עוגת שוקולד פשוטה ב 5 דקות הכנה
בקלי קלות ובמהירות תוך 5 דקות. עוגת שוקולד משגעת ומטריפה במרקם עסיסי בטירוף!
כמה כיף כשאפשר להכין עוגה מפנקת בכלום זמן ומאמץ.
מכינים בקלי קלות ובמהירות תוך 5 דקות בלבד ומקבלים עוגה מפנקת עם מרקם עשיר וצורה מהממת שגונבת כל הצגה.
עוגת שוקולד משגעת ומטריפה במרקם עסיסי בטירוף ממתכון פשוט ברמות, ביס אחד ואתם מכורים!
ספר המתכונים של אילנה זולוטניסקטי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד פשוטה ב 5 דקות הכנה
בקלי קלות ובמהירות תוך 5 דקות. עוגת שוקולד משגעת ומטריפה במרקם עסיסי בטירוף!
לדרג
ציוד
2 תבניות אינגלישקייק ארוכות או תבנית 24
המצרכים
- 150 גרם חמאה מומסת
- כוס סוכר
- 2 ביצים
- 1 מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 גרם)
- 1 כוס קמח
- 1 כפית אבקת אפיה
- ½ כפית אבקת סודה לשתייה
- ½ כוס קקאו.
אופן ההכנה
- נחמם תנור ל-170 מעלות
- נערבב את החמאה המומסת, ביצים, סוכר, שמנת מתוקה וחמוצה עד שנקבל תערובת אחידה.
- נוסיף קמח, אבקת אפיה, סודה לשתיה וקקאו, ונערבב הכל לתערובת אחידה.
- נשמן תבנית ונמזוג פנימה (לשני צבעים נערבב קודם חצי בלילה ללא קקאו ולחצי השני מוסיפים את הקקאו)
- נמזוג את הבלילה הלבנה לאחר מכן לאמצע נמזוג את החומה.
- נוסיף כל פעם קצת מכל בלילה בנפרד.
- ניקח קצה של כף ונוביל כל 5 ס"מ את הבלילה פנימה וכך יוצרים צורות .
- נאפה כ-40 דקות על 170 מעלות, עד שהקיסם יוצא עם פירורים לחים עליו.
- בסוף אפשר לצפות בכל ציפוי שאוהבים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"אהבתי, עוגה בטעם של עוד" רבקה ברזאני
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות בחושות מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: אילנה זולוטניסקטי
כתבתם שצריך לערבב את הכל ואז אחרי זה אמרתם בניפרד
היי ישי, מתנצלים על הבלבול!
המתכון מדבר על כך שאופן הוספת שתי הבלילות, אחת לבנה והשנייה חומה (עם קקאו), צריך להיות בנפרד.
מקווים שהצלחנו להבהיר את העניין, בהצלחה 🙂
למה בבקשה
למה אתם עדיין מפרסמים עוגות מדהימות בתבניות אלומיניום שזה לחלוטין לא בריא‼️‼️‼️
לתשומת לבכם
היי, אפשר להכין גם בתבנית 24 או תבניות אינגליש שאין חד פעמיות, מה שנוח לך!
וגם מחקרים שפורסמו עד כה בנושא חשיפה סביבתית לאלומיניום ובריאות אינם מלמדים על קשר ישיר וחד-משמעי בין צריכת אלומיניום לתחלואה באנשים שאינם עובדים בתעשיית האלומיניום. מקור
עשיתי את העוגה בדיוק לפי ההוראות למעט הקמח. השתמשתי בקמח תופח תמי ללא גלוטן. יצא מעולה !!!
היי נאוה!
מעולה, אנחנו ממש שמחים לדעת 🙂
בואי אלינו לקבוצה בפייסבוק, תוכלי לשתף אותנו בתמונה של העוגה בפוסט של המתכון: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/
שלום,
בכוס מידה אוניברסלית יש 140 גרם קמח. אז האם להתיייחס ל 180 גרם כפי שכתוב , או לכוס?
היי רונית, להתשמש בכוס אוניברסלית אחת. בהצלחה ובתיאבון!
איך אפשר לדעת מה הכמות של כל מצרך לסועד אחד?
היי אושר!
לסועד אחד היינו מצמצמים את המצרכים בחצי ומכינים תבנית אחת בלבד של אינגליש קייק.
בהצלחה 🙂
נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!
היי, באיזה כוס מדידה להשתמש לפי המתכון?
כוס המידה לא מצויינת במתכון המקורי אך כל עוד שומרים על היחסים אפשר להשתמש בכוס שתייה קרה, חמה או אוניברסלית. בהצלחה ובתיאבון!
איזה קמח ??? לפסח
העוגה הזו אינה כשרה לחג. היינו ממליצים להכין אחת מהאוסף המהמם כאן
איך אפשר להמיר לפרווה??
היי שירלי 🙂
שאלה חשובה מאוד – אפשר להמיר את החמאה בשמן ואת השמנות במוצרים מקבילים מהצומח כמו שמנת צמחית או חלב קוקוס.