עוגת שוקולד שכבות עם קרם
לא מסובכת להכנה והתוצאה מדהימה! תוכלו להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי שלכם עם מגוון קישוטים ועיטורי סוכר מיוחדים!
כמו בקונדטוריה! העוגה שלא תוכלו לעמוד בפניה!
עוגת שוקולד שכבות קרם שאף אחד לא יאמין שאתם אפיתם בבית, מתאימה לכל אירוע ואפשר להוסיף כל מיני קישוטים כיד הדימיון. מהממת אבל לא מסובכת להכנה, מושלמת למכורים לשוקולד שביננו!
ספר המתכונים של ריקי כהן ונדראץ'
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד שכבות עם קרם
- למכורי השוקולד: אי אפשר לעמוד בפני עוגת שוקולד כזאת!
- לא כזה מסובך להכין: גם אם אתם מתחילים – תצליחו במתכון הזה!
- אינספור תוספות: תוכלו להוסיף לה עיטורים, מספרים וכל מיני קישוטים ולשדרג אותה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד שכבות עם קרם
לא מסובכת להכנה והתוצאה מדהימה! תוכלו להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי שלכם עם מגוון קישוטים ועיטורי סוכר מיוחדים!
לדרג
ציוד
1 תבנית 24 או 26 קפיצית מרופדת בנייר אפייה
המצרכים
תחתית העוגה:
- 3/4 כוס קמח תופח (100 גרם)
- 3 כפות קקאו (30 גרם)
- 3 ביצים ( גדולות)
- 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
- 2 כפות שמן
- 5 כפות ליקר שוקולד
- 4 כפות חלב
קצפת השוקולד:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה (250 מ"ל)
- 2 כפות אבקת סוכר
- 1/2 גביע שמנת חמוצה ( 100 מ"ל או גביע קטן)
ציפוי:
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד מריר
- 75 גרם חמאה
אופן ההכנה
הכנת תערובת העוגה:
- מקציפים את הביצים עם הסוכר כ- 5 דקות, לתערובת תפוחה, בהירה. להוסיף תוך כדי הקצפה את השמן ו - 3 כפות מהליקר. מוסיפים קמח וקקאו מנופים ומבליעים בעדינות עם מטרף ידני
- משטחים את התערובת בתבנית ,אופים ב - 175 מעלות כ 25 -30 דקות. (עד שקיסם יוצא יבש או עם פירורים לחים)
- מצננים את העוגה. לאחר צינון מערבבים את שאר הליקר עם החלב, הופכים את העוגה על צלחת הגשה, מסירים את נייר האפייה ומברישים בתערובת הליקר-חלב. מחזירים את מסגרת התבנית מסביב לעוגה
הכנת מלית הקרם:
- מקציפים שמנת מתוקה עם 2 כפות אבקת סוכר לקצפת יציבה, מוסיפים שמנת חמוצה לערבוב קצר, לאיחוד. ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה)
- ממיסים שוקולד (במיקרו או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים על סף רתיחה). את הקצפת מוסיפים לשוקולד המומס ומערבבים בתנועות קיפול. משטחים מעל תחתית העוגה ומקררים ל- 4 שעות לפחות
הכנת הציפוי:
- ממיסים את שני השוקולד עם החמאה לתערובת חלקה ואחידה.
- מצפים את העוגה הקרה בציפוי השוקולד ומחזירים לקירור,להתייצבות הציפוי לכשעה עד שעתיים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד שכבות
מה אפשר במקום ליקר? אפשר לשים קצת ברנדי בתערובת, או רום /תמצית בטעם רום. הטעם של תמצית הרום די חזק ודומיננטי, לדעתי מספיק בתערובת כפית אחת. ולהבריש את העוגה אפשר למהול חלב עם מים (כמובן עניין של טעם, רק שהרום מאוד חזק לטעמי). |
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגות שוקולד מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: Riki Cohen Wandratsch
אפשר לשים שוקולד לבן במקום מריר שייצא צבעוני יותר?
אפשר
האם כדאי לנסות להכין את התחתית מקמח שקדים? לא משתמשת בקמח לבו ו/ או כוסמין.
בבקשה מתכון דומה ללא קמח
האם יש גרסה פרווה? מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה ובמקום חלב?
האם אפשר בציפוי להמיס במקום חמאה, שמנת מתוקה? האם השוקולדים חלב ומריר מסתדרים יחד בטעמים?
אפשר, ייתכן שצריך יותר מ75 גרם שמנת מתוקה, אפשר לטעום ולתקן.