מתכון עוגיות שקדים ללא גלוטן
סהרוני שקדים – עוגיות שקדים ללא גלוטן פשוט נמסים בפה. הנשנוש המושלם ליד הקפה, כולם יכולים להנות!
תכירו את העוגיות שלא תוכלו להעביר את הסופ"ש בלעדיהן – סהרוני שקדים מושלמות לצד הקפה וגם בתוך הקפה! כן כן, תוכלו לטבול את העוגיות בתוך הקפה כדי שתוכלו לקבל עוגייה נמסה במיוחד! אז איך עדיין לא הכנתם אותה?!
למה באמת כדאי לכם: סהרוני שקדים
-
קטנות וטעימות: עוגיות קטנות קטנות, כך שתוכלו לאכול בביס אחד!
-
איך עדיין לא הכנתם?! לא יודעת מה איתכם אבל אצלי העוגייה הזאת נמצאת תמיד במטבח!
-
ללא גלוטן: כדאי לכם להוסיף את המתכון לספר המתכונים הביתי, כי קפה להיפרד ממנה
-
צורה מיוחדת: לא סתם קוראים לעוגייה סהרוני שקדים, כמו שאפשר לראות היא בצורת ירח!
שורה תחתונה: עוגיות שקדים ללא גלוטן! עוגייה קטנה וממכרת בטירוף שכל המשפחה תוכל להנות ממנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מתכון עוגיות שקדים ללא גלוטן
המצרכים
מצרכים
- 130 גרם חמאה רכה (או מחמאה או נטורינה על בסיס שמן קוקוס)
- ½ כוס אבקת סוכר
- 1 כוס שקדים (טחונים)
- 1 כפית אבקת אפיה
- גרידת לימון (מלימון אחד או תפוז)
- 1¼ כוס קמח (ללא גלוטן)
אופן ההכנה
- לחמם תנור ל 180 מעלות
- נערבב בקערה את החמאה או מחמאה או נטורינה על בסיס שמן קוקוס - עם אבקת הסוכר עד למשחה. (ידנית או במיקסר עם וו גיטרה)
- נוסיף את השקדים הטחונים + אבקת אפיה +גרידת לימון או תפוז + קמח ללא גלוטן.
- נעבד רק עד שנהיה בצק אחיד
- ניקח חתיכה מהבצק גודל עגבניית שרי ונגלגל לכדור נעשה נחש ואז סהרון או נשאיר ככדור
- נאפה בתנור עד שמזהיב בקצוות ונשאר לבן - בערך 12 דקות
- נוציא נצנן ונפדר עם אבקת סוכר
הערות וטיפים
שאלות נפוצות:
איזה קמח השתמשנו? בקמח של חברת "כרגיל" רב תכליתי שקניתי בחצי חינם. כמו זה שבתמונה. |
איזה קמח ניתן להשתמש? כל קמח ללא גלוטן. אם משתמשים בקמח תופח לפסח של אסם אז בלי אבקת אפייה. |
אפשר להמיר בשמן? שמן אף פעם לא יצא פריך באותה מידה אבל יש תחליף חמאה של חברת שמרית שנקראית נטורינה ללא שומן טראנס. |
רק דבר אחד אחרון!
עוגיות שקדים ללא גלוטן סהרונים
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!
יאמי?
אפיתי לפי המתכון, הגרסה הרגילה, יצא מעדן….
אשמח לדעת כמויות של המרכיבים אם אני רוצה כמות כפולה?
מתכון חובה בכל בית!
גרפתי מחמאות רבות ולא הפסקנו, לא הפסקנו לזלול…..
תודה רבה ?
היי סיון,
איזה יופי שנהניתם כל כך מהמתכון הזה 🙂
אם את רוצה להכפיל כמויות, את יכולה להכפיל את כמות המצרכים.
בצהלחה!
וואוו איזה טעימות העוגיות סוף סוף מתכון מוצלח לעוגיות ללא גלוטן
פריך וממש טעים
תודה רבה ♥️♥️♥️♥️
היי מיכל,
תודה רבה על הפרגון לבעלת המתכון. אנחנו ממש שמחים לדעת שנהנית ממנו 🙂
ניסיתי לאפות עם שמן קוקוס. אבל כל העוגיות נמסו לי בתנור והפכו שטוחות…… אבל היו ממש טעימות
היי עדינה, שמחים שיצאו טעימות בכל זאת. בד"כ אם העוגיות מתפשטות ונמרחות באפיה זה סימן למספר דברים:
חום נמוך מדי: התנור לא חומם מספיק לפני האפיה ,העוגיות נאפו בחום נמוך מידי.
בצק: עיבוד יתר על המידה של הבצק, בצק שמכיל כמות נוזלים גדולה מדי, . בצק היה שומני ולא יציב (בדר"כ כשיש חמאה מומסת במתכון).
לבסוף ייתכן שנייר האפייה היה חם מדי או שומן יתר על המידה.
טיפים: מומלץ לאחר שיצרנו את עוגיות להכניס את התבנית לכ-5 דקות של קירור ורק אז לאפות אותן.