עוגת גבינה מטורפת ב-2 גרסאות
הדבר הכי *קשה* שיקרה לכם בהכנת עוגת הגבינה המטורפת הזו הוא לבחור איזה ציפוי מושלם יכסה אותה ויענג אתכם בביס מהחלומות. הדבר הכי *קל* יהיה להכין אותה, להגיש אותה במלוא הפאר לארוחת שבועות ולהתמוגג מהמחמאות…
אם תלכו על ציפוי שמנת תקבלו מרקם קרמי וקטיפתי, בעוד שציפוי ריבת חלב עם שוקולד לבן יעניק לכם טעם נימוח ועמוק עם נגיעות צחורות. הבסיס זהה לשתי העוגות, והוא קל ופשוט, פריך וענוג, ועליו מונחת מלית מופלאה שתגיע אליכם בטעמי וניל מתוקים מתוקים..
נפתחה לכם כבר התשוקה למתוק? אז.. גשו לעבודה, עצמו את העיניים, תנו ביס גדול ועסיסי ומייד תרגישו איך כל הטוב הזה עושה לכם נעים וטעים בפה לחג שמח ולבן במיוחד
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה
- עוגה אחת, בסיס מושלם, מילוי חלומי ו-2 ציפויים מהאגדות שיהיה לכם קשה לבחור, אבל קל להכין…
- רק תסתכלו בתמונות של העוגה המרהיבה הזו, יש לכם ספק שהיא האחת שלכם לשבועות, ותכלס לכל אירוע חגיגי אחר?
שורה תחתונה: טעים בפה, נעים בלב, חגיגית ומיוחדת על שולחן חג השבועות
עוגת גבינה מטורפת ב-2 גרסאות
המצרכים
לבסיס:
- 1 חבילת חמאה (קטנה, 100 גרם)
- 25 בסקוויטים
למלית:
- 1 גביע גבינה (750 גרם)
- 1 גביע אשד/אשל
- 3 ביצים
- 3 כפות קמח
- ½ כוס פודינג וניל
- 1 כף סוכר
לציפוי שמנת - גרסה 1:
- 2 מיכלים שמנת חמוצה (200 גרם סה"כ)
- 4 שקיות סוכר וניל (40 גרם סה"כ)
לציפוי ריבת חלב - גרסה 2:
- 1 מיכל ריבת חלב (כ-400 גרם סה"כ)
- 1 חפיסת שוקולד לבן (100 גרם)
אופן ההכנה
להכנת הבסיס:
- מפוררים את הביסקוויטים ומערבבים עם החמאה, משטחים בתבנית בינונית (אפשר להסתפק גם ב-3/4 חבילת חמאה)
להכנת המלית:
- מערבבים או מקציפים היטב את כל חומרי המלית
להרכבת העוגה:
- שופכים חצי מכמות המלית על הבסיס, מכניסים להקפאה ומחממים תנור על 160 מעלות. למלית שנשארה מוסיפים 3 כפות ריבת חלב. כשהתנור התחמם, מוציאים מההקפאה, שופכים את הבלילה עם ריבת החלב ומכניסים חזרה לתנור אופים עד שהעוגה יציבה
- מוציאים מהתנור, מורחים את הציפוי שבחרתם ומכניסים חזרה לתנור למספר דקות. העוגה מוכנה כשהשוליים יציבים והאמצע מעט רוטט
להכנת ציפוי ריבת חלב:
- ממיסים ריבת חלב ומשטחים על העוגה שיצאה מהתנור. ממיסים שוקולד לבן בפולסים קצרים שופכים מעט על העוגה ועושים צורות
להכנת ציפוי שמנת:
- מערבבים 2 שמנת חמוצה עם 4 סוכר וניל, מוסיפים מעט ריבת חלב ומורחים על העוגה
הערות וטיפים
- אם שאלתם למה צריך להקפיא חצי מהמלית, אז ככה, אז הסיבה היא שכך המלית תהיה יציבה יותר ואפשר יהיה לשטח אותה מעל את החצי השני. אחרי ההקפאה, משטחים את החצי השני ואז אופים הכל יחד, והתוצאה – מושלמת!
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
על כמה מעלות בתנור וכמה זמן? |
למה צריך להקפיא חצי מהמלית? |
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
- מקור: גילה מוגמי – עוגות, קינוחים, פירות ועוד. שירות משלוחים כמעט לכל הארץ | מוזמנים לעקוב גם באינסטגרם שלה
אפשר בלי להתאמץ יותר מידי לעשות אותה עוגה עם מחמאה במקום חמאה,שמנת סויה במקום שמנת פרה גבינת טופוטי מדהימה במקום גבינת פרה והבנתם את הרעיון,ואז יהיה גם בריא בנוסף לטעים,במקום ביצה אפשר שמן או מחית תפוחים יש מלא אפשרויות,בקיצור תתאמצו קצת כי אתם לא לבד ביקום
היי!
אנחנו מבינים את הכוונה שלך ומעריכים את התגובה.
עם זאת, האתר שלנו מבוסס של מתכונים של בשלנים מכל הארץ. כדי לשמור על האותנטיות של כל מתכון מקורי, אנחנו בוחרים שלא לשנות את מרכיביו.
לגבי המצרכים שציינת כאן, נשמח להתייחס אליהם:
1. לדעתנו, מחמאה אינה תחליף ראוי לחמאה מפני שהיא ידועה כמזיקה לבריאות. אנו ממליצים להשתמש בשמן שיכול לעמוד בטמפרטורות גבוהות.
2. מוצרי סויה, כמו השמנת והטופוטי, שאינם אורגניים מזיקים לבריאות. בנוסף, סויה מכילה אסטרוגן ולכן יש צורך לעקוב אחר הצריכה ובמקביל לוודא שאינה משפיעה על רמות הורמון זה בגוף.
מקווים שהצלחנו להסביר את עצמנו 🙂
כף סוכר ?????
היי בלה,
נכון, כי יש גם חצי כוס אינסטנט פודינג. אבל אם את אוהבת מתוק יותר, לכי על זה 🙂
בהצלחה!
נראה מעולה!
מה זה נקרא עד שהעוגה יציבה? כמה זמן??
ובאיזה תוכנית כדאי טורבו או עליון ותחתון?
תודה לך❣
היי לירז 🙂
תני לעוגה לפחות חצי שעה להתייצב. אם צריכה עוד, כמובן שלהמשיך לאפות עוד כ-10 דקות ואז לבדוק שוב.
תוכנית רגילה לתנור.
בהצלחה!
תודה רבה
לאחר האפיה לשים ישר במקרר?
היי תהילה!
נכון מאוד, לשים במקרר.
בהצלחה 🙂