עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד
לא תאמינו עד שתטעמו, אבל במתכון המהמם הזה של עוגת שוקולד בריאה יש רכיב מפתיע במיוחד של בטטה עשירה בסיבים תזונתיים שהופך אותה למאפה נימוח ועסיסי בטעם שוקולדי חלומי ומושלם

אין לנו ספק לרגע שהמתכון המנצח הזה הולך לעשות לכם הפתעה היסטרית בפה, כי מי אמר שאי אפשר להיות יצירתיים ולשלב רכיבים סופר בריאים בקינוחים שרק מרגישים מושחתים?
עוגת שוקולד בריאה, רכה ולחה עם רכיב מפתיע במיוחד של בטטה עשירה בסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמיני B, אשלגן ומגנזיום, כשכל הטוב הזה הופך להיות מאפה שוקולדי קסום ונימוח, בלי שום סיבה להתפשר על הטעם!
ואגב, הטעם? הבטטה המהממת תורמת לעוגה המופלאה הזו לחות ועסיסיות מושלמות, בלי כמעט שמן אבל עם ביס שוקולדי מפנק בטירוף שאתם פשוט חייבים לנסות ולחוות ע-כ-ש-י-ו
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד בריאה
- עוגה מופלאה עשירה בלחות ועסיסיות מושלמות
- ביס שוקולדי מפנק בטירוף בלי כמעט שמן, שאתם פשוט חייבים לנסות
- נראית מושחתת, אבל סופר יצירתית ומשלבת רכיבים סופר בריאים
שורה תחתונה: מי היה אמין שמבטטה יכולה לצאת כזו שלמות…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת שוקולד בריאה

עוגת שוקולד בריאה עם רכיב מפתיע במיוחד
לא תאמינו עד שתטעמו, אבל במתכון המהמם הזה של עוגת שוקולד בריאה יש רכיב מפתיע במיוחד של בטטה עשירה בסיבים תזונתיים שהופך אותה למאפה נימוח ועסיסי בטעם שוקולדי חלומי ומושלם
לדרג
המצרכים
- 1 כוס מחית בטטה (בטטה קטנה מאודה ומרוסקת)
- 100 גרם שוקולד מריר 60%
- 3 כפות שמן קוקוס
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר קוקוס
- 2 כפות מייפל טהור
- 3 כפות קקאו איכותי
- 1 כוס קמח כוסמין מלא
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- ⅓ כוס שוקולד צ׳יפס מריר 60%
אופן ההכנה
- ממיסים במיקרו שמן קוקוס עם שוקולד מריר.
- בקערה מערבבים מחית בטטה עם ביצים וסוכר קוקוס, מוסיפים מייפל ושוקולד מומס. מערבבים לקבלת תערובת אחידה ומוסיפים פנימה קמח, קקאו, אבקת סודה לשתיה ושוקולד צ׳יפס.
- מערבבים מעט רק עד לאיחוד ומעבירים לתבנית אינגליש גדולה מרופדת בנייר אפיה.
- זורים מעל מעט שוקולד צ׳יפס ומכניסים לתנור שחומם על 170 מעלות לאפיה של 40-45 דקות. להמתין לקירור ולפרוס
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מוזמנים לעקוב: בדף שלה | בקבוצתה – בדרך למטבח בריא ובאינסטגרם
האם אפשר להמיר את הקמח בקמח שקדים/עדשים/חומוס?
היי מיכאל,
בטח שאפשר להמיר, ובאותה הכמות.
בהצלחה 🙂
למה לא מפרטים? מה זה כמות של כטס בשבילכם? כמה גרם?
וראוי לתת כבר בכל מתכון את הגירסה הטבעונית.
היי אסתר,
מתנצלים על הבלבול – אם לא מופיעה כמות מדויקת, זה אומר שמדובר בכוס מידה אוניברסלית – 240 מ"ל.
לגבי הגירסה הטבעונית – אפשר להמיר את השוקולד המריר בשוקולד מריר טבעוני, ובמקום ביצים אנחנו ממליצים על התערובת הבאה לאפייה:
1 ביצה = 1 כף גדושה זרעי פשתן טחונים + 1.5 כפות מים. מערבבים ומניחים בצד ל-5 דקות ואז מוסיפים לתערובת העוגה.
בהצלחה 🙂