מתכון לקציצות מטוגנות מעוף עסיסי
ברור לנו שאכלתם קציצה או שתיים בחיים, פעם ברוטב, פעם מטוגנת ונוטפת, פעם אפויה ורכה… אבל נראה כי קציצות מטוגנות שנראות בול כמו פלאפל עוד לא יצא לכם לטעום, וחבל!
כי הן מהממות ביופיין, ילדים יעופו עליהן, כי הן נראות בדיוק כמו כדורי פלאפל, אבל הן עשויות מבשר עוף טחון עסיסי, במרקם מופלא – רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ, שלל עשבי תיבול שמקפיצים את הטעם ותיבול מוווושלם!
הקציצות טעימות ביותר כשהן קרות, מעולות כשהן חמות, מושלמות להקפאה ולחימום במיקרו או בתנור בכל פעם שמתחשק, ויבואו נפלא כמנה עיקרית ולכל תוספת שתשדכו להן
למה באמת כדאי לכם: קציצות מטוגנות
- אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא, ולשלוף בכל פעם שמתחשק
- עשויות מבשר עוף טחון עסיסי ורך, במרקם מופלא – רך מבפנים וקראנצ'י מבחוץ
- שלל עשבי תיבול שמקפיצים את הטעם ותיבול מוווושלם!
שורה תחתונה: מהממות ביופיין, ונראות בדיוק כמו… כדורי פלאפל
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות מטוגנות
מתכון לקציצות מטוגנות מעוף עסיסי
המצרכים
- קילו וחצי בשר עוף טחון (חצי עוף וחצי הודו)
- 1 בצל מקולף
- 2 שיני שום מקולפים
- 1 תפוח אדמה מקולף
- 1 ביצה
- 1/3 צרור פטרוזיליה קצוצה
- 1 קישוא מגורד על פומפייה גסה
- 1 גזר מקולף מגורד על פומפייה גסה
- 1/3 כוס פירורי לחם כוסמין
- כף שטוחה פפריקה אדומה מתוקה
- 1 כפית מלח
- כפית אבקת מרק איכותית
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה
- טוחנים במטחנת בשר את העוף, הבצל, השום ותפוחי האדמה ומניחים בקערה.
- מוסיפים את הביצה, פטרוזיליה, קישוא, גזר, פירורי לחם, פפריקה, מלח, אבקת מרק ופלפל שחור. מערבבים עם הידיים עד לבלילה יציבה וכדי שהקציצות לא תהיינה רטובות. אם הן קצת רטובות ולחות להוסיף 2-3 כפות פירורי לחם,
- יוצרים קציצות עגולות כמו כדורי פלאפל, מכינים סיר קטן עם רשת ושמן עמוק.
- ומטגנים מכל הצדדים כמה דקות. מניחים על נייר סופג ומעבירים לקופסא.
רק עוד דבר אחד אחרון!
אין על ארוחת צהריים משביעה ומזינה למלא את המצברים כמו שצריך – מסכימים?
עוד מתכונים מעניינים באתר
מחפשים עוד רעיונות? עשרות ארוחות צהריים מנצחים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: צביה אורן