עוגת שמרים פרווה עם אגוזים ממכרים
אחד השילובים המעולים הוא ללא ספק שמרים ואגוזים ועם המתכון המושלם הזה של עוגת שמרים פרווה – השבת שלכם הולכת להיות מתוקה ומפנקת במיוחד.
יש שמכירים את עוגת השמרים המצוינת הזאת כ"פרסבורגר" – עוגה הונגרית מסורתית העשויה מבצק שמרים אך במרקם שמזכיר בצק פריך.
כך או כך, לאחר הכנת הבצק הקלה ומילוי האגוזים הקראנצ'י – תקבלו אותה יפה ושזופה, רכה ונימוחה עם שפע אגוזים ממכרים, ניחוח קינמון הורס וביס טעים טעים ליד קפה חם או תה מהביל
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמרים פרווה
- עם עוגת שמרים פרווה השבת שלכם הולכת להיות מתוקה ומפנקת במיוחד
- הכמויות של מתכון לעוגת שמרים מתאים ל-4 עוגות פרסבורגר, אפשר לעשות חצי כמות עבור 2 רולדות!
- יפה ושזופה, רכה ונימוחה עם שפע אגוזים ממכרים, ניחוח קינמון הורס
שורה תחתונה: ביס בצק שמרים פרווה טעים ליד קפה חם או תה מהביל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת שמרים מתכון
עוגת שמרים פרווה עם אגוזים ממכרים
ציוד
המצרכים
- לבצק:
- 7 כוסות קמח לבן
- 1 כוס סוכר לבן
- 3 כפיות שטוחות שמרים יבשים
- 400 גרם מחמאה קרה קוביות
- 2 ביצים בגודל L
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
- ½1 כוסות מי ברז
- למלית האגוזים:
- 300 גרם אגוזי מלך
- 300 גרם אגוזי פקאן טבעי
- 2 כוסות סוכר
- 1 כף קינמון
- 4 חלבונים
אופן ההכנה
- הכנת הבצק: בקערת המיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, סוכר, שמרים, מלח וחמאה קרה ומפעילים על מהירות בינונית, לשים עד שנוצרים פירורים. מוסיפים ביצים, תמצית וניל ומים ולשים לבצק רך ונעים.
- מחלקים את הבצק ל-4 וכל חלק מרדדים בין שני ניירות אפייה למלבן (כמו מלבן לעוגת שמרים) ומכניסים למקרר לשעתיים. בסוף צריכים להיות לכם 4 מלבנים שכל אחד מהם בין שני ניירות אפייה.
- בינתיים מכינים את המלית: במעבד מזון טוחנים דק את האגוזים והפקאן עם הסוכר, מעבירים לקערה ומוסיפים את הקינמון והחלבונים ומערבבים היטב. התערובת תיעשה דביקה ומעט מריחה.
- מוציאים מלבן מלבן מהמקרר, מורחים רבע מתערובת האגוזים על פני כל מלבן.
- הגלגול: עדיף לגלגל את הפרסבורגר בעזרת נייר האפייה, ממש כמו שמגלגלים רולדה. מועכים טיפה עם הידיים כדי שתהיה שטוחה מלמעלה, מורחים בחלמון ביצה ועושים דוגמה בעזרת מזלג.
- אופים ב-180 מעלות למשך חצי שעה, חותכים ואוכלים כשהמאפה הצטנן לחלוטין.
הערות וטיפים
- חייב שעתיים במקרר? אי אפשר להכין ישר כשהבצק מוכן? צריך להיות קירור כלשהו על מנת שהבצק יתגלגל בלי להתפרק/להימעך, ולכן לא כדאי לוותר על קירור. אם אתם קצרים בזמן אפשר לשים במקפיא כ-40-60 דקות
- הכמויות של מתכון לעוגת שמרים מתאים ל-4 עוגות פרסבורגר, אפשר לעשות חצי כמות עבור 2 רולדות!
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון לעוגת שמרים פרווה – ליטל אשואל
|מוזמנים לקוב גם באינסטגרם, בקבוצתה וגם בבלוג