סלמון בתנור עם סילאן וסויה
דג סלמון חגיגי בתנור, מתכון טעים וקל להכנה כולל סרטון להכנה פשוטה וקלה!
סלמון בתנור ברוטב סילאן וסויה, דג סלמון חגיגי בתנור, מתכון טעים וקל להכנה.
בנוסף למתכון הכתוב מצורף למטה גם סרטון הכנה מלא שפשוט כיף לצפות בו,
בלי הצגות או התמרחות ישר ברור ולעניין, כדי שיצא לכם מושלם ובדיוק כמו שצריך!
סלמון בתנור עם סילאן וסויה
דג סלמון חגיגי בתנור, מתכון טעים וקל להכנה כולל סרטון להכנה פשוטה וקלה!
לדרג
המצרכים
- דג סלמון (ניתן להשתמש בפילה או ברצועות של הדג, מה שזמין)
- 2 כפות סילאן
- 2 כפות רוטב סויה
- 2-3 כפות שמן זית
- מלח (לפי הטעם)
- פלפל שחור (לפי הטעם)
- 2 שיני שום (כתושות)
אופן ההכנה
- ננקה את הדג היטב.
- נשים את הסילאן, רוטב סויה, שמן זית מלח פלפל שחור והשום בצנצנת ונסגור היטב שלא ישפך.
- נשקשק הכל טוב טוב, עד שהרוטב התערבב בצורה אחידה וכבר לא נראה כמו שכבות שונות.
- נמרח על הדג את הרוטב .
- מעל הדג אנחנו יכולים גם לפזר שבבי שקדים קלויים.
- נכניס את תבנית האפייה עם הדגים לתנור שחיממנו מראש ל - 170 מעלות.
- נאפה למשך כ 15-20 דקות, בלי צורך לכסות.
הערות וטיפים
קחו טיפ: אם תמדדו קודם את הכף בשמן זית, כל הסילאן והסויה יחליקו מהכף והיא תהיה פחות "מלוכלכת". ואת הרוטב נוכל למרוח בקלות, באמצעות מברשת סיליקון. קלי קלות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סלמון בתנור
לאפות בטורבו או רגיל? רגיל. |
משרים בלימון? אני שוטפת אותו עם מעט חומץ – כל הריח נעלם. |
מה ניתן לשים במקום שבבי השקדים הקלויים? את יכולה כל סוג של אגוזים או צנוברים. |
מה עושים כדי שלא יתייבש על הפלטה? אופים אותו שלוש דקות פחות ומחממים אותו מעל הגבהה ולא ישירות על הפלטה. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף ארוחות צהריים מושלמות. אל תפספסו!