|

הפרשת חלה לשבת מ-5 רצועות

מתכון חלה לשבת מ־5 רצועות, קלה להכנה, רכה ואוורירית במיוחד! יש גם סרטון.
בהשראת: פרח גבסו
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
חלה לשבת

חלה לשבת מ־5 רצועות, חלה מתוקה לשבת – פשוטה, יפהפייה והכי מתאימה לעונג שבת!

קבלו מתכון לחלה מתוקה לשבת קלועה מ-5 רצועות, שמכינים מבצק נדיר, שיוצא רך ואוורירי, עם טעם מטריף ובלי תוספות מפונפנות, רק שומשום מעל ואפשר לטרוף!

מתכון שמכינים בקלות שיא ויש גם סרטון הכנה לקליעה, כך שגם מי שאין לו רקע באפייה יכול לקבלת תוצאה מושלמת! המתכון מתאים גם להכנת חלות להפרשת חלה – רק להכפיל כמויות ולהתחיל לברך!

ספר המתכונים של פרח גבסו

הפרשת חלה לשבת
צילום: פרח גבסו

למה באמת כדאי לכם: מתכון הפרשת חלה

  • אם אתם מחפשים הפרשת חלה מתכון מושלם, זהו האחד בשבילכם, רק מכפילים כמויות!
  • החלות נשמרות מצוין במקפיא עטופות בשקית!
  • ניתן להכין את אותו מתכון עם קמח כוסמין לבן!
  • מתכון פשוט ביותר להכנה ויש גם סרטון לשלב קליעת הרצועות!

 

שורה תחתונה: מתכון לחלה מושלמת שרק מבט בתמונה שלה עושה חשק לפצוע אותה ולתת ביס!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

חלה לשבת

הפרשת חלה לשבת מ-5 רצועות

מתכון חלה לשבת מ־5 רצועות, קלה להכנה, רכה ואוורירית במיוחד! יש גם סרטון.
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: פרח גבסו

ציוד

כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 1 1/2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה (או חצי כוס קורנפלור / שקיק אבקת אפיה)
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1 ביצה L
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 ½ כוסות מים פושרים
  • למריחה מעל:
  • ביצה טרופה עם מעט מלח (מעט סוכר, מעט מים)
  • שפריצר של מים
  • שומשום / קצח

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר נערבב את כל המצרכים היבשים (קמח סוכר קורנפלור מלח שמרים). לאחר מכן נוסיף ביצים, חצי מכמות השמן, כוס מים, ונתחיל ללוש. נוסיף מים בהדרגה עד שקערת המיקסר נקיה מקמח.
  • נמשיך לישה על מהירות בינונית לעשר דקות.
  • נשמן קערה ונתפיח בה לחצי שעה, כשהבצק משומן מעט ועטוף בשקית.
  • אחרי ההתפחה נשבור את הבצק וללוש מעט ואז נתפיח שוב לעוד עשר דקות.
  • אחרי ההתפחה, נחלק את הבצק למספר חלקים שווים. כל חלק נרדד לעיגול ונגלגל לרצועה קטנה. כל רצועה נניח בצד ונכסה בשקית רופפת.
  • נחזור לרצועה הראשונה ונגלגל אותה לרצועה גדולה יותר. ככה מגלגלים את כל הרצועות.
  • ליצור חלות ולהניח אותם בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. חשוב שנניח את החלות במרחק ולא צמודות אחת לשניה.
  • אחרי שנסיים לקלוע חלות, נכניס את התבניות לתנור להתפחה אחרונה והכי חשובה. נדליק טיימר (רק טיימר ולא חימום) לחצי שעה.
  • אחרי ההתפחה האחרונה, נוציא בעדינות את התבניות מהתנור ונדליק את התנור על 180 מעלות טורבו.
  • נניח קערה עם מים בתחתית התנור.
  • נבריש ממש בעדינות את הבצק בביצה ונפזר שומשום או קצח. נאפה למשך 25 דקות בערך או עד להשחמה יפה.
  • אחרי האפיה, נשפריץ מים על החלות ונכסה מיד במגבת נקיה. אחרי 10 דקות נעביר את החלות על רשת.

הערות וטיפים

טיפים :
  • על מנת לערוך הפרשת חלה מכפילים כמויות.
  • החלות נשמרות מצוין במקפיא עטופות בשקית.
  • ניתן להכין את אותו מתכון עם קמח כוסמין לבן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הפרשת חלה לשבת
צילום: פרח גבסו


שאלות נפוצות: הפרשת חלה לשבת 

האם המים בתחתית התנור צריכים להיות חמים?
רצוי רותחים.
אם אין טיימר רק אם מפעילים תנור?
אם כך מתפיחים מחוץ לתנור כשהבצק משומן מעט ועטוף.
חייב ביצים בבצק הזה ?
אפשר בהחלט לוותר.
איך מקבלים צבע כהה ככה?
הברשה כפולה של ביצה מתקבל צבע כהה יותר.
אפשר לשים בצק במקרר כל הלילה להתפחה?
בהחלט אפשר להתפיח במקרר, אבל רצוי לתת לבצק התפחה של עשרים דקות בטמפרטורת החדר ולהתחיל לקרוץ לכדורים.
זה לא יותר מדי נוזלים?
חשוב להיזכר, שמים בבצק תמיד מוסיפים בהדרגה.
מה הקורנפלור עושה לבצק למה מומלץ לשים?
הקורנפלור תורם לאווריריות המאפה.

הבמה כולה שלכם:
הפרשת חלה לשבת
הפרשת חלה לשבת
צילום: מיה אלחרר

"מתכון אליפות אפיתי 2 קג הפרשת חלה בכיפור..יצא מושלם
תודה רבה!"

מיה אלחרר

הפרשת חלה לשבת
צילום: אורן שחר

"איזה בצק נדיר, הכנתי חלות ולחמניות, יצא רך וטעים שחבל על הזמן!"

אורן שחר

חלה לשבת
צילום: טרז חזות

"יופי של לחמניות!"

טרז חזות

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

מחפשים עוד ביס בצקי מושלם? עוד מתכוני מאפים ולחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!

 

מקור: חלה לשבת מ-5 רצועות – פרח גבסו

Similar Posts

4.25 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements