מוקפץ אסייתי עם חזה עוף
מוקפץ עם חזה עוף עסיסי בנוסח אסייתי. מתכון אותנטי, טעים וגם בריא למוקפץ אסייתי שיוצא בול כמו במסעדות!
באחד הטיולים שלי לחו"ל, כשביליתי בתאילנד, המנה שלא הפסקתי לאכול הייתה מוקפץ שקונים בעגלה ברחוב. הבחור שהכין את המנה עמד לאורך כל היום ובמקצועיות היה מהנדס כמות גדולה של מנות שהיה קשה לספור. לא משנה מתי יצאתי לקנות לי מנת מוקפץ, הוא תמיד הכין את המנה במקום ואפשר היה לראות את הירקות הטריים והרטבים שהוא שילב.
מאז שחזרתי לארץ מצאתי מתכון נהדר למוקפץ שיוצא בטעם שכל הזמן מחזיר אותי אל אותה העגלה בתאילנד. עם מתכון כזה כבר לא באמת צריך לנסוע לתאילנד כדי ליהנות ממנה איכותית כזו.
למה באמת כדאי לכם: מוקפץ אסייתי
-
- מתכון אותנטי עם טעם שיוצא בדיוק כמו במסעדות!
- מכיל הרבה סוגי ירקות, מזין ובריא מאוד!
- מתכון פשוט שכל אחד יכול להכין!
- מנה משביעה, איכותית ומתאימה לכל כיס!
שורה תחתונה: להיות בארץ ולהרגיש בתאילנד! מנה מדויקת בטעמה, קלה להכנה, מזינה מאוד ומתאימה לכל כיס!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
מוקפץ אסייתי עם חזה עוף
המצרכים
- 500 גרם חזה עוף
- 2 גזרים בינוניים (חתוכים לרצועות)
- 1 גמבה אדומה (חתוכה לרצועות)
- 1 גמבה צהובה (חתוכה לרצועות)
- 1/2 כרוב (חתוך לרצועות)
- 1 בצל (חתוך לרצועות)
- 2 בצל ירוק
- 1/2 חבילת פטריות (חתוכות לרצועות)
- 1 חבילת נבטים
- 1 כפית מרק עוף
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כף רוטב טריאקי
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף שומשום לפיזור מעל
אופן ההכנה
- להקפיץ בשמן, גפרורי גזר, רצועות גמבה (אדומה וצהובה), כרוב לבן חתוך דק, רצועות בצל, בצל ירוק חתוך גס, פטריות חתוכות, נבטים. (אני מקפיצה את הגזר עם הגמבה לבד כדי שיצרבו טוב , ואת כל השאר ביחד.)
- להתחיל עם הבצלים ואז כרוב, פטריות ונבטים.
- להקפיץ בנפרד חזה עוף חתוך לרצועות דקות ומושרה עם דבש וצ'ילי מתוק.
- להרתיח לפי הוראות יצרן נודלס, לסנן ולהוסיף למחבת ווק.
- לתבל במרק עוף, פלפל שחור גרוס ורגיל, פפריקה מעושנת, שום כתוש, מעט שמן שומשום, רוטב טריאקי, רוטב סוייה רגיל ומתוק, רוטב צ'ילי מתוק (פשוט לשפוך לפי העין).
- לערבב טוב טוב ולתקן תיבול אם צריך.
- לפזר מעל שומשום.
- אני אוכלת את המנה עם רוטב אלף האיים (מושלם ביחד) ומעט תבלין צ'ילי גרוס לחריפות עדינה.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מוקפץ אסייתי
לא יצא לי שחום, להוסיף משהו?? הצבע החום נוצר מהטריאקי והסויה…. אולי לא שמת, או שלא מספיק. |
זה שלא הקפצתי בווק זה משנה ?? בווק יותר נוח וגם הירקות נצרבים יותר. |
לגבי הסויה אפשר סויה רגילה בלי שני סוגי הסויה? סויה רגילה היא מלוחה אז שמים מעט ממנה, הסויה השנייה היא מתוקה וממש נותנת טעם למוקפץ וגם שמים ממנה יותר בנדיבות, אם את בכל זאת מתעקשת לוותר אז תשימי הרבה יותר טריאקי במקום. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
ולא באמת צריך לצאת ולנסוע כל כך רחוק בשביל ליהנות מהם.
- עוד מתכוני תוספות מושלמים מחכים לכם באתר,
כנסו, תכינו וצאו למסע קולינרי עם כל המשפחה!
מקור: Moran Turgeman
מתכון ש בטלנים – אין כמויות אין מידות אין שכל
ובטוח שעוד מעט הקוראים האהבלים ימחאו כפיים כי ה יותר פשוט מאשר "לפי הטעם".
טימטום גורף ומעיק.
היי!
תודה רבה על התגובה החשובה שלך.
המתכון הזה הוא אחד המתכונים הישנים באתר שלנו שטרם עבר שיפוץ מסיבי. בקרוב, כל המתכונים באתר שלנו ייראו אחרת.
עם זאת, הוספנו כבר מידות וכמויות כי ההערה שלך בהחלט במקום.
חג שבועות שמח 🙂