|

עוגת וניל גבוהה ומרשימה

מרקם חלומי עם מראה מהמם
בהשראת: לירון מלכה
ציון 4.63 על ידי 35 דירוגים
עוגת וניל גבוהה

עוגה זו בטח תקשט לכם כל היום ותשאיר אתכם מעולפים עם טעמים ישר מן האגדות – אין סיכוי שמוותרים!

קבלו מתכון לעוגת וניל גבוהה ומרשימה במיוחד המקבלת מרקם חלומי שפשוט נמס בפה, עם טעמי וניל עשירים ומשגעים במיוחד.

עוגה מדהימה ומהממת שתמיד יוצאת ישרה בלי גבעה ומצליחה להרשים בכל ביס מחדש!

מתכון באדיבות: לירון מלכה

ספר המתכונים של לירון מלכה

עוגת וניל גבוהה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת וניל גבוהה

עוגת וניל גבוהה ומרשימה

מרקם חלומי עם מראה מהמם
ציון 4.63 על ידי 35 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: לירון מלכה

ציוד

תבנית גבוהה ( רינג או סיר ג'חנון קוטר 22-24)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 6 ביצים (בלי להפריד)
  • 1 ¼ כוסות סוכר
  • 3 שקיות סוכר וניל
  • 1 כוס שמן
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (לגרסת פרווה: קצפת צמחית)
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל (חבילה)
  • 2 כוסות קמח תופח (לא להמיר לקמח רגיל! כי זה לא מתנהג אותו הדבר)

אופן ההכנה

  • בקערת מיקסר מקציפים את הביצים ואז מוסיפים את הסוכר וסוכר וניל בהדרגה עד לקבלת קרם תפוח (לא יותר מ3-4 דקות)
  • מוסיפים בהדרגה את השמן והשמנת ובסוף את הפודינג והקמח לערבוב קצר
  • מכניסים לאפייה עליון תחתון בתנור שחומם ל-150 מעלות למשך שעה וחצי עד לשעתיים
  • לא לפתוח את התנור בשעה וחצי הראשונות. בעזרת קיסם נוכל לבדוק אם העוגה מוכנה
  • טיפ: בחלק העליון של התנור הכניסו תבנית תנור ריקה לכל זמן האפייה ותקבלו עוגה ישרה בלי גבעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגת וניל

למה אפיה כזאת ארוכה?
כי זה על חום נמוך מאוד כדי שתצא עוגה ישרה.
האם העוגה הזו מתאימה לעוגת שכבות קרם וניתן לפרוס אותה לשכבות?
אפשר בהחלט.

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עוגת וניל – לירון מלכה
מוזמנים גם לבקר באינסטגרם שלה: @Lironmalka_cake | להזמנות: Pink cake – לירון מלכה עוגות מעוצבות

Similar Posts

29 Comments

  1. וואו מתכון מושלם וטעם של העוגה פשוט היסטרי!!
    רק יש לי 2 שאלות, האם אני יכולה לחלק אותה לשלושה סירים שונים כדי שיצאו לי שלושה בסיסים שווים לעוגת קומות? ואם כן האם הזמן והחום הוא אותו דבר.
    ועוד שאלה תערובת הביצים לא עולה לי, וכך גם הבלילה פחותה לי ואחרי אפייה היא לא יוצאת לי גבוהה בכלל מה יכולה להיות הסיבה כי הקערה שלי בלי טיפת מים.

    1. היי שרהל'ה,
      שמחים שאהבת את העוגה 🙂
      לפעמים צריך להקציף יותר זמן ממה שמופיע במתכון עד שמתקבל קרם תפוח. קצת סבלנות וזה יקרה.
      לגבי הבלילה, מומלץ לשמן היטב את התבנית מבפנים בכל מקום שהיא באה במגע איתה. ככה זה יעזור לה להתרומם מעלה בלי ליפול.
      אפשר להכין את העוגה כפי שהיא ואז לחתוך אותה ל-3 שכבות.
      בהצלחה!

      1. היי שרהל'ה,
        את בהחלט יכולה לחלק לשלוש תבניות אבל בדרך כלל מה שעושים זה מכינים עוגה אחת וחותכים אותה לרוחב.
        בהצלחה!

  2. אם אני רוצה להכין עוגה כזו טבעונית – יעבוד להחליף את הביצים ברסק תפוחים?

    1. היי ענת,
      כן, או שאת יכולה גם להשתמש בזרעי פשתן טחונים:
      ביצה אחת שווה ל – כף זרעי פשתן + 1.5 כפות מים, לערבב ולשים בצד ל-5 דקות.
      בהצלחה!

  3. היי
    אני מנשה פעם ראשונה את המתכון לאחותי ליומולדת שלה מחר ואני לא בטוחה עליו.
    וגם למה צריך כל-כך הרבה בייצים?
    תודה רבה

  4. היי
    אם אין לי קמח טופח אני יכולה להמיר באבקת אפייה וקמח רגיל? אם כן אז כמה? מה הכמויות?

  5. היי
    למה בעצם לא להפריד את הביצים ולהקציף את החלבונים עם הסוכר, כמו בכל המתכונים שאני רואה באינטרנט?
    מה ההבדל?
    תודה רבה

    1. היי רועי,
      אפשר תמיד לעשות זאת, זו פשוט הגרסה המהירה יותר שיוצאת לא פחות טעימה 🙂
      אבל אם יש לך זמן וסבלנות, אתה יכול בהחלט להקציף.
      בהצלחה ושבת שלום!

    1. היי שרה,
      את יכולה להכין בתבנית 20, היא פשוט תצא גבוהה יותר וצריך לאפות אותה אולי כמה דקות נוספות.
      בהצלחה 🙂

  6. היי, אפשר לשלב קרם פטיסייר? ואם אני מכין את העוגה )ולא מכינה( אני יכול לדרג אותה?

    1. אפשר לשלב קרם פטיסייר בהחלט.ואת מוזמנת לדרג את המתכון מתי שתראי לנכונה. בהצלחה!

4.63 from 35 votes (32 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements