מה זה קינואה ואיך להכין מנה מנצחת
מתכון מנצח לקינואה – גם טעים וגם בריא!
כשאכלתי לראשונה את הקינואה הופתעתי לטובה מאוד והתחלתי לשלב אותה בארוחות שלי בכל מיני דרכים ושילובים.
הדבר הראשון ששמתי לב אליו, עוד לפני שידעתי את התכונות התזונתיות שלה, היה שהתחושה אחרי שאכלתי ממנה היתה פשוט נפלאה; יש תחושת שובה ועם זאת התחושה בקיבה כל כך קלה ונעימה שלא אמינו שאכלתם רגע לפני מנה גדושה של קינואה.
קינואה היא זרע עם ערכים תזונתיים רבים ואפשר לשלב אותה כמעט בכל מאכל, קר או חם והיא משתלבת נפלא עם מצרכים רבים – חלבי, בשרי וצמחוני ולעולם לא יהיה לה טעם חוזר ממנה למנה. היא פשוט טעימה ומפתיעה בכל פעם מחדש.
אצלי בבית היא מרכיב קבוע שאני משלבת בסלטים ובתבשילים. ממולץ מאוד!
למה באמת כדאי לכם: קינואה
-
- גדושה בערכים תזונתיים רבים והיא נחשבת למזון־על!
- יש בה ריכוז גבוה של סיבים וחלבונים לצד אינדקס גליקמי נמוך!
- מסייעת במצבי סוכר בדם, מסייעת לבעיות עיכול וטוב להרזיה!
- טעימה בכל בכל שילוב של ארוחה – מנות קרות וחמות!
שורה תחתונה: בריאה מאוד ומומלצת לשילוב בתפריט היום־יומי והיא טעימה בכל נוסח שתכינו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מה זה קינואה ואיך להכין מנה מנצחת
המצרכים
- 2-3 בצלים (חתוכים בינוני)
- 3 עגבניות (חתוכות בינוני)
- שמן זית (בנדיבות)
- שקדים טבעיים
- כוס קינואה
- ½2 כוסות מים
- 1 כפית מלח (גדושה)
אופן ההכנה
- מטגנים בסיר בצל ועגבניות עד ריכוך.
- מוסיפים קינואה, מים, שקדים ומלח ומבשלים עד שהקינואה רכה והגרעין שלה שקוף.
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: איילת לוין