עוף עם אפונה ותפוחי אדמה
כשמדובר בארוחה בסיר אחד, אנחנו תמיד בעד. מה רע במנה עשירה, נדיבה ומלאה בכל טוב, שלא מצריכה כמעט כלום עבודה ותחכה לכם טעימה ומהממת מייד כשתחזרו מהעבודה?
הפעם הלכנו על קלאסה מהממת ממש של עוף עם אפונה עם עושר אינסופי של עוף עסיסי, אפונה שובבה וקוביות תפוחי אדמה רכים רכים ומשביעים.
כשכל אלו עטופים בתיבול משגע וניחוחות משכרים, יש לכם צהריים טעימים ומזינים במיוחד מנה סופר קלה ומנצחת, שיכולה להישאר במקרר ולפנק אתכם גם עוד כמה ימים במהלך השבוע!
למה באמת כדאי לכם: עוף עם אפונה
- עושר אינסופי של עוף עסיסי, אפונה שובבה וקוביות תפוחי אדמה רכים
- לא מצריכה כמעט כלום עבודה ותחכה לכם טעימה ומהממת מייד כשתחזרו מהעבודה!
- הכנה סופר קלה, מנה סופר משביעה
שורה תחתונה: לא צריך יותר מזה לצהריים טעימים בטירוף
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוף עם אפונה
עוף עם אפונה ותפוחי אדמה
המצרכים
- 6 שוקי עוף (פולקה)
- 1 שקית אפונה סנפרוסט
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לריבועים
- 1 כף אבקת מרק איכותית טבעית (מוסיפה טעם מיוחד)
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית פפריקה אדומה
- ½ כפית פלפל שחור
- ½ פלפל ירוק חריף
- 3 כפות שמן
- 1 כפית מלח ורוד הימלאיה (מלח יותר טבעי ואיכותי - לא חובה)
- 1 בצל קצוץ לקוביות
- 2 שיני שום חתוכות דק
אופן ההכנה
- את הבצל הקצוץ מניחים בסיר עם שלוש כפות שמן זית עד להזהבה קלה, מוסיפים את השוקיים וצורבים אותם מכל צד.
- מוסיפים את האפונה, תפוחי אדמה ואת כל התבלינים, מוסיפים 2 כוסות מים, מערבבים בעדינות, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עד לריכוך ועד שכמעט כל המים מתאדים
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
תבשיל מעולה! פשות כיף.
טעים בטירוף וקל להכנה.
היי עמוס,
שמחים מאוד שאהבת! אתה מוזמן גם לצלם ולהעלות לקבוצה 🙂
תודה על המתכון! יצא מעולה. קל ולא דורש הרבה בכלל, לזרוק הכל ולהמתין, בלי כלים ולכלוך. תיבלון מצויין והשילוב בריא ומשביע ומכיל את כל מה שצריך בארוחה. המון תודה.
כמה שאלות:
לא ראיתי שכתוב בהוראות לגבי השום, האם צריך להוסיף בטיגון יחד עם הבצל? ומה הכוונה לחתוך דק, הכוונה לפרוסות דקות?
ולגבי הבישול, הסיר צריך להיות מכוסה?
והאם אפשר להשתמש באפונה משימורים ומה הכמות לכך?
ואשמח להעשרת הידע, מה היתרון במלח הימלאיה כי הערך התזונתי מאוד דומה למלח הרגיל לא?
ולגבי המרק עוף אשמח לשמוע עוד, איפה קונים ולמה הכוונה מרק עוף טבעי?
בתודה רבה, טל.
היי טל,
שמחים שנהנית מהמתכון 🙂
נשמח לענות לך כל השאלות:
1. אפשר להוסיף יחד עם הבצל או סתם לזרוק לסיר.
2. כן, הכוונה לפרוסות דקות.
3. אפשר אפונה משימורים באותה כמות.
4. היתרון אולי נעוץ בכך שמלח הימלאיה לא מעובד כמו מלח שולחן רגיל.
5. אפשר להשיג מרק עוף טבעי בחנויות טבע פיזיות או אונליין.
בהצלחה!
כמה זמן בערך עד שמוכן?
היי יפה,
אחרי הרתיחה מבשלים בערך חצי שעה-45 דקות (יש שמעדיפים אפילו קצת יותר אבל לא חובה) עד שאת מרגישה שהכול רך.
בהצלחה 🙂