צ'יפס מתנפח כמו בפלאפליות
המתכון המטריף הבא לצ'יפס מתנפח ממש כמו בפלאפליות.
מי לא אוהב צ'יפס מתנפח בדיוק כמו פלאפליות? קבלו מתכון מיוחד ליום העצמאות, צ'יפס עגול שטובלים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק לקבלת צ'יפס מנופח בדיוק כמו בפלאפליות.
מעל מפנקים עם המון טחינה ומתענגים על כל ביס אוורירי וטעים. שדרגו את מנת הפלאפל הביתית שלכם עם צי'פס הפלא המיוחד והממכר ובטוח לא תתחרטו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
המצרכים
- 3 תפוחי אדמה אדומים גדולים (פרוסים דק (בעובי פחות מחצי סנטימטר))
- 1 ביצה
- 1/2 כוס קמח תופח
- 1/2 כוס מי סודה או בירה
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 1/4 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- קמצוץ פלפל שחור טחון
אופן ההכנה
- נרתיח 5 דקות את תפוחי האדמה הפרוסים במים רותחים. נסנן.
- נערבב את כל מרכיבי הציפוי לבלילה (כמו מרקם של טחינה)
- משרים 5 דקות את תפוחי האדמה בבלילה.
- נטגן בשמן עמוק כל פעם 6-7 פרוסות . ברגע שנפוח נוציא על נייר סופג
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: צ'יפס מתנפח
האם אפשר מים במקום מי סודה? עדיף שלא, אך ניתן מים מעורבבים עם סודה לשתייה. |
האם יש תחליף לביצה ? לא, הביצה תורמת לנפח. |
האם חייבים כורכום? הכורכום תורם לצבע הצ'יפס המתנפח, ניתן גם להחליף בפפריקה. |
האם יש תחליף לקמח תופח? ניתן לשים קמח ושקית אבקת אפייה במקום. |
הבמה כולה שלכם:
"""עכשיו הכנתי ויצא טעייייםםםםם תודה רבה"
אטליה מילס
"יאמי יאמי הכי טעים שיש תודה על המתכון"
רותי בן ישי
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Maya Alfasi
אפשר לאפות?
היי בטי 🙂
לדעתנו זה לא ייצא אותו הדבר מכיוון שיש בלילה שעוטפת את תפוחי האדמה ולכן מומלץ טיגון עמוק.
בהצלחה!
האם אפשר להשתמש באבקת סודה לשתיה ובאיזו כמות
היי יעל!
מומלץ שלא להחליף אבקת אפייה באבקת סודה לשתייה מפני שהתוצאה לא תהיה זהה.
בהצלחה 🙂
וואוו אליפותתת נראה מושלםםם אנסה בהחלטטט!!! תודה?