|

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים 

 מתכון מרק קל ומהיר לחסרי הסבלנות בינינו, כל כך טעם שחובה להכין!
בהשראת: אוריון פינגל
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים

מרק עדשים ירוקות – מתכון פשוט, בריא וטעים למרק שיחמם לכם את הגוף וירחיב לכם את הלב בימי החורף הקרים.

המרק שאני הכי הרבה בעונת החורף הוא מרק עדשים, מכל מיני סוגים. ראשית, זה מרק שמכינים במהירות, לא דורש הפקות ועמידה של שעות במטבח, לא דורש השרייה ארוכה של העדשים והכי חשוב – זה אחד המרקים הכי מזינים שיש!

עדשים הן מקור לוויטמינים רבים, יש בהן חלבונים שמחזקים את הגוף וסיבים תזונתיים שעוזרים בעיכול. אז קבלו מתכון של מרק עדשים ירוקות, שקל ומהיר להכין ומאוד, משולם לחיזוק הגוף מפני תחלואת החורף והוא תמיד יוצא טעים!

ספר המתכונים של אוריון פינגל

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים
צילום: אוריון פינגל

למה באמת כדאי לכם: מרק עדשים

  • מרק טעים שאפשר להכין גם בלי אטריות ולהכין תוספת אחרת בצד!
  • מתכון למרק קל ומהיר הכנה עם השרייה מהירה של 15-20 דקות!
  • מרק עדשים ירוקות מזין ביותר ומכיל חלבונים, סיבים תזונתיים ויטמין A, סידן ועוד!
  • מרק עשיר ומפנק שכיף לאכול בימים קרים כשרוצים לחמם את הגוף והנפש!

 

שורה תחתונה: אין על מרקים בחורף! אז אם כבר מכינים מרק, ברור שמכינים מרק עדשים ירוקות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים

מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים 

 מתכון מרק קל ומהיר לחסרי הסבלנות בינינו, כל כך טעם שחובה להכין!
ציון 4.42 על ידי 12 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: אוריון פינגל

ציוד

סיר בישול בינוני

המצרכים

  • 1 כוס עדשים ירוקות/כתומות (שרויות במים)
  • 1 בצל
  • 3 גזרים
  • 2 תפוחי אדמה
  • סלרי (קצוץ כולל העלים)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • עגבנייה (אחת)
  • חוויאג' (לפי הטעם)
  • מרק עוף (לפי הטעם)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כורכום (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • אפשרי: איטריות

אופן ההכנה

  • להשרות עדשים ירוקות/כתומות במים.
  • נטגן בצל עד לשקיפות במקביל מגרדת 3 גזרים + 2 תפוחי אדמה וטוחנת אותם למרקם של פירה מוסיפה לסיר.
  • להוסיף סלרי קצוץ כולל העלים + פטרוזיליה , עגבנייה אחת מגורדת ומערבבת הכל.
  • מתבלנת בחוויאג' , מרק עוף , פלפל שחור , כורכום ומלח מוסיפה כוס מים ונותנת לזה דקה בישול.
  • מוסיפה את העדשים ומים רותחים לפי העין.
  • שעה של בישול אחרי שעה מועכת קצת את העדשים עם מועך.
  • מוסיפה מעט אטריות נותנת עוד בישול של רבע שעה ומוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מרק עדשים ירוקות

לא הבנתי את עניין תפוח האדמה אם טרם בושל – איך אפשר לטחון למרקם של פירה?
אני מגרדת בפומפייה ואז טוחנת את התפוח אדמה והגזר, שטוחנים מספר דקות נוצר מרקם של פירה לא חלק אבל עדיין , לי בכל מקרה כך יצא.
קוראים לזה מרק חרירה?
לא מאמי, מרק חרירה הוא עם גרגירי חומוס ולא עם גזר ותפוחי אדמה.
מה ניתן במקום אטריות?
את לא חייבת לשים אטריות.
כמה זמן כת משרה את העדשים?
בערך 15 – 20 דקות לסנן ולשטוף אותם היטב לאחר מכן ולהוסיף לסיר.
מרק עדשים ירוקות פשוט וטעים
צילום: אוריון פינגל

רק עוד דבר אחד אחרון!

הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

4.42 from 12 votes (12 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements