פשטידת פטריות ובצל ללא גבינות (עם עושר טעמים מטריף)
יש שילובים שהם פשוט מושלמים, כך למשל בצל עם פטריות, שיוצרים יחד פשטידת פטריות ובצל מהממת ויפהפייה שלא צריכה שום גבינה בתוכה כדי להציע לכם עונג טעמים מטריף ומזין במיוחד!
כי תכלס קיש פטריות ובצל הוא המנה האולטימטיבית לכל ארוחה קלה וחלבית, בוודאי שלחג השבועות, אבל למה לא ליהנות מהמנה היפה הזאת כל שבוע לארוחת ערב קלילה לצד ירקות חתוכים וגבינות טובות?
ההכנה שלה קלה, תחתית הבצק שלה פריכה וממכרת ומעל כל זה שפע של פטריות עסיסיות, בצל מתקתק, תיבול מושלם ועונג מופלא בפה. והכי כיף? אפשר להכין יום קודם אפשר לאכול קר או חם, אפשר להקפיא ולהפשיר בכל פעם שרוצים לטעום שוב מהשלמות הזו
למה באמת כדאי לכם: פשטידת פטריות ובצל
- הכנה קלה, תחתית בצק פריכה וממכרת, שפע פטריות עסיסיות, בצל מתקתק, תיבול מושלם
- איזה כיף שמתכון לפשטידת פטריות ובצל אפשר להכין יום קודם, אפשר לאכול קר או חם, וגם להקפיא ולהפשיר
- פשטידת פטריות ובצל מהממת ויפהפייה שלא צריכה שום גבינה בתוכה כדי להציע לכם עונג טעמים מטריף ומזין במיוחד!
שורה תחתונה: פשטידת פטריות ובצל הוא המנה האולטימטיבית לכל ארוחה קלה וחלבית
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון לפשטידת פטריות ובצל
פשטידת פטריות ובצל ללא גבינות (עם עושר טעמים מטריף)
המצרכים
בסיס בצק הפאי:
- 2 כוסות קמח רגיל (לא תופח)
- 100 גרם חמאה
- ¼ כפית מלח
- 1 ביצה
- 2 כפות מים קרים
למלית
- 2 בצלים קצוצים מוזהבים
- ½1 סלסלה פטריות שמפיניון
- שקית רוטב פטריות (2 כפות)
- ¾ כוס שמנת להקצפה 38%
- 3 ביצים
- 1 כוס קמח תופח פחות כף
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
- לבצק: נערבב את כל מרכיבי הבצק עד שנוצר בצק פירורי ובהמשך הבצק נאסף לגוש בצק רך ונעים. נכניס את הבצק לשקית ניילון למקרר לחצי שעה.
- נוציא מהמקרר ונשטח אותו לבסיס התבנית כולל השוליים. נכניס את התבנית למקפיא לרבע שעה, נוציא את התבנית מהמקפיא. באמצעות קיסם שיניים/מזלג נדקור את הבצק כדי שלא יתפח בזמן האפייה. נאפה את הבצק ב-175 מעלות כ-18-20 דקות עד שהבצק מזהיב קלות.
- למלית: בסוטא'ז נזהיב את הבצל עד שיהיה מעט שחום. נוסיף את הפטריות החתוכות ונמשיך לטגן. אחרי שהפטריות התרככו נוסיף את רוטב הפטריות ואת השמנת לקצפת ונערבב עד שהתערובת הסמיכה מעט. נוריד את הסוטא'ז מהאש ונוסיף את הביצים אחת אחרי השנייה, הקמח והפטרוזיליה.
- נשפוך את המלית על הבצק ונאפה בחום 175 מעלות כחצי שעה. נבדוק עם קיסם שהפשטידה מוכנה..
- אם נשאר קצת מהמלית, אפשר לצקת את התערובת לתבניות מאפינס, אפילו בלי בצק, יוצא טעים מאוד גם כך
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!