מתכון מנצח של קרקרים בריאים שתמיד מצליחים, בטעם נהדר, מרקם ממכר ואפייה קצרה – מושלמים לנשנוש כחטיף מפנק, כתחליף ללחם, ו"לניגוב" עם גבינות, מתבלים וממרחים שונים..
ציון 5 על ידי דירוג אחד
באדיבות: עידית מרום
המצרכים
¼כוס קמח עדשים כתומות
¼כוס קמח כוסמת ירוקה
¼כוס קמח קינואה
¼כוס קמח כוסמין מלא
3כפות שמן זית איכותי
אבקת שום גבישי
אבקת בצל טבעית
מלח
תוספים שאוהבים: גרעיני דלעת/גרעיני חמנייה/ שומשום/ קצח/זעתר/זרעי פשתן ועוד
אופן ההכנה
מערבבים בקערה 1/4 כוס מכל קמח + כל התבלינים, מוסיפים כוס וחצי מים פושרים ומערבבים שוב בעזרת מטרפה, עד שמתקבלת בלילה חלקה. משטחים את הבלילה היטב על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
זורים תוספים שאוהבים, מעבירים לתנור שחומם על 160 מעלית לאפייה של 10 דקות, מוציאים מהתנור ומסמנים ריבועים בעזרת גלגלת פיצה, מכניסים שוב לתנור ל-20 דקות או עד שהקרקרים זהובים ופריכים. ממתינים לקירור מלא ומעבירים לקופסא אטומה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.