במיקסר לערבל במהירות בינונית את גבינת הנפוליאון עד שהיא רכה וקרמית, להוסיף סוכר ותמצית וניל ולערבל לתערובת חלקה, לא לשכוח מידי פעם לגרד את תחתית ודפנות הקערה עם מרית כדי להבטיח שהכל יעורבב יחד.
להוסיף ביצה, לערבל לאחידות ואז להוסיף את הביצה השנייה, לערבל לאחידות, להוסיף שמנת חמוצה (בשלב זה, אם רוצים, מוסיפים גם גרידת לימון) ולערבל לבלילה חלקה ודלילה.
לחלק את הבלילה שווה בין בסיסי הפתי בר (כמות של בערך 2 כפות בכל שקע) ולאפות בתנור מחומם מראש ל-150 מעלות, 18-22 דקות. העוגות לא צריכות להזהיב, הן מוכנות כשהן יציבות, אבל עדיין מעט רוטטות במרכז
לקרר על השיש, לכסות את התבנית בניילון נצמד או נייר כסף, להכניס לילה למקרר להתייצבות ולהגיש. אפשר לקשט עם קצפת, פירות טריים, ריבת פירות ביתית, זילופי שוקולד, ריבת חלב, סילאן ועוד...