עוגיות שקדים טחונים נמסות בפה
15 דקות הכנה והבית מוצף בניחוח וניל וקינמון מופלא של עוגיות מושלמות לצד קפה חם!

איטלקיות, יווניות, טורקיות, – מה זה בעצם משנה מי לוקח עליהן בעלות העיקר שהן יתנו לכם את הפינוק המתוק המושלם.
כי ככה זה עם עוגיות שקדים טחונים רכות רכות, פריכות פריכות שפשוט נמסות בפה ויגרמו לכם להתמכר בקלות ובטח לא להסתפק באחת או שתיים…
15 דקות הכנה בלבד וכל הבית מוצף בניחוח נפלא של וניל וקינמון ומגש מרשים של עוגיות שקדים שובבות שרק מחכות להיזלל תוך דקות לצד כוס קפה משובח
למה באמת כדאי לכם: עוגיות שקדים
- יש שיגידו שמקורן נמצא בצרפת, טורקיה או איטליה, אבל מה זה משנה? הן טעימות בטירוףףף בכל העדות
- מתכון לעוגיות שקדים טחונים רכות רכות, פריכות פריכות שפשוט נמסות בפהה
- עוגיות חמאה ושקדים שיגרמו לכם להתמכר בקלות ובטח לא להסתפק באחת או שתיים…
שורה תחתונה: מגש מרשים של עוגיות שקדים שובבות שיבואו מושלם לצד כוס קפה משובח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגיות שקדים




עוגיות שקדים טחונים נמסות בפה
15 דקות הכנה והבית מוצף בניחוח וניל וקינמון מופלא של עוגיות מושלמות לצד קפה חם!
לדרג
המצרכים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- ⅔ כוס אבקת סוכר (80 גרם)
- 1 כוס שקדים טבעיים טחונים דק (80 גרם)
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית אבקת קינמון
- 2 כוסות כוסות פחות 4 כפות קמח (240 גרם)
- ½1 כפיות אבקת אפייה
אופן ההכנה
- מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה, המלח, הווניל ואבקת הקינמון (במקום במיקסר, אפשר להכין את הבצק גם במעבד מזון עם להב המתכת ולעבוד בפולסים קצרים).
- מגרדים מדי פעם את החמאה מדופן הקערה ומהגיטרה.
- כשהחמאה חלקה (בלי גושים) מוסיפים את אבקת הסוכר והשקדים. ממשיכים לעבד ומגרדים שוב את דופן הקערה.
- 4מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. עוטפים את הבצק בפלסטיק נצמד ומניחים במקרר ל-30 דקות.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 6מחלקים את הבצק לארבעה גושים. מרככים אותו מעט בידיים ומגלגלים לנקניקים. מחלקים כל נקניק לחתיכות קטנות במשקל של 10 גרם. מגלגלים כל חתיכה לנחש ומעגלים לצורת פרסה.
- מניחים בתבנית ומניחים ל-10 דקות במקרר, אופים כ-12 דקות. מצננים ומפזרים אבקת סוכר.
הערות וטיפים
- כשמכינים בצק פריך, החמאה צריכה להיות קרה
- לאחר הוספת הקמח חשוב לעבד את הבצק כמה שפחות. עיבוד יתר יפגע בפריכות העוגיות
- אסור שהבצק יהיה קר מדי בזמן שעובדים אתו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אתי שחר
מה אפשר להוסיף במקום חמאה כדי שיהיו פרווה?
היי מלאני,
אם את אוהבת קוקוס, חמאת קוקוס היא פתרון נהדר. יש גם חמאות טבעוניות בסופרים ובחנויות טבע. ואפשר גם להחליף לשמן, רק לשים שליש פחות בכמות.
בהצלחה!
אוף לדעתי שכחתם אבקת אפיה
וידעתי שחסר אבל לא היה כתוב
והעוגיות כמובן לא יצאו נימוחות
היי דנית,
ממש ממש מתנצלים שזה קרה עם המתכון!
את צודקת, תיקנו והוספנו כפית וחצי אבקת אפייה על כמות הקמח שמופיעה במתכון.
תודה רבה על התגובה שלך ומקווים שבפעם הבאה הן ייצאו מושלמות 🙂