פיתות מקמח כוסמין ממכרות ביותר
פיתות כוסמין מושלמות! מתכון לפיתות כוסמין שיוצאות כמו פיתות רגילות, אבל בריאות יותר וטעימות יותר!
כולנו אוהבים פיתות ויש כאלה שירחיקו בתיאור ויאמרו שפיתות הן החיים, אבל פיתות מקמח רגיל הן לא בריאות ויש להן השפעות פיזיות שמזיקות לגוף שלנו, אם זה בתחושה הפיזית הכללית שמתקבלת לאחר האכילה ואם זה בהשפעה הפיזית לטווח רחוק.
אז אם אתם אוהבים פיתות, אבל הבריאות חשובה לכם לא פחות, הבאנו לכם מתכון קל ביותר של פיתות מקמח כוסמין, שיוצאות רכות, אוויריריות וטעימות כמו פיתות רגילות, אבל בריאות יותר ושישאירו אתכם עם תחושה קלה ונינוחה יותר! בשונה ממתכון של פיתות כוסמין במחבת, במתכון הזה הפיתות אפויות בתנור והמרקם שהן מקבלות הוא פשוט וואוו!
ספר המתכונים של נורית כחלון סיני
למה באמת כדאי לכם: פיתות כוסמין
- ניתן להקפיא את הפיתות לאחר אפייה ולשלוף מתי שמתחשק!
- אפשר להכין את המתכון בריא יותר ולהכין עם קמח כוסמין 100%!
- מתכון קל ביותר שמכינים בקלות ובתוך שעה יש לכם פיתות מוכנות לאכילה!
- פיתות בריאות בהרבה מפיתות רגילות ולא משאירות תופעות לוואי!
שורה תחתונה: לא צריך להימנע מאכילת פיתות, אפשר פשוט להכין אותן בריאות יותר וטובות יותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 5 כוסות קמח כוסמין 80% (700 גרם )
- 3 כוסות מים קרים (לשפוך בהדרגה)
- 1 כף סוכר
- ½1 כפות שמרים יבשים
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
- נלוש את כל המרכיבים יחד חוץ מהמלח כ-10 דקות, לקראת הסוף מוסיפים את המלח.
- לאחר מכן שמים להתפחה של חצי שעה.
- קורצים כדורים, במשקל 50 גרם ליחידה. יוצא בערך 24 כדורים, ומתפיחים שוב למשך חצי שעה.
- מרדדים כל כדור לפיתה ומכסים עם מגבת ואז נותנים תפיחה נוספת של 10 דקות.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות בין 8-10 דקות. לאחר אפייה מכסים במגבת כשיוצאים מהתנור.
שאלות נפוצות: פיתות כוסמין מלא
אפשרי להקפיא וזה לא יאבד מהטעם? אפשר להקפיא בהחלט ואז לחמם עטוף במגבת במיקרו לדקה שתיים יוצא מושלם. |
אפשר כוסמין 100%? אפשרי אולי יוצא טיפה יותר דחוס אז תוסיפי עוד קצת מים. |
וואי תודה בדיוק רציתי להתחיל להכיו פיתות מקמח כוסמין. מה הכוונה 80%? יש קמח שהוא 100% כוסמין. ה-80% עם תוספת של קמח אחר. |
עד כמה הן קטנות? הן 3/4 פיתה רגילה. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי כמו שרשום!"
ענת שביט
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: פיתות כוסמין מתכון Nurit Kachlon-Sinay
אם משתמשים בקמח כוסמין לבן,
כמה קמח וכמה מים?
היי אריק,
אותה כמות של קמח, רק 2.5 כוסות מים. כדאי בכל מקרה להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להיות מעט דביק, אבל לא יותר מדי.
בהצלחה 🙂
ייצא לי בצק דביק מדי זה בסדר?
היי בת אל,
אם יוצא דביק מדי, סימן שיש יותר מדי מים. ממליצים בפעם הבאה לשים קצת פחות מ-3 כוסות ובהדרגה כדי שתוכלי להרגיש מתי זה קצת דביק, אבל לא יותר מדי.
בהצלחה 🙂
היי, האם ניתן ללא השמרים? אולי עם אבקת אפיה/ סודה לשתיה? ועם 100% כוסמין מחא? לא אכפת לי שיהיה דחוס אבל יאפשר גיוון מאשר רק פרוסות לחם. אשמח להכוונה
היי לילך!
לא ניסינו להכין אותן עם 100% קמח כוסמין מלא, אבל אולי שווה לתת הזדמנות.
אם את לא רוצה שמרים, את יכולה להוסיף 2.5 כפיות אבקת אפייה לכמות הקמח במתכון.
בהצלחה 🙂
היי, אני מחפשת מתכון לפיתה שהוא עד 99 קלוריות לפיתה, האם את יודעת מה הערך הקלורי לפיתה?
תחלקי את הבצק ל-30 פיתות וכל פיתה תהיה עד 100 קלוריות. בהצלחה!
1. הלישה ביד או במיקסר עם וו לישה?
2. אפיה בטורבו?
וגם, מה הכוונה למים קרים? של מקרר או ברז?
מה כמות המים במשקל? גם לכוסות החד פעמיות יש מידות שונות.
כוס מידה אוניברסלית היא בד"כ 240 מ"ל, כוס חד פעמית חמה היא 200 וקרה היא 180 מ"ל.
אפשר עם קמח כוסמין מלא
אפשר בהחלט.
היי, אשמח לנסות את המתכון, שמראה נהדר!
האם המידות של המצרכים הן בכלי מדידה אוניברסליים?
תודה!
נכון מאוד.