פשטידת כרובית ללא קמח וגלוטן
לחזרה מהירה לגזרה, להרגשה טובה ובריאה, לתחושה מלאת אנרגיה רעננה – קבלו מתכון גאוני באמת של פשטידת כרובית פרווה ללא קמח, ללא גלוטן וללא מוצרי חלב, דלת פחמימה, אך עשירה בסיבים, ויטמינים ומינרלים בחלבון.
ומה כל כך גאוני בה? שילוב מהמם של כרובית רכה, חלב קוקוס אקזוטי ועשיר, אגוז מוסקט, שקדים נהדרים ועדשים כתומות, היוצרים מאפה זהוב נהדר בטעם מעלף, רך מבפנים וקריספי מבחוץ…
קצת ירקות ליד, מתבלים טעימים בצד, או לגמרי לבד, והיא מושלמת לבראנץ׳ של שבת, לצהריים או ערב בריאים ומשביעים וכמנת אירוח מרשימה ויפה!
למה באמת כדאי לכם: פשטידת כרובית
- דלת פחמימה, אך עשירה בסיבים, ויטמינים ומינרלים בחלבון
- קצת ירקות ליד, מתבלים טעימים בצד, או לגמרי לבד…
- טעם מעלף, רך מבפנים וקריספי מבחוץ…
- שילוב מהמם של כרובית רכה, חלב קוקוס אקזוטי ועשיר, אגוז מוסקט, שקדים נהדרים ועדשים כתומות
שורה תחתונה: מושלמת לבראנץ׳ של שבת, לצהריים או ערב בריאים וכמנת אירוח מרשימה ויפה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? פשטידת כרובית
פשטידת כרובית ללא קמח וגלוטן
המצרכים
- 500 גרם פרחי כרובית חלוטים
- 5 ביצים (רצוי אורגניות)
- 1 כוס חלב קוקוס (240 מ"ל)
- 1 כוס קמח עדשים כתומות (או פשוט לטחון עדשים הכתומות עד לקבלת אבקה דקה)
- 1 כפית אבקת אפייה
- תבלינים: כפית מלח, חצי כפית אגוז מוסקט, חצי כפית טימין יבש.
אופן ההכנה
- לשמן היטב תבנית עגולה ולזרות 2 כפות קמח שקדים בתחתית.
- לסדר בתבנית את פרחי הכרובית החלוטים.
- בקערה גדולה להכין את הבלילה: לטרוף את הביצים עם חלב הקוקוס, קמח עדשים, אבקת אפייה והתבלינים.
- לשפוך את הבלילה מעל פרחי הכרובית, ולשטח בעזרת כף. לפזר מלמעלה 4 כפות קמח שקדים טחונים ולאפות על חום של 170 כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על פשטידת כרובית המהממת הזו – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר