דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל
לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג – תמיד זה זמן מעולה להתפנק במנת דג אמנון בתנור – מנה חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה!
א-בל הדג העסיסי והבשרני לא בא לבד, כי אליו נלווים בשלמות תפוחי אדמה ודלעת ערמונים רכים ונימוחים, שפע עלים ירוקים עסיסיים ותיבול מהמם ולא פחות ממושלם, שיציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט את השולחן במנה סופר מרשימה, טעימה וקלילה להכנה!
למה באמת כדאי לכם: דג אמנון בתנור
- מנה סופר חגיגית, טעימה ומיוחדת במינה
- דג שלם עסיסי ובשרני ומתובל היטב!
- יציף את הבית בניחוחות משכרים ויקשט בחגיגיות כל שולחן
שורה תחתונה: מושלם לראש השנה, לתשעת הימים, לימים שרוצים מנה קלילה, לערב שבת או לכל חג
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? דג אמנון בתנור
דג אמנון בתנור סופר חגיגי וקל
המצרכים
- 2 תפוחי אדמה (קלופים וחתוכים לפרוסות)
- 1 דלעת ערמונים חתוכה לעיגולים (מוציאים את הליבה)
לרוטב:
- 7-9 שיני שום קלופות
- פלפל חריף במידה ואוהבים
- ¼ כוס שמן זית
- צרור פטרוזיליה קצוצה
- צרור כוסברה קצוצה
- לימון שלם סחוט
- מלח
- פלפל לפי הטעם
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית פלפל שאטה
אופן ההכנה
- מחממים תנור ל200 מעלות. חורצים את הדג ל-3 חריצים. מניחים במרכז התבנית ומסדרים מסביב את כל הירקות.
- מכינים את הרוטב עם כל התיבול - הלימון, הירוקים והשמן, מערבבים היטב ושופכים על כל התבנית. נעזרים בכפפה ומעסים היטב את הדג והירקות.
- מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עם כיסוי של נייר אפייה/נייר כסף. אחרי כ-40 דק פותחים את הדג ואופים לעוד 20 דק ללא כיסוי.
הערות וטיפים
- המתכון מתאים לדג אחד שלם, ניתן להכפיל
- ניתן להגיש את הדג כבר עם הכלי מראש ישירות לשולחן
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על מנת אמנון בתנור – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: חיה ללונק
מוזמנים לעקוב גם בדף Chaya Lelonek | באינסטגרם @chayaleloneck | בטיקטוק | לקייטרינג, מגשי אירוח ועוד: 0549572933