חלבי | עוגות | עוגות שוקולד
עוגת וניל שכבות חלומית
עוגה שונה ומיוחדת במינה עם שוקולד מגרה ומרנג אגוזים מעשיר בטעם ומרקם - חובה לנסות!
חיפשתם עוגה שאין כמוה? מצאתם! עוגת וניל שכבות חלומית,
מורכבת על תחתית קראנצ'ית ופריכה של מרנג אגוזים.
עוגה שונה ומיוחדת במינה כך שגם השוקולד מגרה
וגם המרנג אגוזים מעשיר מאוד מבחינת טעם ומרקם. חובה לנסות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת וניל שכבות חלומית
עוגה שונה ומיוחדת במינה עם שוקולד מגרה ומרנג אגוזים מעשיר בטעם ומרקם - חובה לנסות!
לדרג
ציוד
רינג/תבנית מרובעת 25/25, או עגולה בקוטר 28
המצרכים
תחתית:
- 6 חלבונים
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- ½ כוס קמח
- ½ כוס פיסטוקים קצוצים גס
- ½ כוס תערובת הקסם אגוזים (ראו למטה)
- 4 כפות שמן
גנאש:
- 3 חבילות שמנת מתוקה (750 מ"ל)
- ½ 2 חבילות שוקולד מריר (250 גרם)
- ½ כוס חלב
- 4 כפות פודינג וניל
תערובת הקסם אגוזים:
- אגוזי מלך (150 גרם)
- פקאן (150 גרם)
- שקד מולבן (150 גרם)
- אגוזי לוז (150 גרם (קלויים מהפיצוחים))
אופן ההכנה
תחתית:
- נקציף את החלבונים, מלח, והסוכר עד לקבלת תערובת חזקה מאוד.
- נערבב יחד בקערית נפרדת את הקמח, פיסטוקים הקצוצים גס, חצי כוס תערובת הקסם אגוזים.
- נוסיף לחלבונים ומעל נוסיף 4 כפות שמן, ונקפל פנימה בעדינות כדי לא לפגוע אווריריות.
- נעביר לרינג/תבנית מרובעת או עגולה.
- נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לחצי שעה בערך עד שקיסם יוצא יבש. ואז לצנן.
גנאש:
- נחמם יחד 1 שמנת מתוקה והשוקולד מריר במיקרו דקה וחצי ולערבב.
- נקציף 2 שמנת מתוקה, חצי כוס חלב, 4 כפות פודינג וניל לקצפת יציבה.
תערובת הקסם אגוזים:
- לטחון גס את תערובת האגוזים במעבד מזון. להעביר לשקית או קופסא לשמור במקפיא
הרכבת העוגה:
- נמרח על הבסיס שכבת גנאש ומעל למרוח את הקצפת,
- ליישר ולצקת מעל את הגנאש שנותר.
- נכניס למקרר כמה שעות לפני הפריסה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.