עוגת ספרה ללא גלוטן
עוגת ספרה ללא גלוטן – עם מלא דברים טעימים שאי אפשר לעמוד בפיתוי!
עוגת ספרה שחומה עם המון סירופ! עם שלל פיצוחים ופירות יבשים ושחייב להכין!
מתכון עוגת סולת ספרה עם אגוזים, שקדים, פיסטוק, תמרים, שומשום, וקוקוס. שלמות! עוגה שחומה קריספית ויפייפיה כמו שכולם אוהבים. חובה לנסות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת ספרה
-
עוגת סולת: עוגות סולת הן קלות וטעימות, ולא משאירות תחושת כבדות בפה!
-
המון צבע: כמו שכבר יודעים לפני שאוכלים קודם העין אוכלת, ופה זה ממש חגיגה לעיניים!
-
לפסח ולכל השנה: עוגה שמתאימה לנשנוש אחר הצהריים, או סתם לקפה של הבוקר!
-
הנוסטלגי: אם באתם מהמטבח טריפולטאי אתם וודאי מכירים ואוהבים את העוגה!
שורה תחתונה: עוגת ספרה ללא גלוטן – טעימה ומלאה בכל טוב! עם זיגוג סירופ מתוק במיוחד!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת ספרה ללא גלוטן
המצרכים
מצרכים לבלילה:
- 3 כוסות סולת (מי שרוצה ללא גלוטן שתשים קמח תירס עבה)
- 4 ביצים M
- 1 כוס סוכר
- 2 אבקת אפייה
- 2 סוכר וניל
- ½ כוס קוקוס
- ½ כוס שומשום
- 1 כוס אגוזים (קצוצים גס)
- ½ כוס פיסטוק
- ½ כוס שקדים
- ½ קופסת ממרח תמרים
מצרכים לסירופ:
- לימון (סחוט)
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
אופן ההכנה
הכנת הבלילה:
- בקערה נפרדת תשימו: 4 ביצים לא גדולות, כוס שמן, כוס מיץ תפוזים, חצי קופסת ממרח תמרים, כף תמצית וניל, כף תמצית שקדים (לא חייב אם אין)
- לערבב טוב טוב עם מטרפה בעדינות לשפוך על היבשים
- להכניס לתנור שחומם מראש על 170
- ובזמן זה נכין סירופ
- ולאחר אפייה לחתוך לשים חצי שרד על כל פרוסה ולשפוך סירופ
להכנת הסירופ:
- להרתיח על הגז עד שמסמיך
- כשהעוגה חמה לשפוך
- סירופ פושר על העוגה
- לאפות על חום 170 במשך כ-35 דק' לא טורבו, בתיאבון!
שאלות נפוצות: עוגת סולת ספרה
לערבב הכל ביחד ולשטח בתבנית? בדיוק! |
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת סולת ספרה ללא גלוטן
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!
המתכון מבולבל. לא ברור מתי בדיוק אופים ומתי יוצקים את הרוטב.
מצטערת אהללא מכירה עוגת סולת
ולא ברורות ההוראות
מאין צצו 4 ביצים ? לא מופיעות במרכיבי העוגה. מצטערת, אולי זו אני את הוראות מבולבלות.
היי ליזה!
צודקת לגמרי, תודה על ההערה החשובה שלך. הוספנו בעקבותיה את הביצים למתכון.
יש עוד משהו שלא היה ברור? נשמח מאוד לעזור לך 🙂
8 ביצים יש בעוגה
עושים צחוק
ככה רושמים מתכון?
מדוע לא רושמים את כל המצרכים ברשימה אחת ? למה לפצל?
סתם מבלבל
היי ויוי!
אנחנו מתנצלים על אי הנוחות שחווית.
לצערנו, לא נוכל לשנות את זה מפני שרוב המשתמשים מעדיפים שתהיה הפרדה ברורה בין המצרכים.
מקווים שתישארי איתנו למרות זאת, ונשמח לראות אותך גם בקבוצת הפייסבוק שלנו
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
היי
לא רשום במצרכים תמרים
ובהוראות הכנה רשום חצי קופסא ממרח תמרים
חוסר תדומת לב מצידכם
צריכים להבין כי לא לכל אחד חוש להבין מה טוב ומה לא בעיקר שלא מכירים את העוגה .
במררה אני כן
קחו לתשומת לבכם
היי דליה, תודה רבה על התגובה שלך!
תיקנו את המתכון בהתאם.
נשמח לראות אותך מגיבה גם בקבוצת הפייסבוק שלנו, אנחנו מעלים לשם מתכונים חדשים מדי יום
https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/