דג אמנון בתנור

תמיד בראש! דג אמנון בתנור – מנה סופר חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה (וקלה!!)

לראש השנה, ל-9הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג –תמיד כיף להתפנק במנת דג אמנון בתנור חגיגית, טעימה, מיוחדת במינה, בליווי תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים ונימוחים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט את השולחן במנה סופר מרשימה, טעימה וקלילה להכנה!

דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל

דג אמנון בתנור בהכנה קלילה יוצר מנה חגיגית וטעימה, בליווי תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט כל שולחן
בהשראת: חיה ללונק
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
דג אמנון בתנור
לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג – תמיד זה זמן מעולה להתפנק במנת דג אמנון בתנור – מנה חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה! א-בל הדג העסיסי והבשרני לא בא לבד, כי אליו נלווים בשלמות תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים ונימוחים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם ולא פחות ממושלם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט את השולחן במנה סופר מרשימה, טעימה וקלילה להכנה!

[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/חיה-ללונק icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של חיה ללונק [/button]

דג אמנון בתנור
צילום: חיה ללונק

[adinserter block="2"]


למה באמת כדאי לכם: דג אמנון בתנור

 
  • מנה סופר חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה
  • דג שלם עסיסי ובשרני ומתובל היטב!
  • יציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט בחגיגיות כל שולחן
שורה תחתונה: מושלם לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג  

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!  דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור

דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל

דג אמנון בתנור בהכנה קלילה יוצר מנה חגיגית וטעימה, בליווי תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט כל שולחן
ציון 4.41 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: חיה ללונק
[adinserter block="8"]

המצרכים

  • 2 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לפרוסות)
  • 1 דלעת ערמונים חתוכה לעיגולים (מוציאים את הליבה)

לרוטב:

  • 7-9 שיני שום קלופות
  • פלפל חריף במידה ואוהבים
  • ¼ כוס שמן זית
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צרור כוסברה קצוצה
  • לימון שלם סחוט
  • מלח
  • פלפל לפי הטעם
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פלפל שאטה
[adinserter block="6"] [adinserter block="12"]

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל200 מעלות. חורצים את הדג ל-3 חריצים. מניחים במרכז התבנית ומסדרים מסביב את כל הירקות.
  • מכינים את הרוטב עם כל התיבול - הלימון, הירוקים והשמן, מערבבים היטב ושופכים על כל התבנית. נעזרים בכפפה ומעסים היטב את הדג והירקות.
  • מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם כיסוי של נייר אפייה/נייר כסף. אחרי כ-40 דק פותחים את הדג ואופים לעוד 20 דק ללא כיסוי.
[adinserter block="10"]

הערות וטיפים

  • המתכון מתאים לדג אחד שלם, ניתן להכפיל
  • ניתן להגיש את הדג כבר עם הכלי מראש ישירות לשולחן
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

[adinserter block="4"]

דג אמנון בתנור
צילום: חיה ללונק

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

לפני שאתם מתנפלים על מנת אמנון בתנור – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכונים בריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: חיה ללונק מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933
4.41 from 10 votes (10 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?