סלט סלק אדום מבושל
כשהוא מתובל כמו שצריך אין כמו סלט סלק מבושל לצבוע כל ארוחה בצבע אדום מרהיב ובמראה בריא ורענן
מככב על כל שולחן! סלט סלק אדום מבושל למנגל יום העצמאות השנתי, לשדרוג מיוחד לשולחן השבת והחג, או לתוספת מושלמת לכל ארוחה טעימה…
כשהוא מתובל כמו שצריך – אין כמו סלק לצבוע את החוויה הקולינרית שלכם בגוון אדום מרהיב, בטעמים טבעיים וטריים, ובמראה רענן ונוטף בריאות, שלגמרי עושה חשק להצמיד לו נתח בשר עסיסי על האש…
למה באמת כדאי לכם: סלק אדום מבושל
- כי אין שולחן סלטים לשבת שלא ישמח להתפאר בסלט סלק רענן ומושלם
- כי הוא מתאים לכל ארוחה, ומהווה תוספת מושלמת לכל מנגל
- כי הוא נוטף בריאות, מלא בצבע אדום בוהק וירענן כל מנה 'כבדה'
שורה תחתונה: בריא בריא, טרי טרי, אדום אדום וקל קל!!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? סלק אדום מבושל
סלט סלק אדום מבושל
כשהוא מתובל כמו שצריך אין כמו סלט סלק מבושל לצבוע כל ארוחה בצבע אדום מרהיב ובמראה בריא ורענן
לדרג
המצרכים
- 4-5 סלקים בינונים (שטופים היטב ולא קלופים)
- 2 שיני שום ( טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות)
- 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה
- 1 כפית כמון
- 2 כפות שמן זית
- ½ כפית פלפל שחור
- מיץ מלימון אחד
אופן ההכנה
- מכניסים את הסלקים הלא קלופים לסיר לחץ שמקצר את זמן הבישול, ומוסיפים מים עד לכיסוי מלא של הסלקים. מבשלים כ-25 דקות או עד שהסלקים מתרככים.
- מצננים, מקלפים את הסלקים, חותכים לעיגולים ופורסים בעזרת כלי חיתוך קטן שעושה דוגמא כמו צ’יפס (אפשר גם לחתוך ידנית בצורות שונות לבחירתכם - עיגולים, רצועות תחרה, ועוד)
- בקערית קטנה מכינים רוטב לסלק: 2 כפות שמן זית, 1 כפית שטוחה מלח ורוד הימלאיה,
- 2 שיני שום טריות קצוצות לקוביות קטנות ודקות, 1/2 כפית פלפל ומיץ מלימון אחד. מזלפים את הרוטב על הסלק החתוך, מערבבים ומכניסים למקרר, כדי שהסלק ישתבח ויספוג את כל הטעמים.
- לקראת ההגשה, ניתן להוסיף פטרוזיליה אותה כדאי לקצוץ כמה דקות לפני ההגשה על מנת שתשמור על טריותה ורעננותה
הערות וטיפים
- ניתן להשתמש בסלק מבושל בוואקום, שמצוי בכל סופר ולחסוך זמן בישול והכנות
- מומלץ לבשל בסיר לחץ שיקצר משמעותית את זמן הבישול
- לחיתוך מושלם של סלק בצורת צ'יפס - אפשר להשתמש במכשיר החיתוך הזה, שניתן לרכישה בכל חנות כלי בית
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
מקור: צביה אורן
במקום לבשל את הסלק, עדיף לאפות אותם שלמים בקליפה בתוך שקית קוקי. הרבה יותר טעים.
היי ניצה!
את צודקת, עדיף לאפות את הסלק כדי לרכך אותו במקום לבשל במים. עם זאת, אנחנו מעדיפים לתת מקום לכל סוגי המתכונים, כך אנשים יוכלו לבחור מתכונים שמתאימים לשיטות העבודה שלהם במטבח.
אגב, אם אין שקית קוקי או שלא מעוניינים להשתמש בה, אפשר להניח את הסלקים שלמים עם הקליפה בתבנית, להוסיף שכבת מים בגובה של כ-2 ס"מ, לכסות עם נייר כסף ולאפות ב-180 מעלות במשך שעה וחצי-שעתיים.