פילה סלמון שלם בתנור
דג סלמון שלם בתנור, הדג הכי טעים שיש, ללא עצמות, שמכינים בקלות שיא ואין טעים ממנו!
דג סלמון בתנור הוא אחד הדגים הכי אהובים וטעימים שיש בזכות הטעם המעודן שלו והיכולת שלו לספוג ולהשתלב עם טעמי התיבול בצורה מושלמת שהיא פשוט חגיגה בפה ופינוק בלתי מוסבר!
לכבוד השבת הבאנו לכם מתכון של פילה סלמון שלם בתנור , שלוקח כלום זמן הכנה, מתובל בעשבי תיבול ופיצוחים קצוצים שמדרגים את הטעם העדין ועושים אותו מיוחד כל כך! מנה מושלמת להגשה בשבת, שאפשר להגיש בתור מנה ראשונה או בתור מנה עיקרית – כך או כך, אל תוותרו על המנה הזו!
למה באמת כדאי לכם: סלמון שלם בתנור
- דג סלמון בתנור עשיר באומגה 3, בריא ומזין במיוחד!
- מתכון קל מאוד להכנה ויש גם סרטון הכנה לעזר למי שרוצה!
- דג בתיבול מיוחד ועשיר, כל כך טעים שהוא יהיה המנה המובחרת של השבת!
- אפשר להגיש את הדג בתור מנה ראשונה או בתור מנה עיקרית לצד תוספות וסלטים!
שורה תחתונה: מתכון שמכינים בקלות מטורפת וכל ביס הוא חגיגה! כוכב מושלם להגשה בארוחת השבת!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:
ציוד
המצרכים
- 1 קילו פילה סלמון (נתח שלם)
- ½ צרור פטרוזיליה
- ½ צרור כוסברה
- 5 שיני שום כתושות
- ½ כוס שמן זית מעולה
- מיץ לימון (מלימון שלם)
- 1.5 כוסות פיצוחים קצוצים דק (פיסטוקים, אגוזי מלך, צנוברים)
- ½ כוס פרורי לחם לבנים
- מלח (קורט)
- פלפל (קורט )
אופן ההכנה
- את הדג נחתוך קווים באלכסון במרחק 3-4 סנטימטר.
- נחזור ונחתוך קווים באלכסון בצד הנגדי.
- כך שמתקבל ריבועים יפים של סלמון וביניהם חריצים.
- ניקח מערוך, נעטוף בנייר אפייה אחד, ונייר אלומיניום כמה פעמים, לעטוף טוב.
- נעמיד את הדג מסביב למערוך, שיעמוד יפה ויפתחו את כל החריצים.
- נפזר מעט מלח ופלפל.
- נמרח את תערובת העשבים והפיצוחים בחריצים של הדג.
- נכניס לתנור על 220 מעלות כ- 20 דקות.
- בתיאבון!
שאלות נפוצות: פילה סלמון שלם בתנור
לא להוציא את העור מלמטה? לא אין צורך. |
מכניסים לתנור עם המערוך? אכן, המערוך משמש כבמה לסלמון ושומר על צורתו העגולה וגם לא יקרה לו כלום בתנור. הוא עטוף בנייר אפייה ונייר אלומיניום כמה פעמים. |
לקלות את הפיצוחים? לא אין צורך. |
יצא מושלם! איך את מצליחה להעביר לצלחת הגשה? לאכול ישר מהתבנית הכי בטוח הכי טעים. |
הבמה כולה שלכם:
"הכנתי את הדג ויצא מושלם!"
אוסנת רפאלוב
"שמת סלמון ברוטב פלפלים חריפים…רעיון מושלם!"
אירית כחלון
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלמון שלם בתנור
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: דג סלומון בתנור מאת Afaf Ibrahem
האם אפשר להוריד את העור ועדיין לקבל את הצורה הזאת? אני לא אוהבת להגיש סלמון עם העור. מה אפשר לשים חוץ ממערוך? שלי לא מיועד לתנור.עשוי מסיליקון.
היי מימי,אפשר להוריד את העור לפני שמתחילים לעבוד ולפי שאפינו את הדג, אם מורידים אחרי האפייה זה עלול לפגוע בצורה. ולגבי המערוך, את יכולה להחליף בכל פריט במטבח שלך שיעשה עבודה דומה, יכול להיות גם כלי אפייה, תבנית זכוכית (הפוכה) וכו'. בהצלחה!
אשמח לדעת איך מפשירים את הסלמון במידה ומגיע קפוא, איפה, כמה זמן, האם גם בסלמון שמים לימון ומלח? האם שוטפים ומייבשים? תודה. לא יודעת מה הסוד שייצא רך כי לרוב יוצא לי רך רק בקצה ובילק הבשרני לעיתים מעט קשה.
היי נורית, הדרך הטובה ביותר להפשיר דגים היא להוציא מהאריזה המקורים, לשטוף במים ולהשאיר אותם במקרר בתוך תבנית אטומה במהלך הלילה.