מתכון לעצלנים: אוהבים חומוס עם נגיעות חמוץ-חריף? חומוס ביתי ב-5 דקות עם רוטב תטבילה (טעים פחד!)
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.64 על ידי 11 דירוגים
חומוס ביתי עם רוטב תטבילה חמוץ-חריף רק ב- 5 דקות!! אם אין לכם כוח או חשק לעמוד במטבח ולבשל ואתם אוהבים אוכל עממי משביע, טעים ופשוט – זה המתכון בשבילכם!
כששאולים למה להכין אוכל שאפשר פשוט לקנות אותו מוכן בסופר , התשובה היא שאין תחליף לאוכל שיוצא "חם מהתנור". אז אל תתעצלו ותשקיעו 5 דקות מזמנכם, והבטחה שלנו לא תתחרטו!
הרבה לא מכירים את הרוטב תטבילה – רוטב חמוץ-חריף שמשדרג את החומוס בכמה רמות! ואיך אפשר לשכוח מהלחם- חברו הטוב ביותר של החומוס… תוכלו לשדרג את המנה עם שלל לחמים כגון: פיתות , לאפות וכל מה שמתחשק לכם… אז אל תתעצלו ולכו לבשל!!
5פלפל שיפקה((משימורים ללא גרעינים) או 2 פלפל חריף)
1פלפל ירוק חריף (ללא גרעינים)
2שיני שום (כתוש)
¾כוס לימון (סחוט)
מעט מלח
כף שמן
תטבילה לא חריפה:
פלפל (או חצי פלפל חריף)
3שיני שום
½כוס לימון ומלח
כףשמן
אופן ההכנה
אופן הכנה חומוס :
בבלנדר או מעבד מזון להכניס קופסת גרגירי חומוס משימורים מסוננים , להוסיף חצי לימון סחוט , חצי כפית מלח ,חצי כפית כמון, רבע כוס טחינה גולמית רבע כוס מים, לטחון הכל ולטעום , להוסיף לימון או מים לפי הצורך
אופן הכנה תטבילה :
להכניס הכל לבלנדר או מעבד מזון , לטעום ולתקן תיבול לפי טעמכם האישי
להכניס לקופסא ולשים מעל כף שמן לשמירה על הטריות (ניתן להקפיא)
אופן הכנה תטבילה לא חריפה:
להכניס לבלנדר או מעבד מזון פלפל או חצי פלפל חריף, 3 שיני שום, חצי כוס לימון ומלח
לטעום ולתקן תיבול לפי טעמכם האישי, להכניס לקופסא ולשים מעל כף שמן לשמירה על הטריות (ניתן להקפיא).
הערות וטיפים
תמונה: רוטב תטבילהצילום: מלי מאירוב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: חומוס ביתי
כמה זמן החומוס מחזיק במקרר? בערך יומיים אפשר גם שלושה.
צילום: מלי מאירוב
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני תוספותמושלמים. אל תפספסו!