ללא גלוטן | מתכוני שוקולד | מתכונים לפסח | עוגות | עוגות שוקולד | קינוחים
מתכון בראוניז ללא גלוטן ללא קמח
שוקולדית בטירוף: עוגת שוקולד ברואוניז מנצחת שכל המשפחה תוכל להנות ממנה!
פשוט מושלמים! מתכון קל ומנצח לברואניז שוקולדיות וטעימות ביותר, ללא קמח וללא גלוטן, אז כן כן! אפשר ליהנות מהעוגה המטורפת בפסח וגם בכל כל השנה!
בראוניז ללא גלוטן שוקולדי וטעים (ללא קמח בכלל!), שמתאים לכל החגים ולכל עונות השנה! ובמיוחד מתאים כקינוח שוקולד מושחת וטעים בטירוף לצליאקים או מי שמעדיף להימנע מגלוטן, מומלץ בחום!
למה באמת כדאי לכם: בראוניז
-
- הכי טעים שיש: מה יותר טוב מעוגת שוקולד מושחתת וטעימה?!
- ללא קמח: המתכון הזה הוא ההוכחה שלא צריך קמח כדי ליצור בראוניז טעים!
- ללא גלוטן: אם גם אתם שייכחים למועדון "האלרגיים לגלוטן" המתכון הזה בול בשבילכם!
- פסח טעים: העוגה הזאת תהפוך את חג הפסח למתוק וטעים במיוחד!
שורה תחתונה: בראוניז מושלמים, ללא גלוטן וקמח, מתכון קל ושוקולדי ביותר!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון בראוניז ללא גלוטן ללא קמח
שוקולדית בטירוף: עוגת שוקולד ברואוניז מנצחת שכל המשפחה תוכל להנות ממנה!
לדרג
ציוד
אינגלישקייק רחבה לא הסטנדרטית
המצרכים
מצרכים
- 160 גרם חמאה
- 220 גרם שוקולד מריר (60%)
- 2½ כפות קקאו (איכותי)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס קורנפלור
- 3 ביצים
- קורט מלח
- ½ כפית אבקת אפיה
- 1 כוס אגוזי מלך (גרוסים)
אופן ההכנה
- להמיס במיקרו את החמאה יחד עם השוקולד מריר בפולסים לערבב טוב ולקרר מעט
- לאחר מכן להוסיף את המלח ואת הסוכר ולערבב
- להוסיף את הביצים, ולערבב את הקורנפלור ואבקת האפיה והקקאו , לערבב טוב טוב שלא יהיו גושים
- ממליצה לנפות את הקקאו והקורנפלור
- להניח על תבנית נייר אפיה משומן , לשפוך את הבלילה ולפזר מעל את אגוזי המלך הגרוסים
- ולאפות בדיוק 25 דקות. על 180 מעלות (לא לאפות יותר מ 25 דקות )
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: בראוניז
נראה פצצה אבל אפשר להחליף את החמאה למשהו אחר? אפשר להחליף במחמאה |
אפשר להכין מראש ולהקפיא? או כמה זמן זה נישאר טוב בחוץ או במקרר? תודה
העוגה נשמרת במקרר, לא להקפיא אותה. |
האם אפשר שמן קוקוס במקום חמאה? לא ממליצה, או חמאה או מחמאה לפרווה. אך את חופשייה לנסות. |
נראה סוף הדרך! אפשר להחליף את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה? אפשר בהחלט! |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: דורית כהן
פלדמן נאוה
היי נאוה,
נשמח לעזור אם יש לך שאלה 🙂
עשיתי את העוגה בדיוק לפי המתכון והיא יצאה גרוע מאוד
העוגה לא התייצבה אחרי 25 דקות וגם לא אחרי 35 דקות. נשארה נוזלית. נאפתה ב180 מעלות.
השתמשתי בכוס קורנפלור .
מדוע לא הצליחה?
אני אופה עוגות שנים וזה מעולם עוד לא קרה.
היי טובה,
אנחנו מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. לצערנו, עם כמה שאנחנו רוצים לנסות להבין למה זה קרה, לא נוכל באמת לדעת.
במקום זאת, נשמח להציע לך מתכון נוסף לבראוניז ללא גלוטן של איריס אלהרר.
בהצלחה 🙂
אפשר להחליף את החמאה בנטורינה?
היי דורית,
בטח שאפשר, בהצלחה 🙂