|

פיתות מקמח כוסמין ממכרות ביותר

פיתות מקמח כוסמין שמכינים בקלות! פיתות רכות, טעימות ובריאות!
בהשראת: נורית כחלון סיני
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
פיתות מקמח כוסמין, פיתות כוסמין במחבת

פיתות כוסמין מושלמות! מתכון לפיתות כוסמין שיוצאות כמו פיתות רגילות, אבל בריאות יותר וטעימות יותר!

כולנו אוהבים פיתות ויש כאלה שירחיקו בתיאור ויאמרו שפיתות הן החיים, אבל פיתות מקמח רגיל הן לא בריאות ויש להן השפעות פיזיות שמזיקות לגוף שלנו, אם זה בתחושה הפיזית הכללית שמתקבלת לאחר האכילה ואם זה בהשפעה הפיזית לטווח רחוק.

אז אם אתם אוהבים פיתות, אבל הבריאות חשובה לכם לא פחות, הבאנו לכם מתכון קל ביותר של פיתות מקמח כוסמין, שיוצאות רכות, אוויריריות וטעימות כמו פיתות רגילות, אבל בריאות יותר ושישאירו אתכם עם תחושה קלה ונינוחה יותר! בשונה ממתכון של פיתות כוסמין במחבת, במתכון הזה הפיתות אפויות בתנור והמרקם שהן מקבלות הוא פשוט וואוו!

 

ספר המתכונים של נורית כחלון סיני

 

מתכון לפיתות כוסמין
צילום: נורית כחלון סיני

למה באמת כדאי לכם: פיתות כוסמין

  • ניתן להקפיא את הפיתות לאחר אפייה ולשלוף מתי שמתחשק!
  • אפשר להכין את המתכון בריא יותר ולהכין עם קמח כוסמין 100%!
  • מתכון קל ביותר שמכינים בקלות ובתוך שעה יש לכם פיתות מוכנות לאכילה!
  • פיתות בריאות בהרבה מפיתות רגילות ולא משאירות תופעות לוואי!

 

שורה תחתונה: לא צריך להימנע מאכילת פיתות, אפשר פשוט להכין אותן בריאות יותר וטובות יותר!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

פיתות מקמח כוסמין, פיתות כוסמין במחבת

פיתות מקמח כוסמין ממכרות ביותר

פיתות מקמח כוסמין שמכינים בקלות! פיתות רכות, טעימות ובריאות!
ציון 4.14 על ידי 15 דירוגים
לדרג
באדיבות: נורית כחלון סיני

ציוד

כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 5 כוסות קמח כוסמין 80% (700 גרם )
  • 3 כוסות מים קרים (לשפוך בהדרגה)
  • 1 כף סוכר
  • ½1 כפות שמרים יבשים
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

  • נלוש את כל המרכיבים יחד חוץ מהמלח כ-10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
  • לאחר מכן שמים להתפחה של חצי שעה.
  • קורצים כדורים, במשקל 50 גרם ליחידה. יוצא בערך 24 כדורים, ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
  • מרדדים כל כדור לפיתה ומכסים עם מגבת ואז נותנים תפיחה נוספת של 10 דקות.
  • אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בין 8-10 דקות. לאחר אפייה מכסים במגבת כשיוצאים מהתנור.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: פיתות כוסמין מלא

אפשרי להקפיא וזה לא יאבד מהטעם?
אפשר להקפיא בהחלט ואז לחמם עטוף במגבת במיקרו לדקה שתיים יוצא מושלם.
אפשר כוסמין 100%?
אפשרי אולי יוצא טיפה יותר דחוס אז תוסיפי עוד קצת מים.
וואי תודה בדיוק רציתי להתחיל להכיו פיתות מקמח כוסמין. מה הכוונה 80%?
יש קמח שהוא 100% כוסמין. ה-80% עם תוספת של קמח אחר.
עד כמה הן קטנות?
הן 3/4 פיתה רגילה.

הבמה כולה שלכם:
פיתות מקמח כוסמין, פיתות כוסמין במחבת
צילום: ענת שביט

"הכנתי כמו שרשום!"
ענת שביט


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

16 Comments

    1. היי אריק,
      אותה כמות של קמח, רק 2.5 כוסות מים. כדאי בכל מקרה להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להיות מעט דביק, אבל לא יותר מדי.
      בהצלחה 🙂

    1. היי בת אל,
      אם יוצא דביק מדי, סימן שיש יותר מדי מים. ממליצים בפעם הבאה לשים קצת פחות מ-3 כוסות ובהדרגה כדי שתוכלי להרגיש מתי זה קצת דביק, אבל לא יותר מדי.
      בהצלחה 🙂

  1. היי, האם ניתן ללא השמרים? אולי עם אבקת אפיה/ סודה לשתיה? ועם 100% כוסמין מחא? לא אכפת לי שיהיה דחוס אבל יאפשר גיוון מאשר רק פרוסות לחם. אשמח להכוונה

    1. היי לילך!
      לא ניסינו להכין אותן עם 100% קמח כוסמין מלא, אבל אולי שווה לתת הזדמנות.
      אם את לא רוצה שמרים, את יכולה להוסיף 2.5 כפיות אבקת אפייה לכמות הקמח במתכון.
      בהצלחה 🙂

  2. היי, אני מחפשת מתכון לפיתה שהוא עד 99 קלוריות לפיתה, האם את יודעת מה הערך הקלורי לפיתה?

  3. היי, אשמח לנסות את המתכון, שמראה נהדר!
    האם המידות של המצרכים הן בכלי מדידה אוניברסליים?
    תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements