פילה אמנון בתנור
פילה אמנון עם בטטה בתנור. ארוחה קלה, טעימה ומזינה שמכינים בקלות!
פילה אמנון עם בטטה בתנור, ברוטב טעים שמקפיץ את בלוטות הטעם עם כל ביס!
ארוחה טובה וטעימה ביום היא עניין של חובה למי שרוצה לשמור על רמת חיים גבוהה ואיכותית! עבורי ארוחה מזינה ובריאה שכוללת דג ובטטה היא בהחלט אכיות שאני לא מתפשרת עליה, בצירוף סלט ירוק ומפנק!
המתכון לוקח כלום זמן הכנה ומתקבלת ארוחה בריאה ומזינה, גם לשומרי משקל, ולא פחות חשוב מכך – ארוחה טעימה שאין לה תחרות! למי שמחפש איכות – המתכון הזה בשבילו!
למה באמת כדאי לכם: פילה אמנון בתנור
- ארוחה מלאה, מזינה ובריאה לכל המשפחה!
- מתכון קל להכנה ובכלום עבודה יש לכם ארוחה מפנקת לכל המשפחה!
- ארוחה מושלמת למי שלא מתפשר על איכות!
- ארוחה מושלמת להגשה בימי חול בצהריים או בערב לצד סלט ירוק!
שורה תחתונה: אם אתם אוהבים לחיות ברמת חיים גבוהה ואיכותית – הארוחה הזו שיייכת לתפריט שלכם!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
המצרכים
- 6 חתיכות פילה אמנון
- 4 עגבניות
- 2 גמבות
- 3 פלפל ירוק חריף
- 1 ראש שום
- 1 בטטה
רוטב:
- חצי כוס שמן
- כוסברה יבשה
- 2 כפות פפריקה מתוקה
- ¾ כוס רוטב צ'ילי
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- ½ לימון סחוט
- מלח (קורט)
אופן ההכנה
- משרים את הדגים במלח גס ולימון לחצי שעה.
- מסדרים בתבנית (פיירקס עדיף) פרוסות של עגבניות, גמבות חתוכות, פלפל ירוק חריף חתוך, שום פרוס ובטטה חתוכה.
- שוטפים את הדגים ומסדרים בתבנית.
- בקערה שמים חצי כוס שמן, כוסברה יבשה, פפריקה מתוקה, שלושת רבעי כוס רוטב צ'ילי, פלפל שחור, חצי לימון סחוט, מלח מערבבים ושופכים על הדגים.
- מוסיפים כוס מים חמים ומכניסים לתנור בחום 200 לעשרים דקות עד חצי שעה.
- מידי פעם מרטיבים את הדגים עם הרוטב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
פילה אמנון בתנור
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!
סוף הדרך
מעדן,יצא פצצה
היי יוסי,
איזה יופי! שמחים שנהנית, ואתה מוזמן גם להראות לנו איך יצא בקבוצה 🙂
אפשר כוסברה טריה?
היי חני,
אכן כן, בהצלחה 🙂
נראה מהמם
נטעם בשבת(:
היי יעל,
נשמח לדעת איך יצא!
עכשו בתנור.הירקות לא מבשילים אחרי חצי שעה.צריך להשאירם יותר בתנור.לכן נפרדתי בשלב זה את הדגים מהפיירקס עמ' לתת להם להתבשל ואחזיר את הדגים כעשר דקות לפני ההגשה.
היי רחל,
את הירקות יש לחתוך קטן ודק כדי שיוכלו לאפות בחצי שעה, אבל טוב לדעת שבסוף הסתדרת 🙂
שאלה
איזה רוטב צ'ילי צריך?
יש תחליף במידה ואין?
תודה מראש
היי לינדה,
אפשר איזה רוטב צ'ילי שרוצים, ואנחנו לא ממליצים לוותר עליו.
בהצלחה 🙂
רוטב צ'ילי…הכוונה לצ'ילי מתוק?
היי מרק,
אכן כן. בהצלחה 🙂
בכמה דגים מדובר?
היי!
קילו פילה אמנון, יוצא בין 6-8 נתחים.
בהצלחה 🙂
ניראה סוף הדרך רק יש לי שאלה אני בשלן מתחיל ואין לי מושג כמה לשים בתיבול כגון שימוש בכפית או בכף ממתין לתשובה בתודה יעקב
היי יעקב!
באופן כללי, תיבול מוסיפים עם כפית. עדיף גם תמיד לשים פחות ממה שמופיע במתכונים ולהוסיף אחרי שטועמים לפי העדפה אישית.
במתכון הזה, למשל, מוסיפים לקערה שבה מכינים את הרוטב כפית פפריקה, 1/3 כפית פלפל שחור ו-3/4 כפית מלח.
בהצלחה 🙂
אפשר בלי כוסברה?
היי מיכל!
אפשר בלי 🙂
אם את מעוניינת להוסיף משהו אחר במקום אז את יכולה פטרוזיליה או שמיר, מה שאת מעדיפה.
יצא מעולה רק שהאפיה לקחה הרבה יותר מחצי שעה…
שמחים שאהבת דנה תודה על השיתוף! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup
יצא מושלם!!!!
שמחים שאהבת אלישבע לבריאות שיהיה! מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו שכולם יתרשמו http://www.facebook.com/groups/metukimgroup
היי
כמה מהירקות שמים?
היי דני, אפשר יחידה אחת מכל סוג ירקות, בגדול אפשר גם להוסיף יותר או פחות, העיקר שהרוטב והדג יהיו מדוייקים בכמויות והשאר גמיש לפי מה שאוהבים. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאתה תמיד מוזמן לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מהן הכמויות המדוייקות של פפריקה, פלפל שחור ומלח?
היי חנה!
הכמויות המוערכות הן:
פפריקה – כפית או כפית וחצי.
פלפל שחור – 1/4 כפית.
מלח – כפית או יותר, תלוי בהעדפה האישית.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
נדיר בטעמו!! מומלץ בהחלט! תודה
היי יעל,
שמחים מאוד שנהנית מהמתכון 🙂
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ החדשה שלנו!
האם מדובר ברוטב צ'ילי מתוק?
היי חוה,
אפשר צ'ילי מתוק או מתוק-חריף, לבחירתך.
בהצלחה 🙂