עוגיות עבאדי מתכון מנצח מקמח כוסמין
עוגיות עבאדי פריכות וממכרות מקמח כוסמין. מתכון לעוגיות עבאדי משגעות, טעימות ובריאות יותר מכל עוגיית עבאדי שתאכלו!
מחפשים להשתולל עם פינוק משגע וטעים בלי רגשות אשמה נלווים? אז העוגיות האלה הן בול בשבילכם! קבלו מתכון של עוגיות עבאדי עם שמן, שמכינים מקמח כוסמין מלא ויוצאות עם מרקם פריך שאי אפשר להפסיק לאכול מהן.
מתכון לעוגיות קלילות והכי קלות להכנה, שתמיד טוב שיש בבית לנשנוש בכל רגע נתון. עוגיות כל כך טעימות שלא תוכלו לעבור יום בלי לאכול מהן!
למה באמת כדאי לכם: עוגיות עבאדי מתכון מנצח
- עוגיות עבאדי, עשויות מקמח כוסמין מלא ובריאות יותר!
- מתכון לעוגיות שמכינים במהירות מטורפת ולא תאמינו כמה קל!
- נשנוש מושלם וממכר שסוגר פינה בכל רגע שמתחשק לנשנש!
- עוגיות כל כך טעימות שתהיו חייבים להכין עוד, לפני שייגמר!
שורה תחתונה: זוכרים את הדיאטה של אחרי החגים? עוגיות בריאות שלא תרגישו שאתם חוטאים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגיות עבאדי מתכון מנצח מקמח כוסמין
ציוד
המצרכים
- 4 כוסות קמח כוסמין מלא
- ½ כוס שומשום
- ¼1 כפיות מלח
- 1 חבילה מחמאה מומסת (גרם 100)
- 1 כוס מים (חמימים)
- ½ כוס שמן
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כף חוואיג׳ לאפייה
אופן ההכנה
- נלוש את כל החומרים יחד עד שיוצא בצק רך ונעים.
- חותכים לכדורים קטנים ומכל כדור יוצרים גליל ומחברים לצורת בייגלה.
- אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות עד הזהבה חצי שעה.
- לאחר מכן אפשר לכבות את התנור ולהעלות את התבנית למעלה לייבוש מוחלט.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון לעוגיות עבאדי
מה זה חוויאג לאפיה? תבלין אפייה נהדר עם ארומה, אם אין אפשר לוותר. |
אפשר חמאה וללא השמן? תנסי להחליף את כמות השמן והמחמאה ותחליפי לחמאה, אני לא בטוחה שזה יהיה דומה למקור. |
הבמה כולה שלכם:
"אפיתי יצא מעולה יאמי!"
אתי שחר
"תודה יצא מושלם!"
מירב שליו
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגיות מלוחות עבאדי מאת מרי שקד שירזי
כוסמין 80% עמילן. מחמאה? מרגרינה. אין קשר לבריאות. לא עוגיות בריאות. צריך לרפא ולהכין מקמח שעורה שיבולת שועל או משקדים וקוקוס לגירסא ללא גלוטן. בריאות!
אפשרי להחליף את כל קמח הכוסמין בקמח לבן ולהשתמש רק בו? ואם כן, לשים את אותם כמויות קמח ומיים?? תודה מראש…
היי עילי,
בוודאי, רק לשים קצת פחות מים. אנחנו ממליצים להוסיף את המים בהדרגה ולעצור כשהבצק מתחיל להיות טיפה דביק אבל לא יותר מדי.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להשתמש במתכון עם שמן רגיל או שמן קוקוס אשמח למענה
היי דבורה,
אפשר אך לא מומלץ.
אם את משתמשת בשמן, כדאי לשים 1/3 פחות מהכמות שמופיעה במתכון.
בהצלחה 🙂
השומשום בתוך הבצק ? או מעל? ?
היי אורלי,
השומשום בתוך הבצק.
בהצלחה 🙂
שלום רב. לא ברור. 1 מחמאה זה 200 גרם.
אז הכוונה ל200 גרם או למאה גרם כמו שמצויין המתכון?
תודות וברכות וסליחות.
היי סיגל,
מתנצלים על הבלבול – הכוונה למקל/סטיק אחד של חמאה, 100 גרם.
בהצלחה 🙂
יצא טוב! הכנתי בתור קרקרים ומקלות (ובלי חמאה) והופתעתי לטובה. יצאו טעימים ומשביעים, לא מלוחים מדי וגם לא תפלים מדי,
מבחינת הקראנצ'יות – שכחתי אותם קצת בתנור אז הם יצאו קשים יותר מהמתכון…
היי מיכל!
שמחים שיצא טוב למרות שהתייבשו קצת 🙂
מוזמנת להצטרף גם לקבוצת הפייסבוק שלנו.