ארוחות בוקר | מתכונים טבעוניים | מתכונים צמחוניים | סלטים | פרווה | צמחוני | תוספות
שעועית ירוקה מוקפצת עם פיצוחים
שעועית ופטריות מתובלים, עם המון המון פיצוחים, ושילוב רטבים קטלני!

בין אם תקראו לזה סלט חם, תוספת לארוחה, או אפילו מנת עיקרית,
את השעועית ירוקה מוקפצת עם פיצוחים, אתם חייבים לנסות!!
שעועית ופטריות מתובלים, עם המון המון פיצוחים, ושילוב רטבים קטלני!


שעועית ירוקה מוקפצת עם פיצוחים
שעועית ופטריות מתובלים, עם המון המון פיצוחים, ושילוב רטבים קטלני!
לדרג
המצרכים
- 1 שקית שעועית ירוקה עדינה או רגילה (600 גרם)
- 6 פטריות שמפיניון (חתוכות לפרוסות)
- 2 כפות שמן זית
- 1 כף שמן שומשום
- 4 שיני שום פרוסות
- מלח ופלפל שחור (לפי הטעם)
- 3 כפות רוטב טריאקי
- 3 כפות סילאן
- 3 כפות צ'ילי מתוק
- 4 כפות שומשום
- ¾ כוס שברי בוטנים
- ¾ כוס פקאנים (טבעיים קצוצים גס)
- ¾ כוס פיסטוקים
- ¾ כוס אגוזי מלך (קצוצים גס)
- ¾ כוס שקדים (מולבנים)
אופן ההכנה
- להרתיח סיר מים, עם חצי כפית מלח.
- כשהמים רותחים להוסיף את השעועית ומבשלים עד שהשעועית מתחילה להתרכך קצת, כ-7 דקות בערך.
- לסנן היטב מנוזלים.
- לחמם במחבת גדולה או בווק - 2 כפות שמן זית.
- להוסיף את פרוסות השום ולטגן כחצי דקה, ולערבב תוך כדי.
- להוסיף את הפיצוחים, ושוב, דקות תוך כדי ערבוב, לטגן כשתי דקות.
- להוסיף את הפטריות הפרוסות, ולהמשיך לטגן עוד 2-3 דקות.
- להוסיף את השעועית, מלח ופלפל שחור גרוס ושתי כפות שומשום ולטגן כ- 5 דקות.
- להוסיף את הטריאקי, סילאן, צ'ילי מתוק ושמן שומשום ולערבב את הכל היטב.
- להמשיך לטגן עוד שתיים שלוש דקות ולכבות את האש.
- מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל עוד 2 כפות של שומשום.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:

"את אלופה, עשיתי ויצא ליגה הוספתי קצת צימוקים ,תודה על המתכון.!"
טובי לייטנר
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעועית ירוקה מוקפצת
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סוניה סאני בן הרוש