת שוקולד מנצחת כמו שלא יצא לכם לטעום!
- אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד חלב והיא יוצאת מושלמת!
שורה תחתונה: אם מתחשק לכם להתפנק להרשים את האורחים תכינו עוגת שוקולד גבוהה ואיכותית!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 6 ביצים מופרדות גודל L
- 2 1/2 כוסות סוכר
- 1 1/3 כוסות מים
- 1 1/3 כוסות שמן
- 3 כוסות קמח תופח
- 4 כפות קקאו
- 200 גרם שוקולד מריר
לגנאש:
- 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם)
- 1/2 מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים עם הסוכר ,לקצף חזק כשבע דקות .
- מוסיפים לפי הסדר את החלמונים, שוקולד מומס,שמן, מים.
- בסוף גם את הקמח נוסיף וניתן ערבול קצר למטרת איחוד.
- אופים בתבנית מלבנית גדולה למשך 40 דקות בחום של 160 מעלות. (בתבנית אפיה גבוהה זמן האפייה יהיה ארוך יותר, כשעה ועשרים דקות)
הכנת הגנאש:
- בתוך סיר קטן על אש בינונית נחמם את השמנת המתוקה.
- מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ.
- נאפשר לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ונערבב שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.
- נצפה העוגה בעודה חמה.
הערות וטיפים
- אני באופן קבוע מחזיקה על השיש ביצים בטמפרטורת החדר - ההקצפה שלהן טובה יותר ותורם לאווריריות העוגה.
- אני מנפה את הקמח תמיד.
- את התבנית של העוגה אני מניחה בחלק התחתון של התנור.
- משתמשת בקקאו דל שומן (קקאו עם שומן גבוה מפיל את הביצים).
- אופה באפייה רגילה ולא בטורבו (פס למעלה ופס למטה בתנור).
- עושה בדיוק מה שכתוב במתכון- לא חורגת בשום כמות!
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד גבוהה
יכולה להסביר איך עוטפים רינג, איפה הסוף של הנייר כסף אמור לשבת? בגדול צריך להניח נייר כסף ועליו נייר אפיה. להתחיל להרים את קצוות הנייר למעלה כך שתיווצר תחתית. לשמן היטב. יש סרטונים כאלו- שווה לחפש ביוטיוב. . |
האם זו תבנית האלומיניום הגדולה? השתמשתי ברינג 35/25, בבקשה תמונה כאן. |
אחרי שמקציפים את החלבונים, את שאר המצרכים מוסיפים עם מיקסר עובד או לא? עובד מצוין. רק דגש – כשמוסיפים את הקמח – בחישה קלה ביותר וישר לתבנית ולתנור. |
אפשר להשתמש בשוקולד חלב במקום מריר? כן. |
את מרטיבה את העוגה בסירופ? לא, היא אוורירית מספיק. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
האם אפשר להחליף את הקקאו באבקת שוקולית? כל המתכונים המכילים קקאו שניסיתי, גרמו לטעם מעט מר בעוגה (טעם של קקאו בעצם(.
היי רים,
אפשר בטח. זה נכון לגבי קקאו, הוא מר וצריך תמיד להוסיף סוכר כדי לאזן את המרירות. שזה בעצם כמו לשים שוקולית.
בהצלחה 🙂
היי,
אם אני רוצה להכין את העוגה מקמח ללא גלוטן, הכמות של הקמח היא אותה כמות כולל כל שאר המצרכים?
היי אורית,
אם את משתמשת בקמח רב תכליתי ללא גלוטן, אז כן, זו אותה הכמות.
בהצלחה 🙂
באיזה כוס למדוד?
היי אביבית,
כוס אוניברסלית, 240 מ"ל.
בהצלחה 🙂
שכחתי לשים קקאו. מה יקרה לעוגה?
היי שרה, הטעם יצא פחות שוקולד אך אם שמת שוקולד מריר בעוגה כמצויין במתכון אז לא נורא! מקווים שאהבת, בתיאבון לכולם.
באיזה גודל של ביצים מדובר ?
היי ענבל, ממליצים ביצים בגודל לארג'. בהצלחה!
יש לי ביצים XL כמה אני יכולה להשתמש?
היי ענבל, 5 ביצים (וייתכן שתצטרכי כעוד רבע ביצה). בהצלחה!
האם אפשר להכין בתבנית עגולה בקוטר 26 ??
אפשר אך לתבנית 26 יש להכין עם אחד וחצי מכמות המצרכים, וכפליים לתבנית 28 עגולה. בהצלחה!
הי,
במתכון לעוגה רשום שוקולד מריר, ובגנאש שוקולד חלב, הבנתי נכון?
אם כן איך להמיס את השוקולד המריר לעוגה והאם הוא נכנס יחד עם הקקאו? לא מצויין במתכון
200 גרם שוקולד מריר, שנמיס (במיקרו, בסיר וכו') ונוסיף לבלילה כמצויין בשלב השני אחרי שהוספנו את החלמונים.
ולהכנת הגנאש נמיס יחדיו 1.5 חפיסות שוקולד חלב (150 גרם) וחצי מיכל שמנת מתוקה (125 מ"ל)
בהצלחה!
הכל נשמע טוב- חוץ מ 2 וחצי כוסות סוכר… בשביל מה, זה כל כך מיותר מספיקה כוס אחת. בוודאות!
היי גליה, את מוזמנת להפחית מכמות הסוכר כרצונך, בהצלחה ובתיאבון!
היי לא מצווין מים קרים או חמים?
אפשר מים רגילים מהברז, לא קפואים ולא רותחים.
בס"ד
היי נראת מדהים, אם אני עושה חצי כמות כמה לשים מכמות הנוזלים?
תודה מראש ושבת שלום בע"ה
פשוט לשים חצי מהכל כולל הנוזלים, בהצלחה ובתיאבון!
היי שלום,
מקווה שתראה את ההודעה עכשיו עם יש לי רינג 40 ממש ענקית מלבנית.
אני רוצה שהעוגה תיהיה חלבית במקום פרווה , מה כדי לשים במקום ?
היי ג'נט, הגנאש שעל העוגה הוא חלבי.
אם את מעוניינת במתכון עוגת שוקולד חלבית בבקשה מתכון עם חמאה: https://bit.ly/2DAQOQm