עוגת זברה בחושה פרווה

עוגת זברה פרווה , עוגת זברה בחושה מעלפת עם מראה מדליק ומרשים שכיף להגיש בערב שבת לאחר הארוחה וכיף לא פחות ליהנות ממנה לצד הקפה של שבת בבוקר!
אין כמו עוגות שיש כי הן עוגות שהכי קל להכין ויש להן מראה מדליק כל כך שקשה להתעלם מהנוכחות שלהם ותמיד עושה חשק לאכול מהן, שלא לדבר על המרקם המפנק שלן והטעם הממכר!
קבלו מתכון קל ביותר להכנה, שכיף להכין ותקבלו עוגה משגעת שתרשים את כולם ותהיה הנושא המככב של הערב! עוגה שכולם אוהבים ואף אורח לא יישאר מקופח!

למה באמת כדאי לכם: עוגת זברה פרווה
- מתכון שמכינים בקלות מטורפת ולא מפריע את ההכנות לשבת!
- עוגת זברה פרווה שאפשר להגיש לאחר הארוחה הבשרית בכיף!
- עוגה שכיף להכין, כיף להגיש והכי כיף לאכול בכל רגע נתון!
- עוגה מדליקה עם מראה מיוחד שירשים את כל האורחים!
שורה תחתונה: ההכנות לשבת לוקחות לא מעט זמן. תורידו עומס ותכינו עוגה טעימה ומרשימה בקלות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- ½1 כוסות סוכר
- ½ כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
- גרידת לימון
- 2 כוסות קמח תופח
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כף קקאו
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מקציפים את החלמונים עם כוס סוכר לקצף נוקשה. לאחר מכן מוסיפים את השמן בזרם דק.
- מוסיפים את יתר החומרים ומערבלים שלא יהיו גושים.
- מקפלים את החלבונים לחלמונים בתנועת עטיפה. מחלקים ל-2 קערות.
- בקערה אחת מוסיפים קקאו ומערבבים בתנועת עטיפה.
- מרפדים תבנית עם נייר אפיה ולצקת מצקת של עיסת הוניל במרכז העוגה ומעליה מצקת עיסת קקאו וממשיכים כך עד שתיגמר העיסה.
- אופים ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש עד ששיפוד יוצא יבש, בערך 45 דקות.
שאלות נפוצות: עוגת זברה בחושה
הכנתי פעמיים לא יצא מדויק איך אצלך יצא מושלם? חילקתי את הבלילה לשני קנקנים שווים ואז התחלתי עם הווניל לנסות לשים את העיסה באופן שווה. |
עוגה מהממת. האם ניתן לאפות בתבנית עם הרגליים? ואז לא משמנים, נכון? נכון. |

רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עוגת זברה בחושה מאת נאוה מלכה
לצערי העוגה נזרקה לפח 🙁
למרות שניילנתי טוב את רינג המון מסה נזלה מהצדדים ונדבקה לדפנות החיצוניום.בנוסף,רוב הניילון נמס והמזג לתוך החלק התחתון של העוגה.
חבל.
אבל תודה על המתכון
היי אנליה,
מצטערים מאוד לדעת שככה יצא, למה בעצם השתמשת בניילון?
ממליצים לנסות שוב בתבנית שלא מאפשרת בריחת מסה.
בהצלחה 🙂
אופן ההכנה והסירטון לא תואמים בכמויות.
היי סימה,
נכון, הסרטון אינו זהה למתכון והוא מיועד רק למי שזקוק לעזרה נוספת בהבנת המתכון.
בהצלחה 🙂
כתיבת המתכון והסירטון לא תואמים .הטעת אותי מקווה שייצא טוב.
היי סימה,
את צודקת, ולכן העלינו את הסרטון כי מומלץ לעקוב אחריו, הוא מפורט ומדויק יותר.
בהצלחה 🙂
לאיזו תבנית מותאם המתכון?
היי יפעת, תבנית 24.
בהצלחה 🙂
חייב כוס מיץ תפוזים? ופעם הכנתי עוגה ככה עם מצקת של פעם לבן פעם התערבות עם הקקאו ובסופו של דבר הכל התערבב לי בתבנית והעוגה יצאה בצבע מוקה כהה כזה, למה? אוף למה לא יוצא לי זברה ככה ☹️
היי נינה!
אפשר להמיר את מיץ התפוזים בחלב או מים, לבחירתך.
לגבי הזברה – צריך לעבוד בעדינות וזה דורש מיומנות וניסיון.
בפעם השנייה כבר ילך לך טוב יותר אז אל תוותרי!
בהצלחה 🙂
האם ניתן לשים שוקולית במקום קקאו?
אפשר להמיר לקקאו ולהוסיף סוכר, בשוקולית היחס הוא בערך 1/3 קקאו ו- 2/3 סוכר.
חייב להקציף את החלמונים?
היי,
לא חייבים אבל זה עוזר לאווריריות של העוגה.
בהצלחה!
גם קמח תופח וגם אבקת אפיה??
למה?
היי פרנקינה, שניהם ביחד עוזר לעוגה לצאת גבוהה. אפשר להכין עם קמח רגיל ולהוסיף עוד אבקת אפייה (היחס הוא כפית לכל כוס קמח).
קל מאד להוציא עוגה יפה וגבוהה עם 6 ביצים……השאלה היא איך להכין עוגה מספיק גבוהה ללא ביצים.