עוגת סולת וקוקוס מעלפת וקלה
עוגת סולת וקוקוס מטריפה וחגיגית, שכל רכיב בה מוסיף לחגיגה ויוצר חווייה טעימה ובלתי נשכחת!
לאחר כל ארוחת שבת או ארוחת חג משפחתית, נוהגים אצלנו לשבת סביב השולחן, להמשיך לברך ולנשנש פיצוחים ועוגות טובות. אחת העוגות המבוקשות אצלנו היא עוגת תפוזים קוקוס וסולת שכל טעם ממנה הוא חגיגה בפני עצמה.
המתכון פשוט להכנה וכל רכיב בעוגה הזו מכיל טעם ייחודי וביחד הם פשוט חגיגה שחובה להגיש בארוחת השבת או בארוחת החג. זו אחת העוגות הקלאסיות והנוסטלגיות שיש וכולנו יודעים שהישן, המוכר והטוב הוא לפעמים הכי טוב!
למה באמת כדאי לכם: עוגת סולת וקוקוס
- כל כך קלה להכנה שלא משנה כמה קינוחים יש לכם להגיש המתכון הזה חייב להיות ביניהם!
- עוגת סולת קוקוס רכה, אוורירית ונימוחה שכיף לאכול ולא מחייבת קפה בצד לאחר הארוחה!
- עוגת תפוזים סולת וקוקוס עשירה, חגיגית עם טעם של פעם וארומה נוסטלגית!
- מתכון לעוגה פרווה שאפשר להגיש בכיף לאחר ארוחה בשרית!
שורה תחתונה: יש מאכלים שהם "מאסט" לאחר ארוחה משפחתית. המתכון הזה פשוט מאסט!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת סולת וקוקוס מעלפת וקלה
ציוד
המצרכים
- 4 ביצים
- 1 כוס קמח תופח
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס סולת
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס שמן
- 1 כוס מיץ תפוזים
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- ½1 כוסות מים
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- נקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב.
- בקערה שניה: קמח, קוקוס וסולת.
- בקערה שלישית: חלמונים, שמן ומיץ תפוזים.
- נוסיף לסירוגין מהיבשים והרטובים עד עיסה חלקה.
- נאפה בתבנית בחום 180 מעלות, עד שקיסם יוצא נקי, בערך 40 דקות.
- בזמן שהעוגה בתנור, נכין סירופ: לבשל 10 דקות את הרכיבים לסירופ.
- כשהעוגה יוצאת מהתנור, לחתוך לריבועים, ולשפוך את הסירופ מעל.
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: Ilanit Darmon
תודה על המתכון
מה עושים אם אין מיץ תפוזים? יש אפשרות כלשהי או לוותר?
היי נגה,
במקום מיץ אפשר לשים מים או חלב רגיל/צמחי.
צום קל וחתימה טובה
איך עושים אותה בתבנית 26
היי אביבה,
את יכולה להכין אותה ככה כמו שהיא או להוסיף שליש בכמות לכל המצרכים כדי שהיא תצא לך גבוהה. לא לשכוח לשמן את התבנית מבפנים.
בהצלחה!
האם אפשר להקפיא?
היי מיכל,
אכן כן, בהצלחה 🙂
עוגה מנצחת!!! האחת והיחידה
היי שרית,
שמחים מאוד שנהנית מהעוגה, היא באמת מעולה 🙂