עוגת נס קפה שכבות מענגת
עוגת נס קפה שכבות משגעת, כמו בקונדיטוריה, אבל טעימה בהרבה! ועכשיו אצלכם על שולחן הקינוחים בראש השנה ובכל מועד שתבחרו!
אם מתחשק לכם להקסים את האורחים עם עוגה מרשימה למראה וטעם חלומי, נראה שהכנת המתכון הזה לעוגת נס קפה שכבות תעזור לכם במשימה!
מתכון פשוט, שדורש מעט הכנה לפני, אבל כל אחד יכול להכין אותה בבית בלי רקע באפייה והעוגה תצא טעימה יותר מכל קונדיטוריה שתבחרו להשוות. עוגה משגעת, עם מראה חגיגי וטעם שיגרום לאורחים לצבוט עצמם לוודא שהם לא חולמים!
למה באמת כדאי לכם: עוגת נס קפה
- עוגה מרשימה וחגיגית שכל מבט יגרום לאורחים לחשק לטעום!
- מתכון שכל אחד יכול להכין בבית בקלות ובלי להיות קונדיטור גדול!
- כל כך טעימה שאפילו במאפיות לא תמצאו עוגה כזו!
- עוגה מפנקת במיוחד להעלאת רמת פינוק האורחים למקסימום!
שורה תחתונה: לא משנה כמה טעימה תהיה הארוחה, תמיד זוכרים את הקינוח. זה קינוח שזוכרים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 4 חלמונים
- 4 כפות חומץ
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- ½1 חבילות מרגרינה בטעם חמאה (300 גרם )
- 3.5 כוסות קמח ( אם הבצק רך להוסיף עוד קצת)
לקרם:
- 4 חלבונים
- מלח (קורט )
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות נס קפה
אופן ההכנה
- מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד ונעים למגע .
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 3 שעות ואפשר כל הלילה.
הכנת הקרם:
- מקציפים את החלבונים עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קרם אחיד.
- לאחר מכן מוסיפים את הנס קפה ומקציפים עד שהנס נטמע בקרם.
הכנת העוגה:
- מחלקים את הבצק ל 5 כדורים.
- משמנים את התבנית ומרדדים כדור אחד עד לגודל התבנית בין 2 ניירות אפייה
- מניחים בתבנית נייר אפייה ומניחים את השכבה הראשונה מעל, לאחר מכן מורחים מעל קרם ומפזרים אגוזים ואז שוב מרדדים בצק מעל ואז שוב קרם עד שמורחים על 4 שכבות.
- את השכבה החמישית מניחים מעל ומחוררים במזלג.
- אופים בחום של 170 עד להזהבה (בערך 35 דקות).
- לאחר שהעוגה אפויה וקרה בוזקים אבקת סוכר.
שאלות נפוצות: עוגת נס קפה שכבות משגעת
מרגרינה וחצי? המון שומן אפשר לשים קצת יותר שמן במקום. |
אפשר במקום מרגרינה חמאה? תודה. תשימי חמאה , תכיני ממליצה מאוד על מי שטען אהב. |
כמה כמות קמח נכנס בערך? להתחיל עם כמה? תשימי 3 וחצי כוסות חד פעמי ותראי אם הבצק רך מדי תוסיפי עוד קצת. |
העוגה נהדרת, מה תפקידו של החומץ בעוגה? פריכות. |
צריכה עזרה דחוף הכנתי את הבצק ולא היה לי מחמאה או נטורינה שמתי כמעט 2 כוסות שמן הבצק יצא פירורי ולא אחיד הוספתי עוד ביצה שלמה קצת התאחד אבל עדיין בצק פירורי עכשיו הכנסתי למקרר צריכה עצה , האם אני בכלל אצליח לרדד את הבצק? בצק פריך אני מכינה רק עם חמאה או מחמאה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
עשיתי את העוגה והבצק לא נוח לעבודה, קשה לרדד אותו
היי יהודית,
קשה לרדד גם עם נייר אפייה בין לבין?
נשמח לתגובתך
היי יש אפשרות להכין את העוגה ללא גלוטן?
היי אילנית,
אפשר להמיר את הקמח הרגיל בקמח רב תכליתי ללא גלוטן.
בהצלחה!
האם ידוע מה משקל הקמח כאן ?
תודה
היי נורית,
המשקל הוא 500 גרם.
בהצלחה 🙂
תיקון התגובה שלי מרגרינה וחצי שווה ל 300 גר ולא 350 כפי שרשמתי.
מרגרינה וחצי שווה ל 350 גר וזה המון
אפשר להכין מבצק של רולדה כמו של עוגת טורט.במקום כל המרגרינה הזאת.
ומי שמנסה להחליף בשמן במקום מרגרינה,לעולם זה לא יצא מוצלח.בצק פריך הוא רק עם מרגרינה או חמאה וזה כמובן הכי טעים והכי נימוך בפה.כשאני קוראת מתכון של עוגה או עוגיות נמסות בפה אני יודעת שמדובר במרגרינה ומיד מוותרת
היי לילי,
תודה ששיתפת אותנו בניסיון שלך 🙂
האם ההקצפה היא עד קצף יציב?
היי סיגלית, אכן כן, להקציף עד לקבלת קצף חזק ויציב. בהצלחה!
הכנתי בדיוק לפי ההוראות אחרי שנאפתה השחימה והתקררה חתכתי ופשוט כל המילוי נזל החוצה ולא היה ניתן לאכילה לא מבחינת טעם ולא מבחינת נראות…. אכזבה…. לא מבינה מה עשיתי לא נכון…..
היי אביבית, האם קיררת את הבצק טרם ההכנה? האם נתת לעוגה לנוח ולהתצטנן לפני שחתכת? ייתכן שהקצפת את המילוי יתר על המידה עד למילוי נוזלי מעט במקום קרם אחיד. בכל מקרה תתעודדי קורה לפעמים לא נורא, מבטיחים שהמתכון הבא שתנסי מהאתר יצא לך פצצה!
עוגה מושלמת
שמחים שאהבת אלן! אתה תמיד מוזמן לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
האם אפשר במקום מרגרינה שמן?
היי אפרת!
בוודאי שאפשר 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!
ואופים בחום של 170 עד להזהבה .
כמה זמן אפייה? בערך?
מדוע אינך משתמשת בכוס מדידה אוניברסלית או לחילופין לציין משקל ?
כוס קפה או כוס שתיה קרה חד פעמית מגיעה במידות שונות, ובנוסף בתחתית היא צרה ורחבה כלפי מעלה .
האם אפשר בלי חומץ?
זה עוזר לתת פריכות אך אפשר בלי, בהצלחה ובתיאבון!
המתכונים משגעים , אבל, בבקשה ממך להשתמש בכוס מדידה אוניברסלית או לחילופין לציין משקל של קמח וסוכר וכדומה. ישנם מספר מידות לכוס שתיה קרה חד פעמית . תודה .
היי אתי, מבינים את הבעייתיות אך אנו מעדיפים בכל זאת לציין את הכוס הספיציפית שהשתמשה בה בעלת המתכון, ובאם שומרים על היחסים אפשר להשתמש בכוסות מידה אחרות, בהצלחה!
האם אפשר במקום מרגרינה או חמאה עם שמן? ואם כן מה הכמות?
אפשר חמאה באותה כמות. בהצלחה ובתיאבון!
כמה זה מרגרינה וחצי? ניתן להחליף בחמאה?
כ 300 גרם, וכן ניתן להחליף בחמאה.
אני רוצה לשמור את הבצק ולשים אותו במקרר כל הלילה
איך ניתן לשמור את החלבונים
היי דקל,
אפשר לשמור אותם בכלי זכוכית מכוסה במקרר.
בהצלחה 🙂
כמה זה מרגרינה וחצי ? 150 גר?
כמה גרם חמאה? תודה ?
היי רעיה,
במתכון יש 300 גרם מרגרינה בטעם חמאה אבל כמות החמאה תהיה זהה.
בהצלחה 🙂
כמה זה מרגרינה וחצי ובאיזה כמות ניתן להמיר לחמאה?
היי,
הכוונה ל-150 גרם מרגרינה. אפשר להמיר לחמאה באותה הכמות בדיוק.
בהצלחה 🙂
כמה גרם חמאה/ מרגרינה?
היי מלכה,
כמות החמאה היא 200 גרם.
בהצלחה 🙂
ניתן להמיר לקמח קוסמין ?
היי אסתר,
בוודאי שאפשר, בהצלחה 🙂
4 כפות חומץ??? – נראה לי קצת מוגזם , לא ?
אני הכנסתי שתי כפות זה ממש מספיק
הקרם בתמונה נראה בהיר כאילו וניל ולא נס קפה . 4 נפות נס קפה זה משמעותי לא?
היי גבי, לקרם טעם קפה עשיר ומפנק, הצבעים בתמונה מעט בהירים מדי ולא משקפים. בהצלחה ובתיאבון!
באיזה גודל תבנית מכינים את העוגה?
היי לינדה,
תבנית עגולה 26 או 28.
בהצלחה 🙂
האם נס קפה מוכן או אבקת נס קפה
עוגה לשבת טעימה מאוד!!!!
תודה על מתכון קליל.❤️
אבקת נס קפה, לא מגורען. או שתטחני מגורען לאבקה.