| |

חציל מטוגן שלא סופח שמן

מתכון קל לחציל מטוגן שלא סופג שמן ומאפשר 100% הנאה מטעם החצילים!
בהשראת: רונית פרץ
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
מתכון לחצילים מטוגנים

חציל מטוגן שלא סופג שמן! מתכון שמכינים בקלות ובמהירות וחובה להכין כבר לאורחת השבת הקרובה!

חציל מטוגן זה אחד המאכלים הכי ממכרים שיש, שקשה לא לאכול ממנו כשהוא נמצא בהישג יד, אבל מי מאיתנו שנמנע מאכילתו עושה זאת בדרך כלל בגלל טעם השמן וכמות השמן שמתקבלים מהטיגון. 

אז קבלו מתכון לחצילים מטוגנים כמו שצריך, כזה שלא סופג שמן ויאפשר ליהנות מטעם החציל כראוי. אחד המתכונים הקלים, שלא יפריעו לכם את שאר הכנות השבת, אבל בהחלט יימשכו את תשומת הלב לטובה!

ספר המתכונים של רונית פרץ

חצילים מטוגנים מתכון
צילום: רונית פרץ

למה באמת כדאי לכם: חציל מטוגן שלא סופג שמן

  • מי שאוהב חציל מטוגן, חייב לטעום את החציל במתכון הזה!
  • מתכון פשוט ביותר שישאיר זמן להכנה שאר מטעמי הארוחה!
  • מתכון לחצילים מטוגנים שלא תאמינו שלא הכרתם עד עכשיו!
  • מנה טעימה ומשגעת שהכי כיף לאכול בשלב הסלטים של ארוחת השבת!

שורה תחתונה: אם יש יותר טעים מחציל מטוגן זה רק חצילים מטוגנים שלא סופגים שמן! מתכון אליפות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון לחצילים מטוגנים

חציל מטוגן שלא סופח שמן

מתכון קל לחציל מטוגן שלא סופג שמן ומאפשר 100% הנאה מטעם החצילים!
ציון 4.36 על ידי 14 דירוגים
לדרג
באדיבות: רונית פרץ

ציוד

מחבת לטיגון

המצרכים

  • 1 כף רסק
  • 1 כף עריסה אדומה פיקנטית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף כמון (1 כפית שטוחה מלח)
  • 4 שיני שום (כתושות)
  • ¼ צרור פטרוזיליה (קצוצה)
  • 1 כף מיץ לימון
  • ¼ כוס מים (רותחים)

אופן ההכנה

  • לפרוס את החצילים בקליפתם.
  • משרה למשך שעתיים בחצי כוס חומץ ומלח גס.
  • בתוך מסננת עכשיו ליבש עם נייר סופג ורק אז לטגן אותם.
  • לאחר מכן נטבל ברסק עגבניות, עריסה אדומה פיקטנית, פריקה מתוקה, פלפל שחור, כמון, מלח, שיני שום כתושות, פטרוזיליה קצוצה, מיץ לימון ומים רותחים.
  • נערבב היטב בקערה ונמזוג הכל מעל החצילים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: חציל מטוגן

לכמה זמן את משרה אותם? ולגבי החומץ, לכסות את החצילים בחומץ או מעט לשפוך עליהם? ולאחר מכן שוטפים או פשוט במסננת?
לשפוך מעט חומץ ומלח למשך שעתיים.
אם רוצים להשאיר אותם מטוגנים ככה ללא רוטב אין להם את הטעם של החומץ?
החומץ לא משאיר טעם, הוא סופח את השמן בטיגון החצילים.
אחרי שאת משרה את שוטפת במים ואז מסננת?
אני משרה את החצילים שהם במסננת שעתיים רק מנגבת עם נייר סופג ורק אז מטגנת.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון לחצילים מטוגנים
צילום: גל בן גיאת

"אלופה את! הכנתי ויצא מושלם!!"
גל בן גיאת

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חצילים מטוגנים מתכון מאת רונית פרץ

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements