עוגת שכבות נס קפה
ככה תקבלו את העוגה הכי מושלמת שתתחיל לכם את הבוקר בתענוג ואהבה!
עוגת שכבות – בדיוק כמו החיים, עוגה זו מורכבת מהמון שכבות, אבל הפעם הן בטעם נס קפה מפנק.
עוגת שכבות של נס קפה ואגוזים שיוצאת נימוחה, עדינה, ומנחמת.
מכינים משכבות של בצק חלומי שעושה רק טוב בפה,
עם מלית עננית ורכה של קציפת נס קפה עם אגוזים טחונים שמשדרגים את העוגה.
וככה תקבלו את העוגה הכי מושלמת שתתחיל לכם את הבוקר בתענוג ואהבה.
ציוד
תבנית חד פעמית - גודל: בינוני
המצרכים
לבצק:
- 3 כוסות קמח
- ½ חבילת מרגרינה (100 גרם)
- ½ כוס שמן
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות מים פושרים
- 3 חלמונים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
לקציפה:
- 3 חלבונים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
- 2 כפות נס קפה
אופן ההכנה
- נלוש את כל החומרים לבצק ולחלק ל - 3 חלקים.
- נקציף את החומרים לקציפה ונוסיף בהדרגה את 2 כפות הנס קפה.
- נקציף עד לקבלת קצף חום בהיר (מריח כמו גוגל מוגל).
- נרדד על נייר אפייה חלק אחד של הבצק ונעביר לתבנית אפייה ונמרח את קציפת הנס קפה ולחזור עם 2 כדורי הבצק.
- השכבה העליונה אמורה להיות קציפת נס קפה, אפשר להוסיף אגוזים טחונים בין השכבות , אבל לא לפזר למעלה אגוזים הם ישרפו מהר וישחירו, רק בין השכבות.
- לאפות חצי שעה ב-180 מעלות או עד שמשחים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שכבות
אין צורך לחכות להתפחה? בכל זאת יש שמרים בבצק? אכן אין צורך בתפיחה. |
יש תחליף למרגרינה? אפשר נטורינה קוקוס. |
2 כפות שמרים ל3 כוסות קמח נראה לי הרבה ורק 3 כפות מים? נראה לי מעט מידי מים והמון שמרים האם אין טעות במתכון? לא מאמי הבצק יוצר רך. |
מקור: Lin Vidal
לא ברור לי מה גודל התבנית.
בכל אופן אכין אותה כי אני בטוחה שהיא מוצלחת.
היי אסתר,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
אני אמורה לנחש איך אופים אותה…? לא רשום כלום על האפיה עצמה
היי הילה,
כפי שמופיע במתכון – לאפות חצי שעה ב-180 מעלות או עד שמשחים.
בהצלחה 🙂
סליחה, עכשיו מצאתי… תודה.
היי נשמע מעולה, חיפשתי הוראות לאפיה, למשל באיזה חום של התנור, וכמה זמן בערך. תודה על המתכון
היי יונה,
כיף לדעת שאהבת את המתכון 🙂
לגבי השמרים 2 כפות שמים לקג'קמח ופה יש 3 כוסות…נראה לי שזה הרבה
היי תמי,
המתכון דורש 2 כפות שמרים ל-3 כוסות קמח (שהן 3/4 קילו). הכפות לא צריכות להיות גדושות.
בהצלחה 🙂
באיזה גודל התבנית?
היי אביה,
תבנית מרובעת בינונית.
בהצלחה 🙂
מתכון לא מובן
איפה הוראות אפייה כמה מעלות.. זמן אפייה…
היי אור,
מתנצלים על חוסר המידע – אפייה של חצי שעה בחום של 180 מעלות (אבל רצוי לבדוק אחרי חצי שעה כי כל אחד והתנור שלו).
בהצלחה 🙂
שמרים יבשים או שמרים טריים?
היי אלה,
תודה על ההערה שלך – הכוונה לשמרים יבשים.
בהצלחה 🙂
נשמע נפלא!
מה גודל התבנית??
חד פעמי בינונית.
תודה רבה על מתכון מושלם וקל יצא לי ממש טעים ליכבוד שבת תודה?
מאוד שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים:
https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
לא הצלחתי להעביר את השכבה השנייה והשלישית על הרצף. השכבה התפרקה. מה לעשות?
עוד דבר, האם הקצף למעלה לא נשרף באפייה?
האם אופים כול חלק בנפרד לא הבנתי
היי שרה,
לא, אופים הכל בסוף אחרי שמסיימים להכין את שכבות העוגה.
בהצלחה!
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
כמה זמן צריך לאפות ובאיזה טמפרטורה?
היי נעמה,
מתנצלים על חוסר המידע – לאפות חצי שעה ב-180 מעלות.
בהצלחה 🙂