סלט מטבוחה מרוקאי אסלי
סלט מטבוחה מרוקאי אסלי! תפשילו שרוולים ותתכוננו לשעה וחצי של חוויה קולינרית שבסופה תקבלו סלט מהאגדות!
למי שלא יודע, סלט מטבוחה טוב זה סלט שדורש עבודה והרבה סבלנות, אבל הוא אחד הסלטים הכי טעימים שיש לאכול לצד כל מנה! הסלט יוצא כל כך טעים שאצלנו בארוחת שישי לא עומדים בפיתוי ומחסלים אותו עם החלה הטרייה.
סלט מטבוחה זה סלט עגבניות מבושל עם הרבה שום, גמבה ופלפל ירוק חריף, וכשמכינים אותו נכון הוא יוצא כמו המתכון למטבוחה של אימא, תכינו ומבטיחה שייצא אש!!
ספר המתכונים של סוניה סאני בן הרוש
למה באמת כדאי לכם: סלט מטבוחה
-
- מתכון כמו של אימא, כי אין תחרות למטבוחה של אימא!
- מתכון אסלי מהמטבח המרוקאי!
- הסלט הכי טעים שיש ומשדרג כל ארוחה!
- הכנת המתכון היא חוויה קולינרית שכל אחד חייב לעצמו לפחות פעם אחת!
שורה תחתונה: סלט שאחרי שטועמים אותו מבינים שאין דרכי קיצור ושכל רגע ושלב בהכנתו הם חוויה בפני עצמה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
סלט מטבוחה מרוקאי אסלי
המצרכים
- 15 עגבניות (קלופות וחתוכות לריבועים)
- 7 שיני שום קצוץ
- 2 גמבות (קוליים בגריל ידני מקלפים וחותכים לרצועות)
- 3 פלפלים חריפים (קלויים קלופים וחתוכים לרצועות)
- 1 כפית סוכר
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף מלח (שטוחה )
- ½ כוס שמן
אופן ההכנה
- להשרות את העגבניות במים חמים עם 4 חתכים (כמו איקס) עד שהן רכות.
- לקלף ולחתוך אותן לריבועים.
- להעביר את העגבניות לסיר ולהתחיל לבשל.
- להוסיף את השום שקצצנו ולערבב מדי פעם.
- לאחר לצמצום הנוזלים למעוך את העגבניות.
- להוסיף לסיר את הפלפלים החריפים ואת הגמבה - ולערבב.
- להמשיך לבשל עוד קצת ולהוסיף את הסוכר, המלח ואת הפפריקה ולערבב - לבשל על להבה נמוכה.
- להוסיף את השמן בהדרגה עד לסוף הבישול.
רק עוד דבר אחד אחרון!
סלט מטבוחה מרוקאי
אין כמו סלט טעים ומרענן שיוסיף שלמות מענגת נוספת לכל שולחן ארוחה.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש