קציצות עדשים כתומות טבעוניות
גם מי שלא טבעוני 100% או בכלל לא, תמיד ישמח לעוף על מנות טעימות, בריאות ועשירות בחלבונים מהצומח.
למשל כמו זו של קציצות עדשים כתומות טבעוניות עם קמח חומוס עשיר וירקות מצוינים, ועשויות בכל מה שטוב בטבע – כמות נכבדת של חלבון, נוגדי חמצון, מינרלים חיוניים והמון סיבים תזונתיים.
זו הזדמנות מעולה להכניס קטניות לתפריט היומי, ליהנות פעם בשבוע מצהריים טבעוני, וללוות את כל הטוב הזה בתוך כריך עם טחינה ירוקה או בצלחת על פירה נימוח…
למה באמת כדאי לכם: קציצות עדשים כתומות
- כל מה שטוב בטבע – אצלכם בצלחת!
- צהריים טבעוני, טעים ובריא!
- מושלמות בתוך כריך עמוס בטחינה ירוקה או על מצע פירה נימוח
שורה תחתונה: קטניות זה החיים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות עדשים כתומות
קציצות עדשים כתומות טבעוניות
המצרכים
- 1 כוס עדשים כתומות מבושלות ומסוננות מנוזלים
- גזר גדול
- 2 מקלות סלרי
- 1 קישוא
- 1 בצל
- כוס ירק לבחירה: פטרוזיליה/שמיר/כוסברה/עירית
- ¾ כוס קמח חומוס
- 3 כפות טחינה גולמית
- 2 כפות שמן זית
- תבלינים: גריל עוף, פפריקה מתוקה, מעט כמון ומעט אגוז מוסקט, מלח ופלפל
אופן ההכנה
- מכינים תבנית מרופדת בנייר אפיה ומשומנת בכפית שמן זית.
- בקערה גדולה מניחים את העדשים הכתומות, קוצצים את כל הירקות דק במעבד מזון וסוחטים היטב מהנוזלים ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים גם שמן זית וטחינה ומתבלים. מוסיפים קמח חומוס ומערבבים לקבלת תערובת רכה ומעט דביקה.
- בידיים משומנות יוצרים קציצות ומסדרים על התבנית. מכניסים לאפייה בתנור שחומם על 180 מעלות ל-20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 5 דקות נוספות.
הבמה כולה שלכם:
רק עוד דבר אחד אחרון!
קציצות עדשים כתומות
הקלילות של הקציצות בטח עשתה לכם חשק להכין עוד מתכונים, טעימים וצמחוניים, נכון? אז קבלו בשמחה עוד הצעות מצוינות:
מחפשים עוד מתכונים צמחוניים מושלמים? עשרות כאלה מחכים לכם עכשיו באתר!