פשטידת פטריות פרווה גבוהה
פשטידת פטריות ובצל, שגורפת אין־סוף מחמאות! מתכון קל לפשטידה הכי טעימה שתאכלו!
אוהבי הפטריות שימו לב! אם אתם אוהבים פטריות כמוני ומשלבים אותן בכל מנה שרק אפשר, המתכון הזה הוא אחד הטעימים שיצא לי להכין ולאכול! פשטידת פטריות סופר קלה להכנה, גדושה בפטריות בדיוק כמו שאני אוהבת והיא כל כך טעימה שאני תמיד מסתובבת כמו טווס מרוצה בכל פעם שאני מכינה אותה!
המתכון עצמו הוא פרווה ואפשר להכין אותו בכל מועד. מדי פעם בפעם אני משדרגת את פשטידת הפטריות עם גבינות והיא יוצאת טעימה מאוד! לא משנה מתי ולא משנה איך – הפשטידה תמיד גורפת מחמאות!
למה באמת כדאי לכם: פשטידת פטריות
-
- כל כך טעימה שלא תפסיקו לחייך!
- מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול להכין!
- מתכון לפשטידה פרווה שאפשר להגיש בכל זמן!
- אפשר לשדרג עם כל תוספת שמתחשק והיא תצא נהדרת בכל פעם מחדש!
שורה תחתונה: רוצים להסתובב כמו טווס בבית מרוב מחמאות? תכינו את הפשטידה הזו ואל תשכחו להכין את הנוצות!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פשטידת פטריות פרווה גבוהה
המצרכים
- 2 בצלים סגולים
- 3 פחיות שימורים של פטריות שמפיניון (290 גרם)
- 4 ביצים (L)
- 4 כפות מיונז
- 2 כפות לימון (טרי סחוט)
- 1 שן שום (כתושה)
- ¼ כוס שמן זית
- 4 כפות קמח תפוח אדמה/קמח תופח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 כף גדושה של אבקת מרק בצל
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף של כמון (שטוחה )
- ½ 1 כפית פלפל גרוס
- 1 כפית מלח
- ½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
- ¼ כוס פירורי לחם זהב
אופן ההכנה
- ראשית נטגן את הבצלים הקצוצים עד להזהבה.
- נסנן את פחיות השימורים של פטריות שמפיניון.
- נוסיף אותם ל-10 דקות טיגון על אש גבוהה תוך ערבוב.
- בקערה לטרוף הכל ביחד את שאר החומרים.
- נניח נייר אפייה על תבנית מלבנית בינונית.
- נפזר בתחתית רבע כוס פירורי לחם זהב, ומעל את הבלילה עם הפטריות.
- לאפות על חום 170 מעלות עד להשחמה ותפיחה קלה , ונבדוק עם קיסם יבש.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
יש מאכלים שמכינים בכלום זמן ובכל זאת יוצאים כל כך טעימים,
שהמחמאות מגיעות בהמוניהן וגורמות לנו לחייך לאורך כל היום!
- עוד מתכוני תוספות מושלמים מחכים לכם באתר,
כנסו, תכינו ותחייכו עם כל המשפחה באופן קבוע!
מקור: סיון מלול
שלמות של פשטידה,
כולם אהבו….!
הכנתי לפסח ויצא טעים בטירוף,
תיבלתי רק במלח א.מרק ופ.שחור
תודה!!
היי חנה,
איזה כיף לשמוע! תודה רבה שכתבת לנו ושמחים שנהניתם מהפשטידה 🙂
הכנתי את פשטידת הבצל והפיטריות כפי שמופיעה במתכון בארוחת ערב שמחת תורה לטובת הצמחונים שבמשפחה. התאימה בהיותה פרווה. כולם נהנו. התמוגגו מהטעם ומהנימוחות. כל הכבוד!
היי ורדה,
שמחים מאוד שנהנים מהפשטידה!
ואת מוזמנת להראות לנו איך היא יצאה בקבוצה 🙂
הכנתי בתבניות אישיות. יצא טעים, מעט יבש, יכול להיות שאפיתי יותר מידי. פחות יפה מהתמונה שמצורפת למתכון. כמובן שלא שמתי את כל הכמון שיש במתכון כי אני לא אוהבת😁. שמתי מעט כמון ומעט פלפל שחור. אחר כך קראתי תגובות ושמחתי שעשיתי את זה.
היי אילנה,
שמחים שהצלחת לעשות את השינויים במתכון כך שייצא לטעמך!
מוזמנת להשוויץ בתמונות בקבוצה 🙂
הכנתי אותה . מאכזבת ביותר. מלוחה ובעלת טעם עז של תבלינים ולא הכנסתי את כולם. לא מומלץ.
היי אירית,
מתנצלים שזו הייתה החוויה שלך עם המתכון. נשמח להציע לך 4 מתכוני פשטידת פטריות נוספים:
מתכון של מירי גולני
מתכון של אילנית בניזרי
מתכון של ישראלה אזולאי
מתכון של עדה כהן
בהצלחה 🙂
הכנתי וטיפה התאכזבתי
היא יותר מידי מלוחה ומתובלת (ואני עוד אחת שאוהבת תיבול)
לדעתי צריך להוריד את כמות המלח והכמון !
היי,
תודה רבה על ההערה החשובה שלך 🙂
אפשר פטריות טריות במקום משומרות?
היי אורנה!
כן, תמיד אפשר להמיר לפטריות טריות, בכל מתכון.
בהצלחה ובתיאבון 🙂
איזה גודל תבנית?<
היי חיה!
תבנית מלבנית בינונית בגודלה 🙂
אפשר להקפיא?
היי רחל, אפשר להקפיא רק עדיף לחמם אותה אז בתנור מאשר להפשיר שלא תצא רכה מדי. בהצלחה ובתיאבון! וכמובן שאת תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
מעולה קלת הכנה עם כל המצרכים הכתובים לא לוותר על כלום
שמחים שאהבת סילבי! את כמובן תמיד מוזמנת להשוויץ בתמונה או שתיים ולשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו בפייסבוק – קישור להצטרפות: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי
גם קמח תופח וגם אבקת אפייה?
היי
אפשר לעשות את הפשטידה בלי מיונז?
אם לא אוהבים מיונז אפשר בלי. בהצלחה ובתיאבון!