עוגת שמנת פירורים
אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
אם גם אתם נהנים מעוגות ה-5 דקות המפנקות, אז עוגה זו היא האחת בשבילכם!
עוגת שמנת פירורים נהדרת וטעימה במיוחד שמכינים בזריזות וקלות.
מורכבת מתחתית בצק טעים ומעליה שכבת שמנת עשירה ומנחמת
שמפוררים עליה עוד מהבצק לקבלת מרקם מטריף ביותר!
עוגה מושלמת ומרשימה שלא תפסיקו לקצור מחמאות עליה!
ציוד
תבנית 28
המצרכים
לבצק:
- 1 חבילת מחמאה (200 גרם)
- 4 כפות סוכר
- 3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)
- 2 ביצים
- ½ 2 כוסות קמח רגיל
לקרם:
- 1 כוס סוכר
- 500 מ"ל שמנת חמוצה
- 3 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
אופן ההכנה
לבצק:
- לוקחים את חבילת המחמאה ומערבבים אותה במיקסר עם 4 כפות סוכר, ו-3 סוכר וניל.
- מוסיפים 2 ביצים וקמח אוסם (החבילה הקטנה) ומערבבים מעט מאוד.
- לאחר מכן ממשיכים עם הידיים עד שנהיה בצק רך ונעים.
- משטחים על תבנית 3/4 מהבצק, ואז השאר משטחים על תבנית חד פעמית קטנה.
- עם מזלג, עושים חורים על הבצק שבתבנית הגדולה, ואז מכניסים את שתי התבניות לתנור עד שמזהיב.
לקרם:
- מערבבים היטב כוס סוכר עם 4 שמנת חמוצה. אחרי זאת מוסיפים 3 סוכר וניל ומערבבים. מניחים בצד.
- לוקחים עוד קערה ומקצפים 2 שמנת מתוקה עם פודינג וניל, כשזה מוכן מוסיפים אותו לתערובת של השמנת.
- שופכים לתבנית את הקרם, ואת הבצק שבתבנית הקטנה מפוררים מעל.
- מקפיאים למשך 3 שעות (אפשר יותר). אפשר גם במקרר למשך יום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמנת פירורים
אפשר גם גבינה לבנה? מי שרוצה אפשר גם לשים גבינה לבנה כמה כפות. |
בבצק לשים ביצים שלמות או רק חלמונים? ביצים שלמות לשים בבצק. |
לא מוסיפים כוס חלב לשמנת מתוקה? לא אין צורך. |
מקור: אביבה ג'רופי
המלית מאד טעימה אבל הבצק לא יצא פריך ויחסית ממש קשה
מה יכולה להיות הסיבה ???
תודה רבה על המתכונים הנפלאים
היי גילה,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה, נשמח לנסות לעזור:
נשמע ממה שאת אומרת שהיחס בין הקמח לחמאה/מחמאה היה לא נכון. לפעם הבאה אפשר או לשים פחות קמח או להוסיף מחמאה ולוודא שהבצק שומני, רך וגמיש לפני האפייה.
בהצלחה 🙂
השתמשתי בכוס מדידה יש מצב שהייתי צריכה להשתמש בכוס 180 מל
היי גילה,
לא משנה באיזו כוס תשתמשי, העיקר שתעשי בה ורק בה שימוש לכל אורך המתכון, בלי לעבור לשימוש בכוס אחרת בנוסף.
בהצלחה בפעם הבאה 🙂
התבלבלתי! קמח תופח /קמח רגיל?
היי,
קמח רגיל. בהצלחה 🙂
היי מה עם החמאה, חמאה קרה, מומסת או חצי חצי כלומר בטמפ' החדר צריך?
היי,
מספיק שתהיה בטמפ' החדר.
בהצלחה 🙂
עוגה מהממת.. אך לדעתי נפחה טעות קטנה בכמות של שמנת החמוצה:
4 שמנת חמוצה זה 1000 מ"ל, מיכל אחת שמנת חמוצה 200 מ"ל !!
אז לדעתי צריכים 2 וחצי שמנת חמוצה !!!
תבדקי
היי צילה,
תודה רבה על התגובה שלך, את צודקת לחלוטין לגבי הטעות עם השמנת החמוצה.
הכמות הנכונה היא 500 מ"ל.
בהצלחה 🙂
לא הבנתי. 4 שמנת גדול? כלומר 2000 מל שמנת?
היי בתיה,
מתנצלים על הבלבול – הכוונה ל-500 מ"ל שמנת חמוצה סה"כ.
בהצלחה 🙂
למי ששאלה כמה כוסות זה חבילת קמח תופח קטנה- 2 וחצי כוסות שהם 350 גרם.
היי בילהה!
תודה רבה על התגובה שלך ועל הרצון הטוב לעזור 🙂
עידכנו את המתכון והוספנו את הכמות המדויקת של הקמח בעקבות ההערה שלך.
נשמח מאוד לראות אותך בקבוצת הפייסבוק או בקבוצת הוואטסאפ שלנו!
יאמי יאמי???????כל מתכון נהדר
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/
בוקר טוב
אני לא יודעת מי רשמה את המתכון של עוגת הגבינה עם ארבע שמנת חמוצה אבל יש סתירה במתכון. המצרכים רשום קמח רגיל ובהוראות ההכנה כתוב קמח רובם חבילה קטנה. לי ברור הדבר אבל המתכונים עוגות צריך לדייק
היי נחמה,
את צודקת ולכן תיקנו את המתכון. צריך להוסיף סה"כ 500 מ"ל שמנת חמוצה.
תודה רבה על תגובתך ובהצלחה 🙂