כללי | עוגות | עוגות גבינה
עוגת גבינה אפויה עם ציפוי מפנק
עוגת גבינה הכי טעימה שיש, עם ציפוי הכי מגרה והכי מפתה שלא ניתן לעמוד בפניו. עוגה קלה להכנה, מהירה שגורפת המון המון מחמאות, בקשות ודרישות להכין שוב.תתכוננו להדהים את האהובים עליכם בעוגה חדשה ומפתיעה ביותר.
לפני כשבוע היה לי חשק לעוגת גבינה אפויה, אך עוגה מיוחדת, לא עוגה בסיסית כמו תמיד.
ואז גיליתי את העוגה שגרמה לי להחסיר פעימה.
ואז גיליתי את העוגה שגרמה לי להחסיר פעימה.
קבלו מתכון לעוגת גבינה לא מהעולם הזה, הכי קלה שיש והכי יפה שיש. עם בסקוויטים בתחתית וציפוי שונה, מעניין והכי ממכר! ומה היה הכי כיף? המחמאות שהגיעו לאחר כל ביס וביס מעוגת הגבינה האפויה הנפלאה הזו.
תתכוננו להתמכר!
תתכוננו להתמכר!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה
- כי תמיד כיף לגוון: עוגת גבינה היא אחת העוגות האהובות על כולנו, אך לפעמים כיף להכניס טוויסט מעניין – וזו העוגה המדוייקת בשביל זה.
- עוגה שסוחטת מחמאות בקלות ובמהירות:את העוגה תתפלאו כמה קל להכין, ועוד יותר תתפלאו כמה מחמאות תקבלו מכל חתיכה של הסכין!
- עוגה שהכי כיף לקבל בהפתעה: לפעמים כשרוצים להפתיע מישהו לכבוד יום הולדת, ארוחה שהוזמנו אליה ולא יודעים מה להביא או לקנות? אז הנה התפרון הכי מושלם שיש! מתנה שהיא טעימה, יפה והכי הכי מרשימה.
- שורה תחתונה: תתכוננו לחדש את המלאי של הביסקוויטים מדי שבוע (או אפילו פעמיים) ולפנות מקום במקרר.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת גבינה אפויה עם ציפוי מפנק
עוגת גבינה הכי טעימה שיש, עם ציפוי הכי מגרה והכי מפתה שלא ניתן לעמוד בפניו. עוגה קלה להכנה, מהירה שגורפת המון המון מחמאות, בקשות ודרישות להכין שוב.תתכוננו להדהים את האהובים עליכם בעוגה חדשה ומפתיעה ביותר.
לדרג
ציוד
תבנית 26 רצוי לשמן עם חמאה ולרפד את השוליים עם נייר אפייה כדי שלא תגלוש.
המצרכים
- לבסיס :
- 150 גרם פירורי בסקוויטים
- 50 גרם פקאנים קלויים קצוצים דק (לא מסוכר)
- 2 כפות ריבת חלב
- 3 כפות פתיתי קוקוס טחון
- 100 גרם חמאה מומסת
- לתערובת הגבינה :
- 5 ביצים גדולות מופרדות
- 1 כוס סוכר (200 גרם)
- 1 בלילה להכנת עוגת גבינה מסדרת "השף הלבן"
- 3/4 כוס קמח
- לציפוי :
- 1 1/2 כוסות שמנת לקצפת 32% מסדרת השף הלבן
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות ריבת חלב ( 2 כפות נוספות לעיטור)
- 3 כפות פקאנים גלויים קצוצים גס
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון - תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
- מערבבים את מצרכי הבסיס,
- משטחים את התערובת על תחתית התבנית ואופים במשך 10 דקות .
- מוציאים מהתנור ומצננים
- בזמן שמכינים את תערובת הגבינה.
- מקציפים את חלבוני הביצים בקערה גדולה עם קורט מלח ומוסיפים בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
- בקערה שניה מערבלים את בלילת הגבינה עם החלמונים ועם הקמח.
- מקפלים את בלילת הגבינה לתוך קצף החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית הפירורים ומחליקים את פניה.
- מניחים בתחתית התנור תבנית מלאה עד חציה במים חמים.
- אופים את העוגה במדף האמצעי של התנור במשך60-50 דקות עד שפני העוגה מזהיבים וקיסם שנינעץ במרכזה יוצא נקי ויבש.
- מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בתנור הכבוי למשך שעה.
- מוציאים את העוגה מהתנור,
- מצננים, מכסים עם פעמון ומעבירים למקרר למשך 6 שעות לפחות.
- מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר לקצף יציבה.
- מוסיפים 2 כפות גדושות ריבת חלב וממשיכים להקציף לקצפת נוקשה.
- מזלפים את הקצפת על העוגה הקרה,
- מזלפים פסים של ריבת חלב על הקצפת ופורים פקאנים קצוצים או שלמים.
- מכסים בפעמון (תמונה למטה) את העוגה ושומרים במקרר
הערות וטיפים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה
מה הכוונה לפעמון והאם אפשר להחליף? |
איזה ביסקוויטים שמים? |
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות גבינה מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Revital Zenish | מוזמנים לעקוב באינסטגרם: @revitalze | להזמנות: ⭐ עולם שלם של טעמים ⭐☎️ 0507788150