מוס | ממתקים | מתוקים סטוריז | מתכוני שוקולד | עוגות | קינוחים | שחיתות
עוגת סניקרס קרה קלה להכנה -אוהבים סניקרס? העוגה הזו בול בשבילכם.
מתכון עוגת מוס סניקרס טעימה בטירוף עם שכבות של שוקולד, קרמל, ביסקוויטים,
בוטנים וכל מה שטוב ומושחת. חובה לנסות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
תבנית אינגליש קייק (רצוי מקרטון)
המצרכים
- 2 חבילות שוקולד חלב (200 גרם)
- 1 כף שמן
- ½ כוס סוכר חום
- ⅓ כוס שמנת מתוקה
- חמאה (25 גרם )
- 1 חבילה שוקולד לבן (100 גרם )
- שמנת מתוקה (50 מ"ל )
- 1 חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל )
- 4 כפות ריבת חלב
- 4 כפות חמאת בוטנים
- 1 חבילה ביסקוויטים (כחבילה - נניח שכבות לפי העין)
לתחתית שוקולד (אופציונלי):
- 1 חבילה שוקולד חלב (100 גרם )
- 1 כף שמן
אופן ההכנה
- ממיסים במיקרוגל 200 גרם שוקולד חלב עם כף שמן.
- שופכים לתוך התבנית ומצפים את כולה היטב כולל הצדדים.
- מקפיאים עד שהשוקולד מתקשה (15 דקות בערך).
קרמל:
- להרתיח חצי כוס סוכר חום עם 3 כפות מים עד שהסוכר נמס היטב.
- מוסיפים שליש כוס שמנת מתוקה ומערבבים (בזהירות מאוד!!!!),להוסיף 25 גרם חמאה להמשיך לערבב היטב ולהסיר מהגז.
- לקרר מעט בערבובים, לחלק ל - 2 (את החצי השני נצטרך לשכבה נוספת).
- לשפוך חצי מעל השוקולד המצופה בתבנית האינגליש קייק ולהקפיא.
- להניח שכבה של ביסקוויטים מעל הקרמל.
מוס:
- ממיסים 100 גרם שוקולד לבן עם 50 מ"ל שמנת מתוקה.
- מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה עד למרקם יוגורט ומקפלים אל תוך תערובת השוקולד הלבן שהמסנו.
- מוסיפים 4 כפות ריבת חלב ו4 כפות חמאת בוטנים.
- מערבבים קלות, ויוצקים מעל שכבת הביסקוויט.
- מחזירים למקפיא ולאחר מכן מכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת ומעליה שוב את הקרמל שהכנו ושוקולד לבן מומס.
- בכדי שהתחתית תהיה שוקולד ולא ביסקוויטים ניתן להמיס שוב 100 גרם שוקולד חלב עם כף שמן ולכסות את תחתית העוגה גם כן.
- לקשט כיד הדמיון ולהגיש!
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת סניקרס
איזה בסקויט מומלץ, והאם הקרמל לא מתקשה עד שמשתמשים בו בפעם השנייה? ביסקוויט של אוסם מצוין וניתן גם לשלב עוגיות לוטוס לטעם קרמלי יותר. |
כתבת במתכון בהתחלה ששופכים את השוקולד על התבנית זאת אומרת שבתחתית יש שוקולד ולאחר מכן רשמת שוב אם רוצים בתחתית שוקולד אז להמיס 100 גרם – הסבר פליז גם ככה יש למטה שוקולד? כן, אם תשימי לב העוגה היא בצורת הכנה הפוכה, השכבה שאתה התחלנו (המסת השוקולד וציפוי התבנית) זו השכבה העליונה לאחר שנהפוך את העוגה, והשכבה אתה סיימנו היא שכבת שוקולד לבן וביסקויט, לכן אם רוצים שתחתית העוגה תסתיים בשוקולד ולא בביסקויט השלב הזה רצוי. |
הבמה כולה שלכם:
"אליפות של עוגה!!!"
זוהר דהן
"הוספתי גם בוטנים מלוחים תודה על המתכון
נשאר רק לטעום!!!"
ימית מימוני
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת סניקרס
בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.
עוד קינוחים קלים מושלמים מחכים באתר,
אז כנסו ותהנו כי אין על פינוקים מתוקים וקלים לימים חמים!
מקור: שיראל כהן
הכנתי את העוגה יצאה מהמם.
שדרגתי את הקרם עם שתי כפות גבינת שמנת והפחתתי בכמות ריבת החלב וחמאת הבוטנים..
יצאה וואו
היי שירה,
נשמע מעולה!! שמחים שנהנית 🙂
שלום, תודה על המתכון
אשמח לבירור-
אין אינסטנט פודינג וניל מוקצף עם השמנת המתוקה? זה ממש מעט 250 מייל שמנת..מה נותן לקרם למוס יציבות?
ניתן להוסיף גבינת שמנת לקרם להוסיף עוד קצת מילוי?
תודה
היי שירה,
יש שוקולד מומס, והשמנת לא אמורה להפוך לקצפת אלא למרקם כמו של יוגורט.
את יכולה להוסיף גבינת שמנת, אבל אין ממש צורך בכך.
בהצלחה!
בלגן שלם בקושי הצלחתי לראות מתכוו אחד הראשון
כל כך הרבה כתוביות לא לעניין
אולי אפשר לסדר אחרת
תודה
היי גילה,
תודה על התגובה שלך.
אנחנו עושים כמיטב יכולתנו לסדר את האתר בצורה טובה יותר 🙂
לכמה זמן זה צריך להיות במקפיא?
היי יאנה!
לתוצאה אידיאלית, היינו מקפיאים לפחות 8 שעות לפני ההגשה.
בהצלחה 🙂
היי הביסקוויטים שמים שלמים או מפוררים?
והקרמל לא מתקשה? לא שמיםגלוקוזה? תודה
הקרמל פחות יתקשה בגלל שיש בו בגרסא הזו גם שמנת מתוקה, ואת הביסקוויטים מניחים שלמים כשכבות לפי העין. בהצלחה!
אשמח לדעת איזה ביסקווטים משתמשים???
לא מצוין במתכון
היי אושרת, יוצר טעים עם ביסקוויטים פתי בר רגילים. בהצלחה!
לא הבנתי איך מסיימים בשכבת שוקולד לבן?
איזה שוקולד לבן?
המסנו אותו לשכבת המוס..
תודה מראש
היי אביה, את אותו מילוי לבן שרואים בתמונה אפשר לחלק לשתי שכבות ולשים בינן שכבת ביסקוויטים, או פשוט להניח את כולו, להוסיף קרמל מעל ואז שוקולד וזהו. זו אותה כמות של מילוי, בהצלחה!
היי גם אני לא הבנתי אם בסוף שמים את הקרמל אז כמה שוקולד אני אמורה להמיס כדי להוסיף למעלה לסגור את העוגה כמו שנראה בתמונה? הסוף קצת לא ברור והאם צריך להקפיא מעט את הקרמל ואזלהוציא ולשפוך את השוקולד??
היי הילה,
מתנצלים על הבלבול. נשמח להסביר:
העוגה היא בצורת הכנה הפוכה, כלומר, השכבה שאיתה התחלנו (המסת השוקולד וציפוי התבנית) זו השכבה שתהיה בצד העליון לאחר שנהפוך את העוגה, ואילו השכבה שאיתה סיימנו, היא שכבת שוקולד לבן וביסקוויטים.
לכן, אם רוצים שתחתית העוגה תהיה גם היא עשויה משוקולד חלב ולא מביסקוויט, רצוי לעשות את השלב הזה.
מקווים שהצלחנו לעזור 🙂