עוגת גזר בריאה עם קינמון ודבש
מתכון עוגת גזר בריאה ורכה בטירוף עם חומרי גלם איכותיים, כמו שמן זית משובח, אגוזי מלך טחונים, דבש ענוג ואיכותי וקמח כוסמין מלא. תציף את הבית בניחוח קינמון משכר
נשאר דבש מערב החג? רוצים להתחיל שנה בריאה ומתוקה במיוחד? זה הזמן הנכון להכין עוגת גזר בריאה, רכה ואוורירית שתציף את הבית בניחוח משכר של קינמון ודבש.
המתכון הקליל הזה של עוגת גזר בחושה משלב חומרי גלם איכותיים ובריאים, כולל שמן זית משובח, אגוזי מלך טחונים, דבש ענוג ואיכותי וקמח כוסמין מלא.
לצד תה מהביל או קפה חם ומשובח אין כמו עוגת גזר אוורירית שתלווה את הרגע המבורך הזה של רוגע ושלווה, ותעניק לכל ביס רך ומפנק שילווה אתכם במתיקות לאורך כל היום (והיא מעולה גם לשבירת הצום!)
למה באמת כדאי לכם: עוגת גזר בריאה
- מתכון לעוגת גזר שאין טעים וקליל ממנו ויציף את הבית בניחוחות משגעים של דבש וקינמון
- לצד תה מהביל או קפה חם אין כמו עוגת גזר אוורירית שתלווה את הרגע המבורך הזה ביום
- עוגת גזר בחושה המשלבת שמן זית איכותי, שהכי נכון להשתמש בו באפייה, ולשלב אותו גם בפשטידות, עוגות שוקולד או עוגות בחושות מכל סוג
שורה תחתונה: פותחים שנה טובה ומתוקה עם עוגת גזר בריאה ויפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת גזר בריאה
עוגת גזר בריאה עם קינמון ודבש
מתכון עוגת גזר בריאה ורכה בטירוף עם חומרי גלם איכותיים, כמו שמן זית משובח, אגוזי מלך טחונים, דבש ענוג ואיכותי וקמח כוסמין מלא. תציף את הבית בניחוח קינמון משכר
לדרג
המצרכים
- 2 ביצים
- ⅓ כוס דבש איכותי
- 3 גזרים מגוררים דק בפומפייה
- ⅓ כוס שמן זית
- ¼ כוס חלב צמחי (מומלץ ביותר חלב קוקוס)
- ½ כוס אגוזי מלך טחונים (ניתן להחליף בקמח שקדים)
- ¼1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית אבקת סודה לשתייה
- * ניתן להוסיף לבלילה לפני האפייה 1/2 כוס תוספות: חמוציות/ שבבי שקדים/ צימוקים/ פצפוצי שוקולד ועוד.
אופן ההכנה
- מקציפים את הביצים כ-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה (אפשר לטרוף היטב גם במטרפה ידנית)
- מוסיפים דבש ומקציפים עוד כמה דקות, מוסיפים בזילוף גם שמן זית וחלב צמחי וממשיכים לערבב עוד דקה.
- מוסיפים גזר מגורר, אגוזי מלך, קמח כוסמין מלא, קינמון ואבקת סודה לשתייה. מערבבים רק עד לאיחוד.
- מעבירים לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפייה של 30-35 דקות עד שהעוגה מזהיבה יפה.
- פורסים את העוגה לאחר קירור מלא, ומעל אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר
הערות וטיפים
- שמן זית הוא השמן האיכותי ביותר שתוכלו להשתמש בו באפייה, שלבו אותו בפשטידות, עוגות שוקולד או עוגות בחושות מכל סוג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
היי
אפשר לשים קמח תופח במקום קמח כוסמין מלא? ושמן קנולה במקום שמן זית?
היי בת אל,
בהחלט כן! 🙂