ביף וולינגטון כשר עטוף בכל טוב
אז מה אם החגים נגמרו? עם מנה מהממת של ביף וולינגטון כשר תחוו שוב אווירה סופר חגיגית על השולחן, בטעמים מופלאים ועסיסיים ומראה מרהיב ביופיו.
כי איך אפשר שלא להתרגש ממאפה ענק ומרשים של ביף וולינגטון כשר שיהפנט אתכם עם נתח פילה בקר משובח ונוטף עסיסיות, עטוף בבצק עלים קריספי ומלא בפטריות בשרניות ותיבול חרדלי מושלם?
כאן אנחנו מביאים לכם אותו בגרסה כשרה ומעולה, ובהכנה קלה ומפורטת עם מלאאא טיפים מעולים להצלחה בטוחה של המנה שתסחט אינספור מחמאות
למה באמת כדאי לכם: ביף וולינגטון
- מנה מהממת של ביף וולינגטון בטעמים מופלאים ועסיסיים ומראה מרהיב ביופיו
- מי לא יתאהב במנת ביף וולינגטון כשר עם נתח פילה בקר משובח עטוף בבצק עלים קריספי ומלא בפטריות בשרניות ותיבול חרדלי מושלם?
- מאפה מרשים וסופר מיוחד שיעשה חגיגה אמיתית על כל שולחן
שורה תחתונה: גרסה כשרה ומעולה, הכנה קלה ומלאאא טיפים מעולים להצלחה בטוחה שתסחט אינספור מחמאות
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
ביף וולינגטון
ביף וולינגטון כשר עטוף בכל טוב
המצרכים
- 500 גרם נתח סינטה 500 גרם (חתוך בצורה מלבנית אחידה)
- שמן זית
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- מעט גרגירי כוסברה
- מעט טימין יבש קצוץ
- 5 פטריות פורטובלו גדולות (ללא הרגליים קצוצות דק דק)
- בצק פילאס או עלים (רצוי שהבצק יהיה קר ולהפשיר אותו לילה במקרר)
- ביצה טרופה
- כמה חתיכות נקניק סלאמי( במקור משתמשים בבייקון
- מרח פסטו כוסברה (יש מצוין של אוליביה
- חרדל בנדיבות (אם רוצים פיקנטי משתמשים בחרדל דיז'ון)
- חלמון טרוף
אופן ההכנה
- *ביף וולינגטון בגרסה כשרה! לרוב במתכון המקורי משתמשים בפילה עגל , כאן השתמשנו בנתח סינטה. לפני רכישת הנתח חשוב שתקפידו שתהיה לו צורה מלבנית אחידה, ניתן לבקש מהקצב לחתוך לכם בצורה מלבנית או לחלופין חתכו בבית עם סכין חדה
- מתחילים: נמרח את הנתח בשמן זית בנדיבות ונפזר עליו מלח ופלפל, גרגירי כוסברה וטימין יבש.
- נחמם מחבת יצוקה ונוודא שתהיה חמה מאוד, כך שמניחים את הנתח במחבת תשמעו צליל של חריכה. נסגור את הבשר מכל הצדדים, דקה לכל צד. חשוב להקפיד על שלב זה של "סגירת" כל הבשר כך שבאפייה עם הבצק הוא לא יגיר נוזלים וירטיב אותו
- לאחר שסגרנו על הבשר נניח אותו בצד למנוחה. על קשר חיתוך נקצוץ דק דק את הפטריות ללא הרגליים, ונקפיץ אותן על מחבת בלי שמן (הסיבה לשימוש בהרבה פטריות היא כי הן מתכווצות בהקפצה). במהלך ההקפצה נוסיף מלח ופלפל שחור, נוריד מהאש ונניח אותן בצד עד שיתקררו.
- מתחילים להרכיב - רק לאחר שהבשר נח כחצי שעה והפטריות התקררו לחלוטין - נפרוש בצק פילאס או עלים קר ונרדד אותו מעט. נחתוך מלבן שגדול פי 3 מגודל הנתח, נמרח עליו ביצה טרופה וכמה חתיכות נקניק סלאמי שימנע הירטבות של הבצק. נמרח ממרח פסטו כוסברה, נסדר בעדינות את הפטריות, ונמרח את כל הנתח בחרדל בנדיבות כי הוא מוסיף טעם נהדר.
- לאחר שהנחנו הכל, נגלגל את הבצק על הנתח עם וניצור גליל, נסגור אותו היטב עם ניילון נצמד ונכניס לכמה שעות טובות למקרר, לאחר מכן נוציא ונחמם מראש תנור ל-190 מעלות, נמרח את הבצק בחלמון טרוף ונעשה חורים קטנים ובלתי נראים עם קיסם כדי שהחום יחדור לבצק.
- אם רוצים נתח בשר בדרגת עשיית מדיום נאפה 25 דקות, אם רוצים דרגת עשייה גבוהה יותר נאפה כ-40 דקות
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!