עוגת גבינה בחושה קלה ומדהימה
עוגת גבינה בחושה, קלה להכנה, חגיגית ומרעננת להגשה, טעימה וגורפת מחמאות!

עוגת גבינה בחושה, מרעננת, טעימה וחגיגית לכל מועד! טעימה כל כך שלא באמת תחכו למועד כדי להכין!
בימים חמים קצת קשה לי לחשוב על עוגות שוקולד מכבידות ולכן אני בוחרת להכין עוגות קלות יותר, אווריריות יותר, מרעננות וטעימות שאפשר להגיש בכל הזדמנות שרק יש.
עוגה שגורפת הרבה מאוד מחמאות כשאני מכינה אותה היא עוגת גבינה בחושה. העוגה משרה תחושת חג גם ביום רגיל ומשעמם וצובעת את היום בתחושות של סיפוק ופינוק.
עוגת גבינה קלה ללא הפרדת ביצים. מתכון שלוקח 5 דקות וכל אחד יכול להכין, ומתקבלת עוגה מפנקת וגורפת מחמאות שאפשר לאכול חמה או קרה!

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה בחושה
- מתכון שלוקח 5 דקות הכנה ויש לכם עוגה מושלמת בתנור!
- עוגה שמשרה תחושת חג גם ביום חול!
- כל כך טעימה שלא צריך אף קינוח נוסף ליד!
- עוגה אוורירית ומרעננת לימי הקיץ החמים, נהדרת להגשה בכל שעות היום!
שורה תחתונה: לפעמים כל מה שצריך כדי לגרום ליום שלנו להיות מושלם זה רק ביס מעוגת הגבינה הזו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?

עוגת גבינה בחושה קלה ומדהימה
עוגת גבינה בחושה, קלה להכנה, חגיגית ומרעננת להגשה, טעימה וגורפת מחמאות!
לדרג
ציוד
כוס המידה: חד פעמי קרה
תבנית: מלבנית 22*30
המצרכים
- 1 חבילה גבינה לבנה (500 גרם)
- 5 ביצים (שלמות)
- ¼ 1 כוסות קמח תופח (בפסח - כשר לפסח)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס שמן
- 1 כפית מיץ לימון
- ½ כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת סוכר (לפיזור)
אופן ההכנה
- נקציף במיקסר ביצים שלמות ונוסיף סוכר בהדרגה (הקצף צריך להיות גבוה ותפוח).
- ננמיך מהירות המיקסר, ונוסיף את הגבינה את השמן קמח לימון ווניל.
- נשמן תבנית ונאפה בתנור שחומם מראש. 180 מעלות כ-10 דקות.
- נוריד מעלות לכ-160, ונאפה כ-50 דק. עד שהשכבה העליונה זהובה ואפויה.
- אפשרי לפתוח את דלת התנור ולבדוק, אין צורך לשים בתחתית מים.
- לאחר האפייה נוציא מהתנור. אפשר לאכול אותה חמימה ללא צורך בקירור.
- לפזר באבקת סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
היי
מה קורה אם אני שמה בטעות יותר גבינה? העוגה יכולה להיהרס?
היי בת אל,
תלוי בכמות, אבל אם זה לא מוגזם מאוד אז לא נראה לנו שזה יהרוס את העוגה 🙂
אני כל כך אוהבת את המתכונים שלכם אך פעם ראשונה שזרקתי עוגה כי פשוט יצאה זוועה מימית ונוראה
היי שולי,
תודה רבה על המחמאה וממש מצער אותנו לדעת שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון הזה.
נשמח מאוד להציע לך מתכון מומלץ מאוד במקום.
בהצלחה 🙂
הי,
אפשר להקפיא את העוגה?
היי אורית,
לא היינו ממליצים להקפיא את העוגה הזו. אין בה עמילנים שיכולים להחזיק את הנוזלים שלה.
בהצלחה 🙂
מה זה 1.14 קמח תופח?? כוס או שקית שלמה קטנה??
היי חגית,
מתנצלים על חוסר הבהירות – הכוונה לכוס ורבע קמח תופח.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להמיר את מחצית מהקמח באבקת פודינג וניל?
היי,
כן, בהחלט.
בהצלחה 🙂
1 1/4 קמח הכוונה לכוס ורבע? או לחבילה קטנה?
היי יעל,
נכון, הכוונה לכוס ורבע.
בהצלחה 🙂
הי אם אין לי לימון זה בסדר
היי שירן, אפשר לוותר. בהצלחה!
חייבים כוס שמן?
היי,
ממש לא, אפשר להוריד בכמות.
בהצלחה 🙂