|

בצק שמרים מושלם

בצק שמרים רך וטעים להכנת כל סוגי הלחמים.
בהשראת: דנה סברו
ציון 4.37 על ידי 46 דירוגים
בצק שמרים

תאמינו אם נאמר שכל המאפים היפים האלה מאותו בצק?!

בצק שמרים רך ונדיר, מושלם להכנת מספר מאפים כמו חלות, עוגות שמרים, פוקצ'ות, פיצות, לחם ממולא בשר, וזה רק חלק מהרשימה!

תתכונו למצוא את עצמכם מכינים מאפה חדש מהבצק הזה בכל סופ"ש! בצק שמרים מושלם לכל מטרה שחובה לשמור. אפשר להכין אותו כלחם אן כבצק בשביל מתכונים מתוקים אחרים, וכך עוד יותר אפשרויות קופצות.

מה יותר טעים מלחם שנאפה ממש עכשיו!, מתכון קליל שיגרום לכם לאפות לפחות פעם כל שבוע. הבצק עצמו ניתן להכנה בקלי קלות והא מצריך 7 דקות עבודה בלבד!, כך שלא באמת צריך הרבה זמן פנוי כדי להכין בצק מושלם.

אפו והפתיעו את הילדים והמשפחה בבצק מדהים שמכינים אתו את הפוקצות החמות וגם את הקינוחים הטעימים.

ספר המתכונים של דנה סברו

בצק שמרים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

בצק שמרים

בצק שמרים מושלם

בצק שמרים רך וטעים להכנת כל סוגי הלחמים.
ציון 4.37 על ידי 46 דירוגים
לדרג
כמות 1 בצק גדול
זמן הכנה: 7 minutes
באדיבות: דנה סברו

ציוד

קערה לערבוב

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ¾ כוס סוכר
  • ½1 כף שמרים יבשים
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 1 כף שטוחה מלח
  • ½ כוס שמן
  • 500 מ"ל מים

אופן ההכנה

  • מערבבים יחד את כל החומרים. נזהרים שהמלח לא ייגע בשמרים ישר.
  • לשים עד לבצק אחיד. ומתפיחים.
  • עושים צורות או כל מה שתרצו, ואז התפחה שניה.
  • למרוח מעל ביצה ומה שרוצים.
  • מכניסים לתנור של 180 מעלות עד שמוכן.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
בצק שמרים
בצק שמרים

שאלות נפוצות: בצק שמרים

אבקת אפייה? לא שמרים?
אבקת אפיה זה רעיון נהדר כי זה הופך את הבצק לממש אוורירי. בנוסף יש גם כף וחצי שמרים. 
כמה כוסות מים, והאם מים פושרים חמימים?
להוסיף לאט לאט עד שמרגישים שהבצק רך ונעים, אפשר מים פושרים. להיזהר לא לשים מים רותחים כי זה "יהרוג" את השמרים.
איך יוצא צבע יפה בחלות?
מורחים ביצה טוב טוב ושמים את זה בחלק העליון של התנור.
לשים ביד או במיקסר?
2 קילו לא נכנס למיקסר אז לשים ביד , אבל אם עושים קילו אז מיקסר לגמרי עושה את העבודה.
לא יוצא מתוק למאפים המלוחים?
יוצא קצת מתוק, מזכיר כמו בריוש. ואיכשהו זה לגמרי עובד! מומלץ לנסות.
האם עוגות שמרים,ובכלל בצר שמרים אופים בטורבו?
אני תמיד אופה בטורבו 160.
אם קונה כבר קמח עם שמרים יחד זה עדיין אותם מצרכים? ויש חשיבות לסדר שלהם?
ממליצה לקנות כל אחד בנפרד, לי אישית הקמח עם השמרים לא עבד.
ואם אני רוצה 2 קילו כמו שרשמת פשוט להכפיל כמויות בהכל?
בדיוק.

מה חושבים על : בצק שמרים

  1. ורד צייחי
    "בצק מושלם ממש מבורך"
  2. Kim Yankelzon-Levi
    "וואו פצצה.תןדה על המתכון"
  3. Brenda Kogan
    ״פשוט מושלם!״
  4. Liz Shtrause
    ״ואו…. זה נפלא שאפשר לעשות הרבה דברים מאותו בצק, אימצתי את המתכון״
  5. Margaux Ch
    ״הכנתי בזכותך תודה רבה״

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!

בצק שמרים
בצק שמרים
בצק שמרים


רק עוד דבר אחד אחרון!

נפתח החשק לפחמימה? נפתח התיאבון לעוד?
פיצה מהירה, איטלקית או שדווקא בורקס נוסטלגי?

עוד מתכונים מעניינים באתר

אהבתם? עוד מתכוני מאפים ולחמים הכי מושלמים שיש – עכשיו באתר!

הפוסט המקורי: בצק שמרים – דנה סברו

Similar Posts

10 Comments

  1. בוקר טוב. בסוף לא הכנתי אתמול. אני רוצה להכין היום. רציתי לשאול כמה זמן צריך עד שהבצק יתפתח? והאם במקום אבקת אפיה אפשר להשים משפר אפיה?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    תודה רבה.

    1. היי הודיה,
      נותנים לבצק שעה, שעה וחצי להתפחה ראשונה וחצי שעה להתפחה שנייה.
      אפשר להשתמש במשפר אפייה.
      בהצלחה!

  2. ערב טוב. האם אפשרי להכין את הבצק היום ואז להכניס למקרר ורק מחר להכין את החלות?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    תודה רבה.

  3. האם אני יכולה להשתמש בקמח תופח? ואם כן האם אני צריכה להשים שמרים?
    אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
    תודה רבה.

      1. היי איך עושים שהעוגת שמרים תהיה מבריקה כמו בתמונה ודביק מעל
        ?

      2. היי שרונה,
        כפי שמופיע בהוראות המתכון, מורחים ביצה מעל לפני האפייה.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?