עוגת תפוזים שוקולד משודרגת אוורירית וגבוהה
מכירים את המצבים האלה שבהם אתם חייבים עוגה טעימה ליד הקפה או לפינוק מתוק – אבל ממש אין לכם כל רצון, חשק או זמן להשקיע יותר מדי?
בדיוק למצבים האלה נולד המתכון הקלי קלות הזה של עוגת תפוזים שוקולד – משודרגת אוורירית וגבוהה, שמייד תשפר לכם את המצב רוח, ותציף את הבית בניחוחות אפייה ממכרים של הדרים רעננים, נטיפי שוקולד שחומים ומגרים.
שתי קערות, ערבובים קלים וישר לתנור, ממנו תצא בתוך דקות עוגה אוורירית, שזופה בכתום עמוק עם נגיעות שוקולדיות מטריפות המושלמת לקפה של הבוקר, להפסקת צהריים מתוקה ולשעות של פינוק רך ונימוח בפה!
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוזים שוקולד
-
שתי קערות, ערבובים קלים וישר לתנור!
-
עוגה אוורירית בצבעוניות כתמתמה ושזופה בכתום משובצת בנגיעות שוקולד מטריפות
-
מושלמת לקפה של הבוקר, להפסקת צהריים מתוקה ולשעות של פינוק רך ונימוח בפה!
עוגת תפוזים שוקולד משודרגת אוורירית וגבוהה
המצרכים
- 5 ביצים L
- ½1 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס מיץ מתפוזים טריים
- מיץ מלימון אחד
- גרידת תפוז ולימון
- 1 כוס שמן
- 2 כוסות קמח תופח
- 100 גרם נטיפי שוקולד מריר
אופן ההכנה
- להפריד את הביצים. לחמם את התנור מראש לחום של 170 מעלות. להקציף את החלבונים ללא הסוכר עד שמתקבל קצף קל, ולאחר מכן להוסיף כוס סוכר (לא בבת אחת) לאט לאט עד שמתקבל קצף יציב אך לא יותר מדי.
- בקערה נוספת לשים את החלמונים, להוסיף להם את חצי כוס הסוכר שנותרה וסוכר הוניל, לערבב היטב, להוסיף את השמן, מיץ התפוזים, מיץ הלימון, גרידת הלימון וגרידת התפוז, להוסיף גם את הקמח ולערבב היטב לתערובת ללא גושים. להוסיף את קציפת החלבונים בכמה פעמים וממש לערבב בעדינות (בתנועת עטיפה).
- לשמן תבנית ולהעביר לתוכה את הבלילה. לפזר מעט נטיפי שוקולד מריר ולערבב קלות. את שאר נטיפי השוקולד להעביר לקערה עם מעט קמח ולערבב, לסנן את הקמח ולשפוך על העוגה בתפזורת (השוקולד לא ישקע כך בזכות הקמח).
- לאפות את העוגה בתנור שחומם מראש למשך כ- 45-50 דקות (תלוי בתנור). לנעוץ קיסם ולבדוק שיוצא יבש עם מעט לחות. לאחר שהעוגה התקררה לפזר מעט אבקת סוכר לפי הטעם.
הערות וטיפים
- כדי שהשוקולד צ'יפס לא ינחת למטה חשוב לערבב את הנטיפים עם מעט קמח, שמונע צניחה של הנטיפים
שאלות נפוצות: עוגת תפוזים שוקולד
איך השוקולד צ'יפס לא נוחת למטה? תערבבי את הנטיפים עם מעט קמח, מונע צניחה של הנטיפים |
באיזה תבנית לאפות? תבנית מרובעת חד פעמית (תבנית רגילה בגודל 24 או 26) או תבנית עגולה |
מה אפשר במקום שוקולד צ'יפס? אפשר לשבור שוקולד לחתיכות או לקנות טבעות שוקולד קטנות |
הכנתי. יצאה טעימה ואוורירית!!!
אני חושבת שאפשר לוותר על השוקולד צ'יפס, כי יש לעוגה טעם מיוחד וחבל "להפריע".
או, פשוט, לשים לא יותר מחופן שוקולד צ'יפס.
היי איילת,
שמחים שנהנית מהעוגה ותודה רבה ששיתפת אותנו בחוויית ההכנה שלך 🙂
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים נהדרים כאלה ישירות אלייך מדי יום!
כמאפינס אפשרי?
היי קרן,
אכן כן, בהצלחה 🙂
שלום, אפשר להכין מקמח כוסמין לבן עם א.אפיה במקום קמח טופח?
היי חני!
אפשר בהחלט, בהצלחה 🙂